wim diepeveen
  • Man
Delen
  • Blogteksten
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Ontvangen cadeaus

Cadeau

wim diepeveen heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van wim diepeveen

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Op 10 November 2012 om 12.09 zei Cornelis Oud...

Wim, de sunny beam is een klein apparaatje op batterijen (er zit ook een zonnecel in), die met grote regelmaat verbinding maakt met de SMA inverter (die de gelijkspanning van de zonnepanelen omzet in wisselspanning). Voordeel is dat je atlijd kan zien hoeveel energie je hebt opgewekt, zonder je computer aan te zetten. Nadeel is dat ie ongeveer 200 euro  kost, alhoewel ie hier en daar iets goedkoper is. Daarnaast is het maar de vraag hoe lang dat kastje meegaat. 30 jaar geleden werd electronica zodanig gemaakt dat het meer dan 30 jaar mee gaat, inmiddels zijn alle circuits goedkoper gemaakt, waardoor veel electronica de 3 jaar nog niet eens haalt. Sommige SMA converters kun je met de computer niet meer uitlezen als het donker is, dan staat de geleverde energie nog wel op je Sunny Beam. Voor andere leuke dingen, zoals de data van je SMA converter op pvouput.org zetten (en beschikbaar maken op je smartphone) heb je toch een compute nodig. Daarom heb ik geen Sunny Beam gekocht.

m.vr.gr

Cornelis

 
 
 

Recente activiteiten

Robbert Visser is nu lid van Energie Community
3 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-01 / 2019] van Pjotter hmeer
"Bedankt zal opbrengsten overnemen "
4 uur geleden
Vereniging Eigen Huis heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Hallo Pjotter, Nee, de oude topics zullen helaas niet worden gemigreerd naar de nieuwe community. Technisch is het niet mogelijk om de content, incl. persoonlijk account, te koppelen binnen de nieuwe software.Groet,Femke "
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
gisteren

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden