Mogelijk al bekend, in elk geval interessant -- en leverbaar:

https://www.eneco.nl/actie/teslapowerwall

Weergaven: 269

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Jeroen op 10 Februari 2016 op 8.37

Ja klopt, om alleen om die reden zo'n ding aan te schaffen gaat wat ver - zelfs als de prijs van die dingen zoals sommigen denken in het komende jaar halveert. Maar de gedachten op zichzelf vind ik wel een grappige - want als je zo'n ding dan toch hebt hangen bijv wanneer je zonnepanelen hebt en je winst daarmee hoger is, zou je op winterse of slecht weer dagen waarbij de opbrengst van zonnepanelen laag is, toch dat ding kunnen gebruiken om op laag tarief momenten energie op te slaan en later te gebruiken op hoog tarief momenten. Het is maar een gedachte, waar in het variabele stroom beprijzing verhaal geen rekening lijkt te zijn gehouden. Mensen zullen bij variabele beprijzing gaan zoeken naar manieren om onder het hoog tarief uit te komen, en zoiets kan daarin een rol spelen wellicht.

Hoe dan ook - ik blijf voor centrale opslag. Ook een centrale opslag kan zorgen voor meer balans voor wat betreft die variabele stroom beprijzing, want wanneer je degelijke opslag hebt (met een goed rendement) zou je de energiecentrales wellicht stabiel kunnen laten produceren en de schommeling kunnen opvangen vanuit zo'n centrale opslag? Zomaar een idee - ik heb er verder niet in-depth naar gekeken vwb haalbaarheid etc.

Reactie van Pjotter hmeer op 9 Februari 2016 op 18.39
Jeroen ik kan het fout hebben maar probeer het toch. Zeg dat je straks een hoog tarief hebt en een laag tarief om stroom af te nemen van het net. De kale energieprijs is hoog 12cnt en laag 8cnt dat is een verschil van 30%. We praten dan inclusief btw / belasting en netwerkkosten voor hoog tariefzeg 22cnt dan is het lage tarief maar 4cnt lager dus 18cnt dan is de korting nog maar +/- 12%. Is het zinvol om tegen deze prijs de accu te laden?
Lijkt mij niet daarvoor is de accu te duur. De belastingen e.d. Zijn daarvoor te hoog. Dan lijkt mij een windmolen op het dak voor de winter een goede oplossing ipv een tesla.
Reactie van Jeroen op 9 Februari 2016 op 16.58

Ik bedoelde te zeggen dat je met zo'n Powerwall - zelfs als je geeneens zonnepanelen hebt - met een beetje technisch vernuft de accu kunt laden op een laag tarief moment, en dan die opgeslagen energie kunt gebruiken op een hoog tarief moment. Of een stap verder - op een hoog tarief moment kunt terugleveren aan het net :-).

Reactie van Johan Vromans op 9 Februari 2016 op 13.22

Wat belet een slimme techneut? Dat is nu precies de reden om zo'n powerwall aan te schaffen.

Als in de toekomst variable stroomprijzen worden doorgevoerd, en het lijkt daar jammer genoeg wel op, dan is dit voor mensen met zonnepanelen zowat een 'must'. Ik geloof namelijk nog steeds niet in de aangekondigde 300 euro voordeel ook voor zonnepaneelhouders.

Reactie van Jeroen op 9 Februari 2016 op 12.22

Wat ik me ook afvraag is in relatie tot die variabele stroom beprijzing die VEH samen met Qurrent nu in proef heeft. Wat belet een slimme techneut om zo'n Powerwall op een "laag tarief" moment op te laden, en op een "hoog tarief" moment de stroombehoefte in huis te dekken zonder dat er van buitenaf stroom nodig is?

Reactie van Pjotter hmeer op 8 Februari 2016 op 22.17
Jan, als dit in de toekomst zo blijft 8 tot 11 cent dan is daar niets mis mee. Maar het wordt anders als de rekening zonder salderen wordt gepresenteerd via de dubbele digimeter en we zomers veel meer terug gaan leveren En dan nog maar 6cnt krijgen en in de winter 25cnt mogen betalen want dat is wat de minister heel graag zou willen. Dan ziet de energienota er echt anders uit. Jammer van onze investering. Maar gelukkig zijn er partijen die de ontwikkelingen bij de consument willen blijven ondersteunen waar de minister minder blij mee is. De verwachting is of was dat straks een tweede NEE het zeer ongeloofwaardig gaat worden dus kiest deze minister voor iets ander en de volgende mag met een schone lei aan de slag.
Reactie van Pjotter hmeer op 8 Februari 2016 op 20.33
Nu we te horen hebben gekregen dat minister Kamp gaat stoppen. De reden die laat zich wel raden! De wind waait soms uit de verkeerde hoek. Het is niet ondenkbaar dat het salderen daardoor langer zal blijven bestaan dan we momenteel aannemen. Ook de berichtgeving over slimme meters dat deze op schema zouden liggen blijft achterwege er is namelijk het laatste jaar een hoog percentage van weigering. Dus een accu aan de wand nog even laten doorontwikkelen totdat prijs/kwaliteit klopt.
Reactie van Johan Vromans op 8 Februari 2016 op 19.41

Ik kan uit de berekeningen in het door @Jeroen genoemd artikel weinig conclusies trekken voor de situatie hier. Prijzen en tariefstellingen zijn daar zeer anders. Gegeven dat geld op de bank tegenwoordig niets meer oplevert, is zelfs een erg lange terugverdientermijn niet rampzalig.

Als de salderingsregeling op de schop gaat (lees: vervalt) en we moeten gaan betalen voor tijdens de pieken teruggeleverde stroom (zeer waarschijnlijk) dat wordt het rendement van zo'n powerwall ineens een stuk aantrekkelijker.

Persoonlijk heb ik de verwachting dat de prijzen van deze dingen binnen een jaar zullen halveren, zeker wanneer er concurrerende powerwalls komen.

Reactie van Jeroen op 8 Februari 2016 op 13.00

Ook interessant is dit artikel, met berekeningen van kosten en baten. Spoiler alert: te duur.

http://www.gizmodo.com.au/2016/01/tesla-powerwall-number-crunching-...

Vooralsnog blijf ik bij mijn mening dat een centrale opslag (in feite enkele opslag locaties in het land om verliezen te voorkomen en wat risico spreiding te hebben enz) beter is. Vanwege kosten, maar ook vanwege de risico's - het zijn accu's die een enorme lading energie herbergen, en ik weet niet wat er voor gevaren in huishoudens geïntroduceerd worden zoals brand of juist wanneer er brand is bluswater van de brandweer, muizen of zo die aan kabels knagen, of in sommige gebieden van het land eens een keer een overstroming, of andere zaken zoals effecten van bliksem inslag oid. Dan liever 1 locatie waar je speciale maatregelen neemt?

Reactie van Jeroen op 8 Februari 2016 op 12.20

Lijkt inderdaad interessant. Wel een fors ding met 1m30 hoog x 86cm breed x 18cm dik. Ik zie dat het 7 Kwh exemplaar in Amerika 3000 US Dollar kost excl. installatie. Serieus geld.

https://www.teslamotors.com/presskit/teslaenergy

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Binnenkort gaat onze nieuwe community live!

Beste allemaal,Wij van Vereniging Eigen Huis waarderen de bijdrage die u op deze community levert enorm. Dank hiervoor!Wegens technische veroudering is dit platform echter aan vernieuwing toe. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe community over alles wat er komt kijken bij het verduurzamen van uw woning. U kunt hier vragen stellen, een discussie starten of anderen inspireren met uw ervaringen op het gebied van verduurzaming.Natuurlijk hopen wij dat u…See More
8 uur geleden
Henk Puister is nu lid van Energie Community
Zondag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Growatt Shine WiFi S module - ander protocol van Johan Vromans
"Toppie! Ik bewaar het bij mijn aantekeningen voor het geval ik het nog eens nodig ga hebben."
Zaterdag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden