Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera?

Hoi VEH,

Het laatste bericht rondom faillissement  Oskomera dateert alweer van 4 september j.l., als ik het goed heb.

Inmiddels leven we alweer november 2015.

Vragen die bij me opkomen als deelnemer;

- is al meer bekend?

- vreemd dat er in het VEH-blad weinig tot niets aan berichtgeving wordt gedaan? 

Zou prettig zijn om hieromtrent, bijv. na een maand steeds een voortgangsbericht van te mogen vernemen.

Mvgr Rob van der Velden

Weergaven: 750

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Matthijs op maandag

En inderdaad. Het probleem werd niet meteen verholpen door een nieuwe omvormer te plaatsen. De techneut heeft foto's gemaakt (die ik al had gemaild...) en heeft d.m.v. een meting geconstateerd dat mijn zonnepanelen het wel goed doen, daar zit het euvel dus niet.

Nader contact volgt, maar het gaat zeker nog wel even duren.

Reactie van Matthijs op 9 Augustus 2018 op 14.45

Vertrouwenwekkend...

We zien wel, ik ben benieuwd naar wat er morgen gaat gebeuren. In ieder geval zijn de panelen dan goed schoongespoeld.

Reactie van tpg op 9 Augustus 2018 op 14.06

Bij mij komt hij een week later tijdens het regiobezoek. Ik kijk ernaar uit. Maar ik hoor dat je niet aan reparatie of vervanging ter plaatse moet denken. Gaat nog wel even duren.

Reactie van Matthijs op 7 Augustus 2018 op 15.50

Belangrijkste is nu dat ze het snel verhelpen, het liefst vrijdag meteen bij het bezoek van de techneut. En als het even kan dan meteen een nieuwe omvormer. Dan hebben mijn zonnepanelen 4 weken geen stroom geleverd. Dat heeft me dan een aardige opbrengst gescheeld.  

Overigens, waar ik het had over onderdeel mag je daarin ook de hele omvormer zien. Die is ook onderdeel van het systeem.

Reactie van tpg op 7 Augustus 2018 op 14.10

Ik had niet de indruk gekregen dat men aan repareren dacht, omdat daar slechte ervaringen mee zijn. Jij wel? Maar als ze het wel doen, dan zou ik dat positief vinden, maar dan hadden ze al veel eerder iets kunnen ondernemen. Zoals je het in de vorige post formuleerde, klinkt het tegenstrijdig met eerdere communicatie met VEH.

Reactie van Matthijs op 7 Augustus 2018 op 11.48

Ik wil het voorlopig nog positief uitleggen: Zo'n techneut wil zelf eerst constateren wat het probleem is voordat hij actie onderneemt. Maar het komt inderdaad niet vertrouwenwekkend over. De mensen die ik aan de telefoon heb gehad gaven mij de indruk precies te weten wat het probleem is. Wanneer je voor de zekerheid het systeem even nakijkt voordat je een onderdeel vervangt vind ik eigenlijk best logisch, maar zorg er dan wel voor dat je daarna het verwachte euvel meteen kunt aanpakken als dat inderdaad de boosdoener is.

Reactie van tpg op 6 Augustus 2018 op 23.49

Werken ze zo langs elkaar heen? Danielle wist heel goed uit te leggen wat er zo vaak mis gaat met deze omvormers. Dit gaat een eeuwigheid duren, en ik mijn vertrouwen dat er op korte termijn iets tastbaars is, is mede door jouw bericht weer terug naar heel laag.

Reactie van Matthijs op 6 Augustus 2018 op 23.22

Een late reactie (ben een weekend naar Zandvoort geweest, de koelte opzoeken...).

Vrijdag 10 augustus komt iemand van VEH bij mij de installatie nalopen om te bekijken of het echt mijn omvormer is die kapot is. Ik mag hopen dat die persoon dan ook alvast wel een omvormer bij zich heeft en niet dan nog een afspraak wil maken om de omvormer te vervangen, waarvan ik op 23 juli had doorgegeven dat die kapot is...

Reactie van tpg op 1 Augustus 2018 op 19.00

me too.

Reactie van tpg op 31 Juli 2018 op 15.40

Toch nog mooi. Houd me ajb op de hoogte, want ik sta op het punt om een lokale installateur er een te laten leveren. 

Recente activiteiten

Matthijs heeft gereageerd op blogbijdrage Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera? van RobV
"En inderdaad. Het probleem werd niet meteen verholpen door een nieuwe omvormer te plaatsen. De techneut heeft foto's gemaakt (die ik al had gemaild...) en heeft d.m.v. een meting geconstateerd dat mijn zonnepanelen het wel goed doen, daar zit…"
Maandag
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Eigen Huis komt niet op voor leden van Jan
"Waarom spendeer je die 5k nu niet en krijg je nog belasting terug zolang deze BTW-regeling geldt? In het regeerakkoord staat het als volgt beschreven. Als vervanging van de huidige salderingsregeling wordt er vanaf 2020 een terugleversubsidie…"
Zondag
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-28 / 2018] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Ook ons 6e jaar is voltooid, voor het 6e jaar is de opbrengst: Gert-Jan Faber I > 1930 kWh Gert-Jan Faber II > 4787 kWh Met zoveel zonne-uren kon het niet uitblijven: een nieuw record."
Zondag
Snowmiss heeft gereageerd op blogbijdrage SMASpot op Pi van Harry Witlox
"Ik weet ze niet uit mijn hoofd, maar er zijn commando's om sbfspot oude data uit je omvormer te laten halen. Waarschijnlijk te vinden op https://github.com/SBFspot/SBFspot/ Was volgens mij iets van /sbfspot -d30 .......  dus 30 dagen terug…"
9 Aug

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden