Ad Bulten
  • Man
Delen

De vrienden van Ad Bulten

  • SMA & RaspBerry Fan (Harry)

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Ad Bulten heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Ad Bulten

De foto's van Ad Bulten

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

De blog van Ad Bulten

Overstappen van Energieleverancier

Verleden jaar ben ik voor de 2e keer overgestapt naar een andere energieleverancier. Dit na een ervaring dat een 3-jarig contract een geheel verkeerde keuze was.

 Ik heb een keuze gemaakt om te gaan voor een 1-jarig contract.

De keuze is gevallen op Nuon : een geheel acceptabele prijs, in instap premie welke na het uitdienen van het contract wordt uitbetaald en niet onbelangrijk met meenemen van de geschatte productie van mijn 9 PV's in de voorschotten.

Ook dit jaar zal ik…

Doorgaan

Geplaatst op 26 Oktober 2014 om 0.20 — 4 commentaren

Productie Zonnepanelen op jaarbasis

Ik heb sinds 1 november 2013 zonnepanelen op een dak van 35 graden op het zuiden zonder schaduw en ben benieuwd of de info welke vooraf gegeven word ook werkelijk gehaald kan worden. Ik heb 9 zonnepanelen van 250 Wp en hou rekening met een productie verlies van 20%. Is dit redelijk ? Ik heb rekening gehouden met de plaats in Nederland (omg. Zutphen), omvormer verlies etc. Ik kom op 1800 Kwh/jaar voor mijn zonnepanelen. Ik hou per maand mijn productie bij. Op 1 mei zat ik op 37% van mijn…

Doorgaan

Geplaatst op 7 Mei 2014 om 0.33 — 3 commentaren

de Belastingdienst

Ik heb zojuist de site van de belastingdienst bekeken en kom daar tegen :

Als u als particulier met zonnepanelen energie levert aan uw energieleverancier, kunt u door een uitspraak van het Europese Hof worden aangemerkt als ondernemer voor de btw.

De staatssecretaris had dit al bevestigd. Hij geeft nu antwoorden op kamervragen die voor u van belang zijn als u hiermee geconfronteerd wordt.

Verder is er een…

Doorgaan

Geplaatst op 8 November 2013 om 10.33 — 16 commentaren

Zonnepanelen

Eind oktober op ons dak 9 zonnepanelen. Subsidie hiervoor via het indienen van het financiele gedeelte van de offerte reeds mogen ontvangen. Ging alleen over de kosten van de materialen.

Naar nu blijkt, middels het Europese Hof en de belastingdienst maakt daar ook melding van, is het mogelijk om als particulier de BTW over de aanschaf van de zonnepanalen terug te kunnen ontvangen.

In mijn geval zou dat beteken dat ik incl. de subsidie toch 25% van de totale kosten bespaar en…

Doorgaan

Geplaatst op 20 Oktober 2013 om 11.43 — 12 commentaren

Prikbord

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

  • Nog geen reacties!
 
 
 

Recente activiteiten

Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Zelf reageer ik niet zoveel op dit forum, om verschillende redenen. Lees meestal en vaak niet de behoefte om te reageren, en andere reden, die al eerder is genoemd, is de VEH zich vaak in zwijgen hult, ook met simpele vragen. Zou jammer zijn als…"
9 uur geleden
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Het is opgelost @Johan. Dank voor het signaleren."
Donderdag
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Dag Johan. ik merk dit ook. Ik ga dit even uitzoeken. bedankt!"
Donderdag
J. van Duin heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Na verder experimenteren bleek het, zoals Johan zei, dat mijn dumpfiles versleuteld zijn. Eerdere aanroep van het python decodeerscript werkte niet. Maar toen ik probeerde het python script vanaf de command line aan te roepen leek er wel een…"
Maandag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden