Growatt wifi-adapter automatisch data naar PVOUTPUT laten sturen

Is het al iemand gelukt om met de Growatt wifi adapter data rechtstreeks (of ten minste geautomatiseerd) naar pvoutput.org te laten sturen?

Weergaven: 2887

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Johan Vromans op 4 Juli 2015 op 11.56

Op dit moment heb ik nog een storing in een van mijn strings en de leverancier wil graag even meekijken, dus voorlopig stuur ik alles nog even door naar de growatt server.

Reactie van Johan Vromans op 4 Juli 2015 op 11.53

Ja, zo ongeveer. Ik beschouw de 0x0116 berichten als 'ping' (keep-alive, elke 3 minuten). Die moet je meteen terugsturen dan weet de module dat hij connected is.

Als server kun je de meeste berichten van de client negeren, gewoon een ACK sturen (0x010400) en dan gaat de wifi module vanzelf elke 5 minuten de statusberichten sturen. Enkel de Growatt WiFi versie is wellicht interessant omdat die invloed heeft op het data formaat.

Reactie van Ricardo op 4 Juli 2015 op 10.08

Dank je wel voor je reactie.

Het gebruikte protocol blijkt inderdaad simpel in elkaar te zitten.  Ik heb de window service nu compleet zelfstandig draaien zonder gebruik te maken server.growatt.com.   Ik onderscheid 3 verschillende berichten (0x0104 = status, 0x0103 = identificatie wifi module, 0x0116 = idenfificatie converter)    

Reactie van Johan Vromans op 3 Juli 2015 op 11.48

Ik heb het protocol voldoende ontcijferd om dat te kunnen. Ik ga daar binnenkort mee spelen.

Nu heb ik even andere prioriteiten, zie de andere thread hierover.

Reactie van Ricardo op 3 Juli 2015 op 11.05

Beste Johan.  Ik had jouw oplossing nog niet gezien, maar is absoluut gelijk.  Is het jouw gelukt om zonder server.growatt.com de data van de inverter te ontvangen ?

Reactie van Johan Vromans op 3 Juli 2015 op 10.17
Het lijkt me dezelfde aanpak als ik doe met het proxy servertje.
Reactie van Ricardo op 2 Juli 2015 op 23.57

Ik maak nog wel gebruik van server.growatt.com.  De achtergrond service die ik gemaakt heb functioneert als een gateway naar server.growatt.com.  Ik filter alle benodigde data en stuurt deze direct naar PVOutput.org.

Reactie van Sander Plug op 2 Juli 2015 op 23.27

@Ricardo, interessant. Stuur je die data dan ook door naar de Growatt Servers (server.growatt.com)? Of heb je die helemaal niet meer nodig?

Reactie van Ricardo op 2 Juli 2015 op 22.58

Ik liep dit weekend tegen dezelfde vraag aan, waarmee Sander mee zat.  Ik had geen Raspberry bij de hand, dus ben gaan zoeken naar een andere oplossing. Uiteindelijk heb ik een WindowService geschreven die automatisch alle data van mijn Growatt naar PVOutput.org schrijft. Nadeel van mijn oplossing is dat PC de gehele dag aan moet staan.  Maar het werkt wel goed.  server.growatt.com in de WIFI instelling vervangen door het IP-Adres van je computer. Service installeren en draaien.  Wellicht is het ook interessant voor iemand hier?

Reactie van Pieter Hooftman op 2 Januari 2015 op 13.59

De Growatt 5000 UE (3 fasen omvormer). 

Via een duits forum ben ik op het spoor gekomen van 'Shine Bus', het installatieprogramma van Growatt waarmee de installateurs alles kunnen instellen (en dus ook vernaggelen...). Daarmee zijn alle systeemparameters via RS-232 in te stellen dus ik ga dat maar eens proberen. Maar wat we al lange tijd boeit is dat het ook mogelijk moet zijn om de inverter van afstand te bedienen. Want vanaf server.growatt.com kun je de inverter bijvoorbeeld ook uitschakelen, dus er moet een manier zijn om hem te bereiken. Nu zou ik het netwerkverkeer kunnen gaan sniffen en vanaf server.growatt.com een shutdown commando kunnen sturen.....

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Binnenkort gaat onze nieuwe community live!

Beste allemaal,Wij van Vereniging Eigen Huis waarderen de bijdrage die u op deze community levert enorm. Dank hiervoor!Wegens technische veroudering is dit platform echter aan vernieuwing toe. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe community over alles wat er komt kijken bij het verduurzamen van uw woning. U kunt hier vragen stellen, een discussie starten of anderen inspireren met uw ervaringen op het gebied van verduurzaming.Natuurlijk hopen wij dat u…See More
8 uur geleden
Henk Puister is nu lid van Energie Community
Zondag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Growatt Shine WiFi S module - ander protocol van Johan Vromans
"Toppie! Ik bewaar het bij mijn aantekeningen voor het geval ik het nog eens nodig ga hebben."
Zaterdag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden