N.M. Kuipers
  • Man
  • Leeuwarden
  • Nederland
Delen

De vrienden van N.M. Kuipers

  • Snowmiss

Ontvangen cadeaus

Cadeau

N.M. Kuipers heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van N.M. Kuipers

De blog van N.M. Kuipers

Raspberry PI geeft geen gegevens meer door aan pvoutput

Bijna drie jaar lang gebruik ik een raspberry pi om de gegevens van mijn sma inverter te uploaden naar pvoutput. Sinds ik een gewijzigd abonnement en derhalve een nieuw modem/router heb wordt er niets meer doorgegeven aan pvoutput.

Het script zelf loopt keurig, ik zie iedere 5 minuten bijgewerkte date op de raspberry, alleen het doorgeven aan pvoutput gebeurt niet.

Zie ik iets over het hoofd, hoe krijg ik het weer werkend? Ik denk zelf dat dns resolving niet werkt.

Geplaatst op 12 Juli 2015 om 13.52 — 1 commentaar

Tijd gestopt SMA SB2000HF

Sinds een paar dagen werkt het automatisch uitlezen met een Raspberry niet meer, ook krijg ik vreemde waarden op de Sunny Beam. Ik heb inmiddels ontdekt dat de tijd op de inverter niet klopt. Het lijkt erop dat deze stopt wanneer er geen productie is. Ik heb deze via de Sunny explorer al een aantal maal gecorrigeerd maar niets helpt. Installatie is bijna 3 jaar oud.

Weet iemand een oplossing hiervoor? …

Doorgaan

Geplaatst op 28 Juni 2015 om 15.00 — 17 commentaren

Opbrengstresultaten op blog kunnen delen

Op deze blog staan verschillende bijdragen over opbrengsten delen. Het zou fijn zijn wanneer deelnemers zelf hun opbrengst maandelijks op een gestructureerde manier kunnen delen op de community. Oproep aan VEH deze mogelijkheid op de site toe te voegen.

Geplaatst op 13 September 2012 om 9.00 — 1 commentaar

Leeuwarden: ook bij mij liggen ze er op

Woensdag 4 juli zijn bij mij de zonnepanelen geplaatst door Van Dorp.

De klus was niet eenvoudig: mijn dak is vrij steil: 50 graden, daarnaast…

Doorgaan

Geplaatst op 6 Juli 2012 om 10.00 — 6 commentaren

Recente activiteiten

N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Een heel voorspoedig en zonnig 2019 toegewenst! 2018 was zoals verwacht een topjaar, best ever, qua opbrengst: 2512 KWh  Betreft systeem Blitsaerd.  Bedankt voor het bijhouden Pjotter."
1 Jan
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen van Femke - Community Manager
"Ik heb inmiddels mijn BTW van 2012 teruggekregen. Aangezien ik maar niets hoorde heb ik met de belastingdienst gebeld. Gaat erg lastig, wanneer er een wachtrij is van meer dan 15 min. wordt het gesprek eenzijdig beëindigd. Het bleek dat de…"
5 Jul 2018
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-16 / 2018] van Pjotter hmeer
"Hallo Pjotter, mijn zesde jaar na installatie heb ik afgesloten met een opbrengst dit jaar van 2.341 kWh. Systeem is Blitsaerd. Bedankt voor het steeds bijwerken van de lijst!"
5 Jul 2018
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen van Femke - Community Manager
"Is er al iemand die over 2012 zijn btw heeft teruggekregen? Heb me in december 2017 nog hiervoor aangemeld en vervolgens mijn banknummer doorgegeven en ontheffing voor vervolgaangiften btw. Maar verder nog niets gehoord."
18 Mei 2018
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-47 / 2017] van Pjotter hmeer
"Hier in Fryslan van hetzelfde laken een pak, met name het najaar was erg slecht qua opbrengst. Zo'n 5% minder opbrengst als gemiddeld. Mijn panelen systeem Blitsaerd hebben in 2017 2238 kWh opgebracht. Met hartelijke groet, Nanne Kuipers"
1 Jan 2018
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Beste Pjotter, mijn productie in het 5e jaar was 2.415 (stand per 4 juli 11813). Dat is dus boven het gemiddelde over 5 jaren. systeemnaam Blitsaerd. "
5 Jul 2017
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-47 / 2016] van Pjotter hmeer
"Hallo Pjotter,  de 2016 opbrengst van mijn systeem Blitsaerd over 2016 is 2451 kWh, mijn beste jaar tot-nu-toe. mvg Nanne Kuipers"
1 Jan 2017
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e Ronde. [week-28 / 2016] van Pjotter hmeer
"Beste Pjotter, mijn opbrengst van het vierde jaar sinds installatie is 2.333 kWh. Installatienaam Blitsaerd. Nanne Kuipers"
16 Jul 2016
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e Ronde. [week-01 / 2016] van Pjotter hmeer
"Beste Pjotter, de opbrengst van 2015 van mijn  systeem Blitsaerd is 2.360 ietwat minder als topjaar 2014 toen het 2374 was. een zonnig jaar toegewenst. mvg Nanne Kuipers"
2 Jan 2016
Mike heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI geeft geen gegevens meer door aan pvoutput van N.M. Kuipers
"Ik neem aan dat de verbinding van de RPI naar de nieuwe modem gewoon via een LAN kabel gaat en je niet via WIFI werkt. Wanneer je bij de oorpsronkelijke installatie een vast IP adres hebt ingesteld, zou dat bij het plaatsen van een ander modem…"
13 Jul 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"FYI SMA geeft 5jr product garantie. http://www.solarwindbioshop.com/EnerShop-OMVORMERS.htm"
12 Jul 2015
N.M. Kuipers posted a blog post

Raspberry PI geeft geen gegevens meer door aan pvoutput

Bijna drie jaar lang gebruik ik een raspberry pi om de gegevens van mijn sma inverter te uploaden naar pvoutput. Sinds ik een gewijzigd abonnement en derhalve een nieuw modem/router heb wordt er niets meer doorgegeven aan pvoutput.Het script zelf loopt keurig, ik zie iedere 5 minuten bijgewerkte date op de raspberry, alleen het doorgeven aan pvoutput gebeurt niet.Zie ik iets over het hoofd, hoe krijg ik het weer werkend? Ik denk zelf dat dns resolving niet werkt.See More
12 Jul 2015
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Geen titel van Lotte van Vink
"Ik stap jaarlijks over met Gaslicht.com . Ik vul dan voor verbruik 1 kWh in, werkt prima. Ga niet met iedere energieleverancier in zee. Ik mijd de bedrijven die agressief reclame maken, ook in de praktijk zijn deze vaak ook agressief tov hun klanten."
9 Jul 2015
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e Ronde. [week-26 / 2015] van Pjotter hmeer
"Pjotter, vandaag mijn derde produktiejaar afgesloten met een eindstand van 7065 totaal opgewekt sinds plaatsing. Dit betekent dat ik in het derde jaar 2368 kWh opgewekt heb. Qua opbrengst vallend tussen die van het eerste en tweede jaar."
4 Jul 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Jeroen, ik ben geen jurist maar daar Oskomera een maand geleden failliet is gegaan bestaat er altijd iets van een overbruggingsperiode. Het is jammer dat wanneer er precies in die periode een probleem ontstaat. Zijn we 6 maanden verder dan zou ik…"
2 Jul 2015
Jeroen heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Nou, dat laatste ben ik niet helemaal met je eens. Garantie plus ontzorging zouden naar mijn idee ervoor moeten zorgen dat de consument zeker in geval van ernstige storing snel geholpen wordt, no matter what.Men had vooraf kunnen bedenken dat een…"
2 Jul 2015

Prikbord

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

  • Nog geen reacties!
 
 
 

Recente activiteiten

Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Zelf reageer ik niet zoveel op dit forum, om verschillende redenen. Lees meestal en vaak niet de behoefte om te reageren, en andere reden, die al eerder is genoemd, is de VEH zich vaak in zwijgen hult, ook met simpele vragen. Zou jammer zijn als…"
9 uur geleden
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Het is opgelost @Johan. Dank voor het signaleren."
Donderdag
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Dag Johan. ik merk dit ook. Ik ga dit even uitzoeken. bedankt!"
Donderdag
J. van Duin heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Na verder experimenteren bleek het, zoals Johan zei, dat mijn dumpfiles versleuteld zijn. Eerdere aanroep van het python decodeerscript werkte niet. Maar toen ik probeerde het python script vanaf de command line aan te roepen leek er wel een…"
Maandag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden