Ik zet Growatt maar even tussen haakjes, want wellicht geldt dit ook voor andere inverters.

Ik kan vanaf de Growatt site periodiek een spreadsheel downloaden met daarin alle meetgegevens welke eerder door mijn WiFi module zijn opgestuurd.Ik gebruik de kolommen uit de spreadsheet als referentie.

Zo is er een kolom "Eac_today(kWh)" die aangeeft wat het aan het net geleverde vermogen is van deze dag tot nu toe. (Ik ga er even aan voorbij dat dit kennelijk rond het middaguur wordt teruggesteld naar 0 want dat is te corrigeren). "Eac_total(kWh)" geeft het totale door de inverter geleverde vermogen vanaf de ingebruikstelling tot nu toe.

Er zijn ook kolommen "Epv_total(kWh)" en zo, die het door de panelen opgewekte vermogen weergeven. Bij mij is dat ook nog uitgesplitst per string.

Het vreemde is dat het aan het net geleverde vermogen bij mij zo'n 5% hoger is dan het door de panelen opgewekte vermogen.

Dit brengt mij op de vraag: Wat betekenen al die getallen nu eigenlijk precies?

Weergaven: 215

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Johan Vromans op 22 Juli 2015 op 20.37

Ik heb gisteren de klok goedgezet. De systeem datum/tijd bleken niet te zijn ingesteld. Maar wat een super-stomme user interface is dat... Ik heb tot bloedens toe zitten knocken om de datum en tijd goed te krijgen.

Overdreven?

Ik hoop dus dat dit niet vaker nodig zal zijn...

Reactie van Pieter Hooftman op 21 Juli 2015 op 8.37

Hallo Johan, blijkbaar wel. Ik ben er (nog) niet achter wat het veroorzaakt.

Reactie van Johan Vromans op 20 Juli 2015 op 23.51

Ga ik naar kijken.

Wel wordt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door 'Heb ik diverse keren gehad'. Kan dat zo gemakkelijk gebeuren dan?

Reactie van Pieter Hooftman op 20 Juli 2015 op 21.20

Hallo Johan,

Het resetten van de totalen midden op de dag komt omdat de tijd op de omvormer zelf niet goed staat. Heb ik diverse keren gehad. Even naar de omvormer, en daar met geklop en zo de juiste tijd instellen. (ik heb een 5000UE 3 fasen omvormer).

Reactie van Johan Vromans op 20 Juli 2015 op 20.54

De timezone staat op GMT+2, zowel op server.growatt.com als in de Wifi stick.

Elke dag worden ongeveer om 12:20 alle dag-totalen gereset. En nee, dat is niet de (re)boot tijd van de WiFi module.

Reactie van Johan F op 20 Juli 2015 op 18.18

Bij mij is de sheet wel correct: Eac_total(kWh) bedraagt circa 94% van Epv_total(kWh).
Omdat ik 1 string heb, is Epv_total(kWh) gelijk aan Epv1_total(kWh). Epv2_total(kWh) = 0.
Misschien ontstaat ergens in de sheet een rekenfoutje bij gebruik van 2 strings?

Staat het actuele vermogen (Ppv(W) en Pac(W)) bij jou wel goed om? Bij mij varieert Pac tussen 90% en 98% van Ppv.

Overigens blijft bij mij de Eac_today(kWh) netjes oplopen. Misschien is je tijdzone niet helemaal goed ingesteld? Hier staat ie op GMT+2, zowel op server.growatt.com als in de Wifi stick.

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Binnenkort gaat onze nieuwe community live!

Beste allemaal,Wij van Vereniging Eigen Huis waarderen de bijdrage die u op deze community levert enorm. Dank hiervoor!Wegens technische veroudering is dit platform echter aan vernieuwing toe. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe community over alles wat er komt kijken bij het verduurzamen van uw woning. U kunt hier vragen stellen, een discussie starten of anderen inspireren met uw ervaringen op het gebied van verduurzaming.Natuurlijk hopen wij dat u…See More
8 uur geleden
Henk Puister is nu lid van Energie Community
Zondag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Growatt Shine WiFi S module - ander protocol van Johan Vromans
"Toppie! Ik bewaar het bij mijn aantekeningen voor het geval ik het nog eens nodig ga hebben."
Zaterdag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden