Onderstaand zijn mijn ervaringen met het spauwmuur laten isoleren.

Vorig jaar hebben we van ons hoekhuis (bwj 1976)de spauwmuren laten isoleren. We hadden veel last van vocht en schimmel op de muren. Dit kwam doordat de binnenmuren zo koud werden dat vocht (asem,water koken, douchen,enz,)op de binnemuren neersloeg. Ventileren? Elke dag geventileerd, hielp niet.
Een paar jaar eerder heb ik de buitenmuren schoongemaakt en met een impregneermiddel behandeld.Het impregneren ga ik nu om de 8 jaar doen.We hebben n.l. kalkzandstenen buitenmuren en deze nemen vocht op na verloop van jaren.
Bij ons in de straat zijn een aantal bewoners die sceptisch tegenover het isoleren staan,want het huis wordt te "dicht". Maar ik was overtuigd dat het nodig was, ook gezien mijn energierekeningen.Na 4 offertes uitgebracht te hebben is de keuze in dit geval op de goedkoopste uitgekomen ,nl €1480,= voor 115 m2. Na inspectie van de spauw bleek deze mooi glad van binnen te zijn. Geschikt voor glaswol inspuiten i.p.v grafiet polystyreenkorrels. Polystyreenkorrels zijn beter geschikt voor ruwe spauwmuren,omdat deze beter de koudebruggen inkapselen en in de dode hoeken rollen. In 3/4 dag was ons huis geisoleerd met glaswol. Deze wordt met een lijm ingespoten en wordt na een paar minuten stevig zodat het glaswol niet onderuitzakt. Verder heeft glaswol ook het voordeel dat het geluiddempend werkt. We merken dat nu zeer zeker daar wij langs een drukke weg wonen met een aarden geluidswal ervoor. Nu 1 1/2 jaar verder is in ons eerste jaar de energierekening met €400,= omlaag gegaan op jaarbasis. Ook geen vocht op de muren meer en langer behaaglijk warm. Evengoed elke dag een 30 minuten ventileren. Verder is het laten isoleren een pluspunt bij verkoop van je huis.
Al met al geen spijt ervan en zeker het overwegen waard voor de huisbezitter die om het milieu geeft.

Weergaven: 122

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Willem op 6 Januari 2019 op 17.56

spouw is met een o

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Binnenkort gaat onze nieuwe community live!

Beste allemaal,Wij van Vereniging Eigen Huis waarderen de bijdrage die u op deze community levert enorm. Dank hiervoor!Wegens technische veroudering is dit platform echter aan vernieuwing toe. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe community over alles wat er komt kijken bij het verduurzamen van uw woning. U kunt hier vragen stellen, een discussie starten of anderen inspireren met uw ervaringen op het gebied van verduurzaming.Natuurlijk hopen wij dat u…See More
8 uur geleden
Henk Puister is nu lid van Energie Community
Zondag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Growatt Shine WiFi S module - ander protocol van Johan Vromans
"Toppie! Ik bewaar het bij mijn aantekeningen voor het geval ik het nog eens nodig ga hebben."
Zaterdag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden