Gert-Jan Faber
  • Man
  • Nijkerk
  • Nederland
Delen

De vrienden van Gert-Jan Faber

  • Stan Slonina
  • SMA & RaspBerry Fan (Harry)

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Gert-Jan Faber heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Gert-Jan Faber

Recente activiteiten

Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-01 / 2019] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, soms zijn mijn ogen lang gesloten... en heb dus een aanpassing gevonden voor Gert-Jan Faber II. Dit betreft niet 12Z&12W maar 12O en 12W (panelen Gert-Jan Faber I liggen op Z). Wederom dank voor deze kleine aanpassing :-)"
5 Jan
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
" 2018 zit er weer op, een zonnig 2019 allemaal ! Voor de jaar registratie, resultaat 2018: Gert-Jan Faber I > 2032 kWh Gert-Jan Faber II > 4929 kWh Dank wederom voor het bijhouden Pjotter !"
1 Jan
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Eigen Huis komt niet op voor leden van Jan
"Waarom spendeer je die 5k nu niet en krijg je nog belasting terug zolang deze BTW-regeling geldt? In het regeerakkoord staat het als volgt beschreven. Als vervanging van de huidige salderingsregeling wordt er vanaf 2020 een terugleversubsidie…"
12 Aug 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-28 / 2018] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Ook ons 6e jaar is voltooid, voor het 6e jaar is de opbrengst: Gert-Jan Faber I > 1930 kWh Gert-Jan Faber II > 4787 kWh Met zoveel zonne-uren kon het niet uitblijven: een nieuw record."
12 Aug 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Eindafrekening energie, klopt niet ondanks slimme meter van Gert-Jan Faber
"Beste Femke, Dank voor je antwoord en toelichting, heb de wet gelezen en daar voldoen ze aan. Er staat namelijk dat er afgerekend wordt "de verbruiksafhankelijke kosten voor de afgenomen energie in de betreffende periode" en dat hebben zij…"
18 Jul 2018
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Eindafrekening energie, klopt niet ondanks slimme meter van Gert-Jan Faber
"Beste Gert-Jan,Bedankt voor je input. Wij doen regelmatig onderzoek naar de energienota’s en delen de bevindingen met ACM (autoriteit consument en markt). Veel onderwerpen worden opgepakt door ACM om de energienota weer te…"
18 Jul 2018
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Eindafrekening energie, klopt niet ondanks slimme meter van Gert-Jan Faber
"@VEH, Ook ik heb vraagtekens bij de jaarrekening, de energieleverancier geeft ons een jaarrekening die twee maanden na de contractvervaldatum ligt. Ook hier vraag ik om de rede omdat na een 1 jarig contract andere prijsafspraken gemaakt zijn.…"
13 Jul 2018
Gert-Jan Faber posted a blog post

Eindafrekening energie, klopt niet ondanks slimme meter

@VEH wanneer wordt er afgerekend conform werkelijkheid (met name gebruikers met een slimme meter) in plaats van inschattingen en gemiddelden die door de leveranciers gebruikt worden. Dit heeft vooral betrekking op de Energie belasting en de ODE.Voor de afrekening van dit jaar zijn wij ruim 13% meer kwijt m.b.t. ODE en belastingen, dan dat ik dat zelf bereken op basis van tarieven en meterstanden die zij ook hebben dankzij de slimme meter.Ik heb gebeld met mijn leverancier (Greenchoice, ene…See More
11 Jul 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Zonnepanelen gekocht vóór 20 juni 2013? Vraag alsnog btw terug van Vereniging Eigen Huis
"Laatste update van mij m.b.t. dit onderwerp: alles is rond en afgewikkeld met de belastingdienst incl rente. Aan een ieder die nog niets heeft vernomen: bel de belastingdienst !"
8 Jun 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Zonnepanelen gekocht vóór 20 juni 2013? Vraag alsnog btw terug van Vereniging Eigen Huis
"Ondertussen ben ik terug gebeld (3x) en de belastingdienst heeft excuus aangeboden. Ons dossier was compleet ontvangen in januari en begin maart reeds goedgekeurd ter afhandeling (= brief sturen en geld overmaken). We zaten ergens "vast"…"
9 Mei 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Zonnepanelen gekocht vóór 20 juni 2013? Vraag alsnog btw terug van Vereniging Eigen Huis
"1 mei voorbij maar niks gehoord van de belastingdienst... donderdag 3 mei even met ze gebeld ... nu wordt ik maandag 7 mei terug gebeld .. even afwachten dus om helder te krijgen waar we op moeten wachten / wat de status is"
5 Mei 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Zonnepanelen gekocht vóór 20 juni 2013? Vraag alsnog btw terug van Vereniging Eigen Huis
10 Apr 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Passiefbouwen van Stan Simons
"Hoi Stan, Wij zijn zelf zeer tevreden over het gebruik van steen als binnenblad. Wij hebben destijds (2005) gekozen voor holle baksteen die door de luchtkamers een beetje extra isolatie geven & 12 cm isolatie. Hiernaast ter overdenking een paar…"
17 Mrt 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Opbrengst Janari 2018 van Gert-Jan Faber
"net terug van vakantie en afgelopen wken mogen voelen hoe 25 tot 30 graden voelt. We hadden beloofd wat warmte mee te nemen en het schijnt te lukken gezien de verwachting 15 graden morgen ! Opbrengst/Opwek februari ook voor ons een all-time high met…"
9 Mrt 2018
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Verwarming gas of electra van Peter Heijnen
"Jeetje wat een cijfers John, ik meen dat wij rond de 4500 euro kwijt waren voor 3 boringen elk 50 meter diep inclusief materialen en aansluiten (gesloten bron, geen open bron). Qua verbruik ben ik het met Paul eens (uit ervaring)"
8 Mrt 2018
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opbrengst Janari 2018 van Gert-Jan Faber
"Bedankt John, ik zie dat je je 2 uur geleden hebt aangemeld welkom op deze community. Wat jij overbodig vindt kunnen andere interessant vinden."
3 Mrt 2018

De foto's van Gert-Jan Faber

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

De blog van Gert-Jan Faber

Eindafrekening energie, klopt niet ondanks slimme meter

@VEH wanneer wordt er afgerekend conform werkelijkheid (met name gebruikers met een slimme meter) in plaats van inschattingen en gemiddelden die door de leveranciers gebruikt worden. Dit heeft vooral betrekking op de Energie belasting en de ODE.

Voor de afrekening van dit jaar zijn wij ruim 13% meer kwijt m.b.t. ODE en belastingen, dan dat ik dat zelf bereken op basis van tarieven en meterstanden die zij ook hebben dankzij de slimme meter.

Ik heb gebeld met…

Doorgaan

Geplaatst op 11 Juli 2018 om 18.00 — 3 commentaren

Opbrengst Janari 2018

Ik hoop dat jullie zonnepanelen nog op het dak liggen (die van ons gelukkig wel) na de storm van vandaag. (Hoewel ik diverse dakpannen weer op zijn plek moest leggen en schade heb aan de dakrand van de garage) Hiernaast is mij opgevallen dat we tot en met vandaag, in januari al meer opbrengst heb dan heel december 2017! We gaan dus weer de goede kant op, het wordt alweer langer licht!

Geplaatst op 18 Januari 2018 om 21.19 — 7 commentaren

Panelen op Oost en/of West ... doen of niet ?

Voor velen misschien nog een vraag... voor ons niet na het doen van het nodige huiswerk.  We zijn ondertussen ruim 2 jaar verder en bij deze wil ik de ervaring delen om u een paar handvatten te geven op basis van huiswerk en ... de praktijk. (het moge duidelijk zijn dat de opbrengsten afhankelijk zijn…

Doorgaan

Geplaatst op 12 Oktober 2014 om 15.40

Slimme-meter broodje aap verhalen & uitspraken

Humor ligt op straat ... en hier zijn diverse blogs ervan doordrenkt. Veelal door onwetendheid of een panisch "big brother is watching you" syndroom.

Voor een grijns van oor tot oor nodig ik jullie uit om hier de leukste te verzamelen :-)

Je mag ook de uitspraak onderbouwen waarom je het er wel of niet mee eens bent.

Als ik een slimme-meter heb dan:

1. Dan kunnen ze zien dat ik op vakantie ben.

Leukste oplossing die ik hoorde: ik laat de buren elke avond de…

Doorgaan

Geplaatst op 13 April 2014 om 11.44 — 1 commentaar

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Op 21 Juli 2013 om 15.53 zei Wilfred...

Dank je.

Ik was in de veronderstelling dat de panelen via EH 123ZonneEnergie waren aangeschaft.
Gr 
Wilfred

Op 3 Oktober 2012 om 19.02 zei Ronald Steltenpool...

Gert-Jan,

Ik heb vandaag geprobeerd handmatig CSV files in PV output.org te zetten , maar blijkbaar klopt mijn csv file niet helemaal, want krijg de melding dat ik 98 records moet verwijderen. Ik heb een extra punt-komma achter de datum gezet en van het jaar (2012), de 20 eraf gehaald, maar heb blijkbaar nog steeds niet het juiste formaat. Weet jij hoe deze eruit moet zien ? De mijne ziet er na wat bewerken als volgt uit:

dd-MM-yyyy HH:mm;kWh;kW
02-10-12; 00:00;0,124;0,000
02-10-12; 00:05;0,124;0,000
02-10-12; 00:10;0,124;0,000

en verder

 
 
 

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
19 Mrt
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
19 Mrt
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
19 Mrt
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden