Hoe worden de haken waar de rails voor de zonnepanelen op gaan bevestigd op het dak? Worden deze op de bestaande pannelatten bevestigd? Of wordt er een nieuwe pannelat geplaatst waar deze dan weer opgeboord worden?

Ik vraag dat omdat mijn dak als "een systeem" geplaatst is (als twee kaarten van een kaartspel aan elkaar opgehesen en vervolgens uitgeklapt en op de bovenverdieping bevestigd. Ook is de buitenkant voorzien van dampfolie waar men dan eventueel doorheen zou boren.

Ik heb wat foto's bekeken van montages op dit forum, maar ben nog niet zo'n detail foto tegengekomen.

Wie kan hier iets over zeggen/laten zien?

Weergaven: 328

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Peter van Meer op 4 Mei 2013 op 14.46

Beste Sander,

Misschien wel de helft van de woningen in Nederland heeft een dak van het zelfde type als jij hebt, zolang de dakpannen maar netjes terug worden gelegd kan er niets gebeuren Je damp folie hoeft niets mee te gebeuren, als de monteurs maar opletten dat ze daar geen gaten in trappen tijdens de montage, mocht dat gebeuren heb je nog niet direct lekkage, Alleen water wat onder je pannen terecht komt, of stuif sneeuw kan door die scheur heen. Maar bij nette montage scheurt er niets meer dan bij het leggen van de pannen bij de bouw van het huis.

Reactie van Peter op 30 April 2013 op 22.44
Tengels zijn inderdaad de balken die verticaal er zitten
Reactie van Sander Plug op 30 April 2013 op 22.01

Allen bedankt voor de antwoorden.

Reactie van Cornelis Oud op 30 April 2013 op 21.30

Sander, nee de extra balk (of lat, maar wel een dikke) wordt tussen twee panlatten horizontaal op het dakbeschot bevestigd, middels gewone schroeven. Als er geen dakbeschot is, dan zullen ze op de spanten geschroefd worden neem ik aan, want dat is dan de enige plaats die over blijft.

Reactie van Sander Plug op 30 April 2013 op 21.16

Bedankt allemaal voor de reacties. @Peter, ik neem aan dat de tengels vertikaal geplaatst zijn zoals op deze foto te zien? http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Harzer_Pfanne_auf_Dachlattun...

Reactie van Peter op 30 April 2013 op 21.07
Er word een rij pannen opgeschoven, hier komt een balk onder. Deze word op de tengels vastgeschroeft. Op de balk komen u vormige beugels. De pannen worden weer terugeschoven. Op deze beugels komt weer een rail. En op deze rails komt weer de panelen. Er word dus geen gebruik gemaakt van clickfit deze haakt achter de pan en panlat
Reactie van Snowmiss op 30 April 2013 op 18.55

'Normaal' gesproken worden de rails op de bestaande panlatten vastgemaakt. Maar bij mij staan ze op een plat dak, dus meer zinnige info heb ik niet.

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Binnenkort gaat onze nieuwe community live!

Beste allemaal,Wij van Vereniging Eigen Huis waarderen de bijdrage die u op deze community levert enorm. Dank hiervoor!Wegens technische veroudering is dit platform echter aan vernieuwing toe. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe community over alles wat er komt kijken bij het verduurzamen van uw woning. U kunt hier vragen stellen, een discussie starten of anderen inspireren met uw ervaringen op het gebied van verduurzaming.Natuurlijk hopen wij dat u…See More
8 uur geleden
Henk Puister is nu lid van Energie Community
Zondag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Growatt Shine WiFi S module - ander protocol van Johan Vromans
"Toppie! Ik bewaar het bij mijn aantekeningen voor het geval ik het nog eens nodig ga hebben."
Zaterdag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden