Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera?

Hoi VEH,

Het laatste bericht rondom faillissement  Oskomera dateert alweer van 4 september j.l., als ik het goed heb.

Inmiddels leven we alweer november 2015.

Vragen die bij me opkomen als deelnemer;

- is al meer bekend?

- vreemd dat er in het VEH-blad weinig tot niets aan berichtgeving wordt gedaan? 

Zou prettig zijn om hieromtrent, bijv. na een maand steeds een voortgangsbericht van te mogen vernemen.

Mvgr Rob van der Velden

Weergaven: 1007

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van tpg op 19 Oktober 2018 op 18.21

Dat ligt dus helemaal aan wat ze in de pool hebben zitten. Ik had mazzel (nou ja...). Maar als je dat 3 maanden eerder geweten had, dan hadden we mogelijk een andere route gekozen  

Reactie van Matthijs op 19 Oktober 2018 op 16.35

Gisteren bericht gekregen van VEH nadat ik weer aan de bel had getrokken. Ik krijg een gereviseerde omvormer uit de eerste serie die nu vervangen wordt. Gaat dus nog wel even duren. De kapotte omvormers moeten eerst worden gerepareerd.

Reactie van Matthijs op 10 Oktober 2018 op 11.51

Gefeliciteerd. Ik heb nog niets van VEH vernomen. Ze hebben nog geen contact met mij opgenomen nadat dat in augustus was toegezegd. Op een rappel van mij hebben ze niet gereageerd.

Mijn voorschotbedrag is ook aangepast.

Reactie van tpg op 10 Oktober 2018 op 11.34

10 oktober: we draaien weer. Sinds 21 juli stilgelegen voor de somma van - geschat - 1600 KWh. In ieder geval goedkoper dan een nieuwe omvormer.  Het voorschotbedrag energie had ik inmiddels aangepast. VEH, welgemeend bedankt.

Reactie van Pjotter hmeer op 9 September 2018 op 14.36

Toch even melden dat mijn storing vorig jaar naar tevredenheid is opgelost. ook nu zijn er wat vragen over mijn systeem. Toch zijn mijn ervaringen met VEH positief te noemen. Wel kan het even duren maar storingen moeten vaak tussen de normale klussen cq installaties worden uitgevoerd daar kan wel eens wat tijd over heengaan.

Reactie van Matthijs op 6 September 2018 op 23.19

Hoezo geen valse verwachtingen wekken? Negen dagen geleden hebben ze mij gemaild dat "binnenkort" met mij contact zou worden opgenomen om mijn omvormer te vervangen. Nog steeds niets gehoord...

Deze ongein kost me een paar honderd euro. Voor dat geld had ik ook een nieuwe omvormer kunnen kopen.

Geen enkele sense of urgency en dat valt me vies tegen.

Reactie van tpg op 6 September 2018 op 17.57

Zojuist met Daniëlle Kool gesproken. Ze willen niets zeggen wanneer er iets gaat gebeuren. Geen valse verwachtingen wekken. Ondertussen lijkt er niets te gebeuren. Ik merk ook niets van een plan of planning. De aanpak komt niet zo professioneel over. Daniëlle gaat nu 2 wkn op vakantie. Het zal me verbazen als er de komende 4 weken iets gebeurt. Gaat weer voor 480 KWh de mist in, toch al gauw €120. Ik was goedkoper uit geweest als ik 5 weken geleden de omvormer zelf naar de reparateur in België gestuurd had. www.omvormerservice.be

Reactie van Matthijs op 29 Augustus 2018 op 20.57

Ik heb geen reactie gekregen op mijn vraag om een offerte voor een nieuwe omvormer. Nu het bericht er ligt voor de omruil denk ik dat een nieuwe omvormer nog langer kan gaan duren. Heb ik niet zo heel veel trek ik, dan maar een gereviseerd apparaat. Maar ik zal geen seconde aarzelen als die kapot mocht gaan. Dan komt er onmiddellijk een nieuwe omvormer.

Ik tel maar niet meer hoeveel stroom mijn panelen niet hebben geleverd. Da's voer voor een depressie...

Reactie van tpg op 29 Augustus 2018 op 13.09

Ja, het gaat in onze ogen erg traag. Ondanks de bouwvak  Ik had 4 weken geleden al contact met het Belgische bedrijf dat kennelijk als enige de Sunmaster kan repareren. Maar het gaat me toch rond de €1000 schelen. Dus ik tel de zegeningen. Ik zal trouwens blij zijn als dat tikken over is. Dat plant zich kennelijk via de muren voort en is in de huiskamer 2 verdiepingen lager te horen. Weliswaar heel zachtjes, maar toch. Een klein beetje stroom komt er met tussenpozen nog wel uit. Maar het kost me per dag zeker €6.00 aan misgelopen opbrengst. 

Dus je gaat niet voor een nieuwe omvormer? 

Reactie van Matthijs op 28 Augustus 2018 op 23.43

Vandaag een mailtje ontvangen van de VEH. Ze gaan contact met mij opnemen om mijn kapotte omvormer om te wisselen voor een gereviseerd exemplaar. Mijn omvormer zal dan ook weer worden gereviseerd en beschikbaar komen voor iemand anders. 

Onbegrijpelijk dat deze reactie pas een maand en vijf dagen na mijn storingsmelding komt. De VEH heeft de garantieverplichtingen van Oskomera overgenomen en had allang op problemen met omvormers voorbereid moeten zijn. Van relayproblemen bij de Mastervolt omvormers blijken ze al veel langer op de hoogte te zijn.

Recente activiteiten

Ella is nu lid van Energie Community
15 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage 2018 wordt een schitterend panelenjaar van Pjotter hmeer
"Vandaag 100% efficientie bereikt met nog 1,5 maand te gaan. Wie o Wie heeft al eerder deze mijlpaal bereikt we praten over periode kalenderjaar 2018."
23 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Harro bedankt gaan we toevoegen. Btw vandaag de. Opbrengst efficientie 100% berijkt dus dit jaar wordt hetbeste kalenderjaar sinds 2012. groet"
23 uur geleden
H van Milgen heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Goedemorgen Pjotter, Hier zit productiejaar 6 er ook weer op.Het beste jaar ooit, met een opbrengst van 5167 kWh. Succes met het verwerken en bedankt voor de mooie overzichten! Vriendelijke groet, Harro (Zonnig160)"
Vrijdag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden