Johan Vromans
  • Man
  • Exloo, Drenthe
  • Nederland
Delen

De vrienden van Johan Vromans

  • Rene Etten
  • Rob
  • Johan F
  • Pieter Hooftman
  • Sander Plug
  • Pjotter hmeer

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Johan Vromans heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Johan Vromans

Recente activiteiten

Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Het wordt nog leuker... Desgevraagd werd mij verteld dat de reden dat er is gekozen om het aantal uitleesmomenten te verhogen (naar 1x in de maand) ligt in het aangenomen Energieakkoord [...] Hierin zijn landelijk een aantal afspraken…"
11 Sept
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/slimme-meter/vraag-en-antwoord/slimme-meter-privacy Hoe zit het bij de slimme meter met mijn privacy? Uw netbeheerder en energieleverancier moeten zich aan regels houden bij het gebruik van uw gegevens.…"
11 Sept
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Johan:-/ "conflictbenadering" is een mooi woord die ga ik onthouden. Je hebt in zover gelijk, ik heb het niet zo met de slimme meter. Dus ook niet met het uitlezen ervan. Dat deze leverancier het heeft teruggezet op je eigen verzoek is…"
11 Sept
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Hoi Pjotter, Je bent nog steeds de man van de conflictbenadering... Ik heb allereerst even gebeld en tekst en uitleg gevraagd en duidelijk aangegeven dat ik maar toestemming heb gegeven voor eens per twee maanden. De uitlezing is per direct weer…"
11 Sept
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Johan, antwoord is eenvoudig als je op papier een overeenkomst hebt en daar staat 2 maanden dan zal de leverancier zich hier aan moeten houden. Deze leverancier zal wel denken de  consument heeft geen rechten dus we doen wat we zelf het beste…"
10 Sept
Johan Vromans posted a blog post

Wijziging uitlezen smartmeter

Ik heb destijds mijn energieleverancier toestemming gegeven om eens per twee maanden mijn meterstanden uit te lezen. Ik kreeg dan een tweemaandelijks overzicht.Nu krijg ik ineens een overzicht per maand, waarbij gewoon wordt vermeld: "Om een maandelijks overzicht te kunnen sturen, lezen we vanaf augustus elke maand uw meterstanden uit."Ik vraag me af: mogen ze dat zomaar zonder mijn toestemming?See More
10 Sept
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Je zou kunnen overwegen mijn proxy server aanpak te proberen. Wellicht werkt die wel, of levert cruciale inzichten. https://www.vromans.org/software/sw_growatt.html"
22 Aug
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Historie upload naar PVOutput van Harry Witlox
"Is het niet zo dat je langer terug kunt uploaden als je donateur van PVoutput bent? Volgens mij heb ik dat destijds in het begin ook gedaan om alle achterstallige data te uploaden. Het is overigens aan te bevelen om te doneren. Spelen met de date…"
7 Aug
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Historie upload naar PVOutput van Harry Witlox
"Ik weet niet hoe smaspot werkt, maar een aanpak die de data ook lokaal opslaat is altijd prettig. Mijn Growatt server proxy bewaart de readings op de rpi, en die kopieer ik regelmatig naar een NAS server. Zo heb ik alle readings vanaf het begin bij…"
7 Aug
Johan Vromans posted a blog post
11 Jul
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-16 / 2018] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotr, de email komt terug... Opbrengst 1/7/2017 t/m 30/6/2018: 4890 kWh."
6 Jul
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wat krijgen we nu mijnheer Wiebes? van Mark den Hertog
"Onze overheid heeft geen visie op dit gebied en loopt uitsluitend achter ad-hoc adviezen van onderzoekers en lobbyisten aan. Lees bv. het stuk van Martin Sommer in de Volkskrant van…"
22 Jun
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wat krijgen we nu mijnheer Wiebes? van Mark den Hertog
"Misschien wil de energielobby wel dat de particulieren worden geremd, ten gunste van grote commerciële zonne- en windparken?"
19 Jun
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Je hebt een growatt server op de nas draaien? Staat de poort open in de firewall?"
12 Jun
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage kernenergie van Ubepuut
"Kernenergie geeft om allerlei redenen — sommige terecht, andere onterecht — een erg slecht 'onderbuikgevoel'. Als je objectief kijkt, dan zitten aan kernenergie een heleboel haken en ogen, net zoals die blijken te zitten aan…"
29 Mei
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Windmolentje van Johan Vromans
"Afgezien van het feit dat ik Ebay liever mijd is daar (en op vele andere plekken waar ik de afgelopen anderhalf jaar regelmatig heb gekeken) niets van mijn gading bij. Het lijkt of er wat speelgoed is (te gammel en te zwak), dan een paar voor…"
19 Mei

De blog van Johan Vromans

Wijziging uitlezen smartmeter

Ik heb destijds mijn energieleverancier toestemming gegeven om eens per twee maanden mijn meterstanden uit te lezen. Ik kreeg dan een tweemaandelijks overzicht.

Nu krijg ik ineens een overzicht per maand, waarbij gewoon wordt vermeld: "Om een maandelijks overzicht te kunnen sturen, lezen we vanaf augustus elke maand uw meterstanden uit."

Ik vraag me af: mogen ze dat zomaar zonder mijn toestemming?

Geplaatst op 10 September 2018 om 18.26 — 5 commentaren

Moderatie?

Geplaatst op 11 Juli 2018 om 13.25

Windmolentje

Voor privé en experimenteerdoeleinden zoek ik een klein windmolentje. En met klein bedoel ik iets met een vergelijkbaar vermogen van een A4 zonepaneeltje (pakweg 8V, 1W of zo). Liefst vertikaal. Prijsklasse 50-75 euro.

Weet iemand of/waar zoiets te koop zou zijn?

Er zijn mobiele exemplaren (voor kampeerders) maar die zijn overbodig complex en/of duur. B.v.…

Doorgaan

Geplaatst op 19 Mei 2018 om 17.01 — 3 commentaren

Isolatie kruipruimte

Ik ben op zoek naar verdere manieren om zuinig(er) met energie om te gaan. Een van de dingen is isolatie van de vloer. Ik heb een droge kruipruimte onder de vloer.

Heeft iemand ervaring met het isoleren van de kruipruimte door middel van Hr++Parels?

Geplaatst op 2 Februari 2018 om 21.52 — 1 commentaar

Prikbord

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

  • Nog geen reacties!
 
 
 

Recente activiteiten

Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage Zonneboiler systeem voor vloer verwarming en overcapaciteit stroom van panelen hoe kun je dit gebruiken voor warm water van Ben Baan
"Beste Ben, Wat is de reden geweest zoveel zonnepanelen aan te schaffen? Als er veel overcapaciteit is misschien een warmtepomp overwegen, mits technisch en financieel voor u haalbaar. Op zo'n manier kunt u misschien helemaal van het…"
40 minuten geleden
Ben Baan posted a blog post

Zonneboiler systeem voor vloer verwarming en overcapaciteit stroom van panelen hoe kun je dit gebruiken voor warm water

Geachte energie leden,hebben net een woning gekocht en gaan 25 300 wp panelen plaatsen op het platte dak het huis bestaat uit een beneden verdieping met vloerverwarming en een 1e etage met radiatoren het huis is een rechthoek per verdieping 110 M2 totaal dus 220 M2.Om zo weinig mogelijk gas te gebruiken laten wij een inductiefornuis plaatsen en worden er 25 300WP zonnepanelen geplaatst.het huis is van beton en wij laten de vloer door Pluimers isoleren met een gespoten laag pur schuim,…See More
gisteren
Maxan heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Zaterdag
Maxan is nu lid van Energie Community
Zaterdag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden