Cornelis Oud
 • Man
 • De Hout
 • Nederland
Delen

De vrienden van Cornelis Oud

 • Fokko Veenstra
 • Nico
 • Arjan
 • Willem F
 • Mike
 • SMA & RaspBerry Fan (Harry)
 • Ad den Besten
 • Jan
 • Pjotter hmeer
 • Mike
 • Harry Witlox
 • Snowmiss
 • Coert

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Cornelis Oud heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Cornelis Oud

Recente activiteiten

Han van Beek heeft een reactie achtergelaten voor Cornelis Oud
"Beste Cornelis, ik lees mijn zonnepanelen ook uit met een Raspberry Pi. Ik probeer via een script mijn opgeslagen gegevens uit de database te uploaden naar PVoutputmaar krijg in de logfile steeds de melding: ERROR: Uploading 30 datapoints, starting…"
27 Aug 2017
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-25 / 2017] van Pjotter hmeer
"Pjotr, Het afgelopen jaar was niet zo goed als goed vorige jaar. Mijn opbrengst van de afgelopen 12 maanden was maar 4346 kWh, rendement is gezakt naar 96,6 %. Gelukkig is mijn verbruik ook gedaald, en hield ik nog ruim 700 kWh…"
11 Jun 2017
Fokko Veenstra heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Dank voor de tip allen: SBFspot v3.31 werkt hier inmiddels prima. Middels een cronjob en een Python scriptje laat ik iedere avond om 23.00 de dagopbrengst en totaalstand uit de SBFspot SQLite db overzetten naar mijn MySQL database met verbruiksdata…"
7 Mei 2017
SMA & RaspBerry Fan (Harry) en Cornelis Oud zijn nu bevriend
1 Mei 2017
SBF heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Het gebruik van v2.x.x kan ik alleen maar afraden. V3 is misschien iets moeilijker te configureren maar dat weegt niet op tov de voordelen: vele bugs opgelost, nieuwste omvormers ondersteund, backlog voor pvoutput, enz"
1 Mei 2017
SMA & RaspBerry Fan (Harry) heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Hoi Cornelis, ik heb wel interesse in de SBFspot 245 ik denk dat dit zo'n beetje de laatste release was van versie 2. Over versie 2 is niets meer te vinden en ik heb gebruik nu versie 206 en 210 en heb geen interesse in versie 3.0 te…"
1 Mei 2017
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Heren, Ik heb nu SBFspot 2.4.5 in gebruik, dat werkt nu al sinds 2013. Ik heb ook SBFspot 3.0.0 geprobeerd, maar die kreeg ik niet aan het werk. Ik heb zelf de source code aangepast met extra functie om de gewenste data in mijn webapplicatie te…"
1 Mei 2017
Coert heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"@Fokko: De beste aanpak lijkt me om SBFspot te gebruiken en niet smatool. Dat laatste wordt niet meer zo goed bijgehouden begrijp ik uit de issues-tab op Github. Aan het begin van dit blog beschreef Cornelis Oud aanvankelijk ook zijn ervaringen met…"
1 Mei 2017
Cornelis Oud en Fokko Veenstra zijn nu bevriend
30 Apr 2017
Fokko Veenstra heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Hopelijk kan iemand mij hier helpen. In mijn meterkast heb ik sinds enkele weken een Raspberry Pi 3 hangen die de data uit mijn slimme meter leest. Omdat de RPI3 standaard Bluetooth aan boord heeft leek het mij leuk om ook de data uit de inverter te…"
30 Apr 2017
Coert heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"@Adri: Al een paar jaar heb ik de Domoticz-SBFspot koppeling draaien onder Raspbian Wheezy op een RPi-1. Momenteel bezig om over te gaan naar een Raspbian Jessie gebaseerde installatie en dat lijkt wel goed te gaan al heb ik nog niet al mijn…"
5 Apr 2017
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Adri, Ik heb een software aanpassing gemaakt in SBFspot, zodat SBF spot na het ophalen van de data van de SMA inverter, een file copieert naar mijn web applicatie. Mijn web applicatie interpreteert de data en maakt er wijzers en grafieken van. (Zelf…"
2 Apr 2017
Adri heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Wie kan mij helpen? Ik heb hier Domoticz 3.7243 op een Raspberry Pi 2 draaien. Domoticz draait prima.SBFSpot versie 3.3.1 werkt ook. Ik wil graag de resultaten van de SMA via SBFSpot in Domoticz binnenhalen. Heeft iemand daar ervaring mee? Het…"
2 Apr 2017
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-02 / 2017] van Pjotter hmeer
"Pjotr, De opbrengst van Boogertje is: 2013 4505 kWh 2014 4452 kWh 2015 4567 kWh 2016 4462 kWh Dus 2.3 % minder dan vorig jaar. m.vr.gr Cornelis"
11 Jan 2017
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Opbrengst vermindering zonnepanelen van Cornelis Oud
"Hein, Je hoeft niet bang te zijn voor object oriented programming, ik heb het ook geleerd. De code die ik maak, probeer ik zo doorzichtig mogelijk te maken. Zodat iedereen het kan begrijpen. Voorbeeld van het index.php bestand van  mijn…"
8 Aug 2016
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Opbrengst vermindering zonnepanelen van Cornelis Oud
"Hein, Als je een distributie kopie van mijn software wil hebben, moet je het gewoon vragen (kost niks). De applicatie is volledig configureerbaar, zelfs de dials kun je instellen, qua grootte en k;leur en aantal. Tevens zit er een beschrijving bij…"
2 Aug 2016

De blog van Cornelis Oud

Opbrengst vermindering zonnepanelen

Ik heb al een paar jaar een webapplicatie draaien op een Raspberry PI, waarmee ik de opbrengst van mijn zonnepanelen overal ter wereld in kan zien. De panelen liggen nu al ruim drie jaar op het dak. Het begint nu dus interessant te worden om te kijken naar opbrengst vermindering door vervuiling of slijtage. Dus heb ik mijn applicatie uitgebreid met een grafiek die de som over 12 maanden weergeeft. Ik zie op die grafiek wel een beetje slingerende opbrengst, maar ik zie nog geen afname.…

Doorgaan

Geplaatst op 21 Augustus 2015 om 12.04 — 15 commentaren

Salderen

Mijn eerste jaar bij één leverancier is rond, in dit geval was dat bij Budget energie. Mijn superslimme ferarris meter staat 589 kWh lager dan 1 jaar eerder. Er was alleen een probleem met Liander, die hadden mijn opgave zonnepanelen niet verwerkt (2 jaar geleden al opgegeven). Dat is nu gecorrigeerd, en Budget energie betaalde me keurig 615 euro terug (bestaat uit 20 euro teveel betaald per maand + negatief verbruik), alleen de afrekening moet ik nog krijgen.

Inmiddels ben ik…

Doorgaan

Geplaatst op 13 Juli 2014 om 14.00 — 35 commentaren

Opbrengst 16 april 2014

Vandaag 16 april 2014 was een bijna perfecte dag, maar een paar kleine sliertjes bewolking. Het reultaat mag er dan ook zijn 27.8 kWh.…

Doorgaan

Geplaatst op 16 April 2014 om 22.13

Raspberry PI

Het is gelukt, het kostte even moeite. In plaats van elke dag een script starten met de hand, heb ik nu een raspberry pi in de meterkast geplakt. Die haalt elke 5 minuten de actuele data van mijn SB4000TL20 op en stuurt de data door naar www.pvoutput.org. Zie het kleine rode doosje links boven in de meterkast, vlak boven de router. Ik moest wel een wifi dongle toepassen, omdat alle poorte van mijn router al bezet zijn. En daaronder de opbrengst van…

Doorgaan

Geplaatst op 19 April 2013 om 21.33 — 376 commentaren

Prikbord (5 commentaren)

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Op 27 Augustus 2017 om 12.57 zei Han van Beek...

Beste Cornelis, ik lees mijn zonnepanelen ook uit met een Raspberry Pi. Ik probeer via een script mijn opgeslagen gegevens uit de database te uploaden naar PVoutputmaar krijg in de logfile steeds de melding:

ERROR: Uploading 30 datapoints, starting with 20170825 , 07:05 , 17157801, 0 Unauthorized 401: invalid API key.

Ik heb de API key al opnieuw gegenereerd in PVoutput.org maar krijg het niet aan de praat.
Kun jij mij vertellen wat ik fout doe?

Groet Han van Beek

Op 18 Juli 2013 om 21.30 zei Harry Witlox...
Op 3 Oktober 2012 om 21.23 zei Ad...

Komt ie dan....

Kon ze er niet allemaal op krijgen, links onder in het hoekje staan er ook nog 2. Je ziet we waren nog niet helemaal gereed. Laat op de dag(1-9-12 16.00) waren ze operationeel.

Inderdaad slechte dag vandaag!!!

Gr Ad

Op 3 Oktober 2012 om 20.13 zei Ad...

Hoi, Cornelis

Tuurlijk kan ik een foto sturen alleen waar moet deze naar toe? Dit zijn mijn eerste stappen op een blog community, dus ben ik er nog niet zo goed in thuis.

Gr Ad

Op 11 Augustus 2012 om 19.48 zei Jan...

Dag Cornelis,

De ideale plaats voor mijn omvormer ligt op 20 meter afstand van de nog te plaatsen 21 panelen, piekvermogen is 3000 kw/u. Ik kan er niet achter komen hoeveel rendementsverlies de 20 meter Lappkabel Olflex 4 mm geeft. Wellicht is het beter een 6 mm kabel te nemen. Op je site heb ik gezien dat je goed bent in rekenen, wellicht kan je me adhv een rekensom informatie geven. Een andere optie is de omvormer buiten te plaatsen, echter dat komt m.i. de levensduur niet ten goede.

gr Jan

afstand tussen mijn panelen en de omvormer is 20 meter. De installatie levert max 3000 kw/u (21 panelen) 

 
 
 

Recente activiteiten

Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Zelf reageer ik niet zoveel op dit forum, om verschillende redenen. Lees meestal en vaak niet de behoefte om te reageren, en andere reden, die al eerder is genoemd, is de VEH zich vaak in zwijgen hult, ook met simpele vragen. Zou jammer zijn als…"
9 uur geleden
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Het is opgelost @Johan. Dank voor het signaleren."
Donderdag
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Dag Johan. ik merk dit ook. Ik ga dit even uitzoeken. bedankt!"
Donderdag
J. van Duin heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Na verder experimenteren bleek het, zoals Johan zei, dat mijn dumpfiles versleuteld zijn. Eerdere aanroep van het python decodeerscript werkte niet. Maar toen ik probeerde het python script vanaf de command line aan te roepen leek er wel een…"
Maandag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden