Blogbijdragen Maart 2017 (9)

Van vliegmaatschappij naar energieleverancier

Sinds 28 maart verkoopt het bedrijf achter de budgetmaatschappij easyJet energie tegen budgetprijzen. Bij easyEnergy kun je een contract afsluiten met variabele tarieven; Stroomprijzen verschillen per uur, gasprijzen per dag. Dit kan door de invoering van de slimme meter die al veel in veel Nederlandse huizen hangt. Met het inzicht in de tarieven kun je een was draaien wanneer stroom goedkoop is en bewust de thermostaat iets terug te draaien op het tijdstip dat gas wat duurder…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 29 Maart 2017 op 9.19 — 3 commentaren

Growatt module online uitlezen en koppelen aan PV output

Hoi mede zongebruikers,

sinds afgelopen jaar zijn wij tevreden zonnepaneel gebruikers en als omvormer hebben wij een Growatt 1500S.

Alles werkt prima, en ook de terugkoppeling via de Growatt server werkt goed. De app en website worden langzaam steeds beter; dat is mooi meegenomen.

Wat ik wel mis is de mogelijkheid om mijn gegevens automatisch door te laten zetten naar PVoutput om zo de gegevens te kunnen vergelijken met vrienden en collega's.

Nu zit ik er over te denken…

Doorgaan

Toegevoegd door Jos op 28 Maart 2017 op 13.47 — 3 commentaren

Pilot verhandelen van opgeslagen energie

Waar de opslag van duurzame energie in Nederland nog in de kinderschoenen staat, zijn ze in Australië al een stuk verder. Wij stuitten op een artikel die een pilot beschrijft waarbij opgeslagen duurzame energie wordt vrij verhandelbaar wordt. Zeker de moeite om te blijven volgen!

Lees hier meer

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 22 Maart 2017 op 10.19 — Geen reacties

growatt wifi module inloggen op nieuwe router

Hallo, wie kan mijn helpen. Ik heb een nieuwe router, maar het lukt me niet om daar op in te loggen. Alles geprobeerd zelfs een harde reset. kan ik niet in de module komen. wie kan mij helpen

Toegevoegd door Frederik op 20 Maart 2017 op 23.45 — 7 commentaren

Solarskin

Rond de esthetiek van zonnepanelen heersen een hoop verschillende meningen. Maar wellicht dat er nu een oplossing is voor diegenen die panelen op het dak minder mooi vinden.

Sistine Solar komt met SolarSkin: een print die geen effect heeft op de opbrengst maar de panelen laat blenden met het dak of er juist helemaal laten uitspringen.

Hier zie je een aantal voorbeelden

Hoe staan jullie tegenover deze…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 15 Maart 2017 op 15.28 — 2 commentaren

Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen.

Dit is wel geen blog waar de Shell met alternatieve energie bezig is maar puur om diesel of benzine bij de consument thuis aan de man te gaan brengen. Ik ben ZEER onder de indruk, maar stel gelijk de vraag; Kan dit zomaar? Benzine en Diesel zijn dit geen gevaarlijke stoffen? Moet SHELL zich niet aan bepaalde regels en wetgeving houden. Gevaarlijke stoffen door een woonwijk laten rijden kan niet zomaar? Zijn hier zomaar vergunningen voor afgegeven?Ik heb dit artikel met verbazing… Doorgaan

Toegevoegd door Pjotter hmeer op 9 Maart 2017 op 0.06 — 10 commentaren

Bespaar op je energieverbruik met SpeedComfort

Vereniging Eigen Huis wil wonen betaalbaar houden en helpt daarom o.a. met het besparen op energiekosten. Dit kan met scherpe energietarieven, maar ook met het terugbrengen van energieverbruik. Leden van onze energiecommunity mogen we 20% korting bieden op SpeedComfort. De Speedcomfort (winnaar Groenste Idee van Nederland 2015) is een radiatorventilator die de warmteafgifte van de radiator verhoogt, waardoor uw gasverbruik afneemt.

Voordelen van SpeedComfort:

• helpt uw huis…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 8 Maart 2017 op 9.22 — 9 commentaren

Energiemeters geven tot zes keer te hoog verbruik aan.

Haarlems Dagblad 7-3-2017Bepaalde elektronische energiemeters kunnen een tot bijna zes keer te hoog verbruik aangeven. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente en de Hogeschool van Amsterdam.

Hoogleraar Frans Leferink (UT) schat in dat in meterkasten van zeker 750.000 huishoudens een meter is geïnstalleerd die potentieel foute meterstanden kan weergeven.

Steeds meer klassieke kilowattuurmeters worden vervangen door elektronische varianten, waaronder de ’slimme… Doorgaan

Toegevoegd door Pjotter hmeer op 7 Maart 2017 op 11.07 — Geen reacties

Meerdere leveranciers op één aansluiting

Deze week kondigde de ACM aan dat je met ingang van 2018 de mogelijkheid hebt om met meer dan één elektriciteitsleverancier tegelijk een contract te sluiten. 

Een huishoudelijke afnemer die elektriciteit afneemt bij een bepaalde leverancier, kan dan bijvoorbeeld een andere leverancier kiezen voor de laadpaal van zijn elektrisch auto. Dit zou een stimulans moeten zijn voor de energietransitie in Nederland.

Wij zijn benieuwd hoe jullie hier tegenover…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 1 Maart 2017 op 11.56 — 2 commentaren

Maandarchieven

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

1999

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
Dinsdag
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Dinsdag
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden