Mijn vraag is of jullie tevreden zijn met het feit dat jullie zonne-energie hebben? Voldoet de installatie en productie aan de verwachtingen?

Met andere woorden staan diegenen die al een installatie hebben nog achter hun besluit voor zonne-energie?

Weergaven: 563

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Mike op 4 Mei 2013 op 21.11

@Peter

In mijn offerte had ik ook de 12 paneel variant staan. Daar kwam de SMA2500 met PBmodule bij. Nu heeft de 2500 een max input van 2700 watt, waardoor op zonnige dagen wel veel van je paneelmeeropbrengst wordt afgetopt. Op gemiddelde dagen in Nederland schijnt onderdimensioneren beter te werken zegt men.

Ook heeft de 2500 maar een enkele MPP tracker waardoor je niets zou hebben aan meerdere strings, wat bij jouw situatie met de schaduwinval wel beter was geweest.

Heb je met het Sunny design programma eens gecheckt of de configuratie daar ook als aanbeveling uitkomt ?

Reactie van Snowmiss op 4 Mei 2013 op 21.00

@Peter Beijes: je zou de opbrengsten om goed te vergelijken natuurlijk moeten delen door het aantal Wp op je dak. Dat dan ook bij die familie en kennissen en dan weet je meer. Uiteraard missen we nu nog de helling en ligging van de vergeleken  installaties ;-) 

Reactie van Peter Beijes op 4 Mei 2013 op 18.58

tavc pjotter hmeer en snowmiss.

12 panelen 3000 WP. Opbrengst vanaf 20 sept tot nu 1020 KWh. Hoogste piek 2,532 Kw hoogste dag gemiddelde 17,1 Kwh.

dak helling 40,5 ⁰ ligging ZZW.

Vergeleken met mijn familie die hemelsbreed 500 meter verder woont met een 2500 WP installatie op dezelfde richting heeft hij nog iets meer opbrengst dan ik. Vergeleken met kennissen die 50 meter verder op wonen met richting en een installatie van 3100 Wp heb ik 40 % minder opbrengst.

Reactie van Ekootje op 3 Mei 2013 op 21.37

Het hebben van de zonnepanelen is heel leuk en zou ik niet willen missen. Opbrengst loopt lekker. Wel zou ik ze nooit meer via VEH en Oskomera aanschaffen. Je kunt het veel beter zelf regelen met een goede regionale leverancier. Dan heb je zelf invloed op wat er gebeurt. Mijn moniotoring systeem van Plugwise werkt nog steeds niet terwijl de panelen al in november geïnstalleerd zijn.

Reactie van Vincent Mulder op 3 Mei 2013 op 19.05
Ik ben tevreden over zonne-energie. Maar niet over Oskomera. Dat is een bedrijf waar ik achteraf liever geen zaken mee zou hebben gedaan.
Reactie van Snowmiss op 2 Mei 2013 op 22.03

Nog een kleine maand te gaan (installatie was 29-05-2012) en ik ben in alle opzichten tevreden.

Ook al zijn er qua logging wat aanloopproblemen geweest (eerst elke dag de laptop aan, en niet vergeten!), daarna een dure SunnyBeam aangeschaft (waar nog elke dag op gekeken wordt!) en tot slot een RaspberryPi aan de praat met elke 5 minuten logging naar PVOutput.org

En zo weet ik nu ook, dat de panelen, in de wintermaanden meer dan in de zomermaanden, (iet)wat last hebben van schaduw door de schoorsteen en ik dus de allereerst aangegeven verwachting op jaarbasis niet ga halen. Maar toch mag dat de pret niet drukken en zie ik nu bijvoorbeeld wel maandelijks mijn energievoorschot enkele tientjes lager liggen.

@Peter B.: ik ben ook erg benieuwd, vooral naar hoe lang ze nu liggen, als dat in de wintermaanden gelegd is, zul je zien hoeveel er in de komende maanden opgewekt gaat worden. Zie ook mijn seizoensgrafiek en maandoverzicht

Reactie van Pjotter hmeer op 2 Mei 2013 op 20.04
Peter B., kun je eens wat details achterlaten m.b.t. Richting dak, helling, install datum en aantal panelen en hoe is je opbrengst tot heden? Kunnen we eens meedenken.
Reactie van Peter Beijes op 2 Mei 2013 op 19.47

tevredenheid hangt uiteraard ook af van de output. Voorlopig blijft ik met een voorlopige inschatting van 35 % achter op de verwachtingen van een 3000 Wp installatie. Totlaa beloofd rendement is 95 % dus nee tevreden kan ik daar niet over zijn voorlopig. Twee maal met Oskamera getracht te communiceren echter daar wordt je afgewimpeld met een paar standaard opdreun verhalen. Ga eerst maar eens het jaar afwachten en aansluitend bepalen of het een gevalletje rechtsbijstand gaat worden.

Reactie van Niels op 2 Mei 2013 op 19.13
Ik ben ook nog tevreden; heb ze alleen niet via VEH aangeschaft (maar wel via die weg "inspiratie") opgedaan!
Reactie van Pjotter hmeer op 2 Mei 2013 op 17.41

Sander, :-) als we terug kijken wat er de laatste jaren aan zonne installaties is geplaatst in Europa dan is er maar één antwoord mogelijk JA de produktie is voldoende om zelf je energie op te wekken er staat alleen een investering en voldoende ruimte op het dak tegenover om dit te realiseren. Ook de kwaliteit is goed te noemen om in de komende jaren zorgeloos hiervan te kunnen profiteren al is het maar de 10 jaar garantie die je krijgt op je totale systeem en de extra jaren op de panelen. Dus ik zou zeggen doen en sukses ermee.

Toch nog een opmerking; de ligging van je huis tov van het zuiden is wel belangrijk ook bomen en andere opstakels kunnen opwegen of het rendabel is. hou hier wel rekening mee.

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Binnenkort gaat onze nieuwe community live!

Beste allemaal,Wij van Vereniging Eigen Huis waarderen de bijdrage die u op deze community levert enorm. Dank hiervoor!Wegens technische veroudering is dit platform echter aan vernieuwing toe. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe community over alles wat er komt kijken bij het verduurzamen van uw woning. U kunt hier vragen stellen, een discussie starten of anderen inspireren met uw ervaringen op het gebied van verduurzaming.Natuurlijk hopen wij dat u…See More
8 uur geleden
Henk Puister is nu lid van Energie Community
Zondag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Nieuwe Growatt Shine WiFi S module - ander protocol van Johan Vromans
"Toppie! Ik bewaar het bij mijn aantekeningen voor het geval ik het nog eens nodig ga hebben."
Zaterdag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden