Blogbijdragen Mei 2013 (43)

Zonnepanelen Utrecht subsidie mei.

Bij deze een oproep om een groep van 5 mensen te vinden die ook graag gebruik willen maken van de subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen in de gemeente Utrecht.

Ik hoor graag van jullie.

Mvgr,

Marcel

Toegevoegd door monique de leur op 26 Mei 2013 op 9.35 — 4 commentaren

Citaat - wat gaat zonnestroom in de toekomst kosten.

24-05-2013 > Nationale Energieakkoord: eigenaren zonnepanelen gaan zes cent energiebelasting betalen per kilowattuurIn het Nationale Energieakkoord is opgenomen dat er een korting komt op de energiebelasting. Als tussenstap moeten er bijvoorbeeld in 2020 bij een miljoen woningen en mkb-bedrijven duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen geplaatst zijn, die voorzien in meer dan de helft van de energiebehoefte. Subsidiepotjes zijn vanwege slechte ervaringen in het verleden uit… Doorgaan

Toegevoegd door Pjotter hmeer op 25 Mei 2013 op 13.27 — 21 commentaren

welke energie maatschappij bij stukje windmolen.

ik had ook de vraag gesteld aan EH of je nog bij een bepaalde leverancier moet zitten mocht je een stukje windmolen willen kopen. hier konden ze me nog geen antwoordt opgeven. echter mijn huidige contract loopt binnenkort af.

heeft hier iemand al ervaring mee behoudens windchoice.

Toegevoegd door Marc op 25 Mei 2013 op 7.08 — Geen reacties

Zekering en kabeldikte voor 3500Wp en Growatt 3600MTL omvormer

Binnenkort worden bij mij de panelen geplaatst. Ik vroeg me af welk amperage de zekering in mijn meterkast moet hebben voor deze installatie? De hoofdzekering is 40A.

Welke AC kabeldikte moet er voor deze installatie gebruikt worden? Dit i.v.m. hergebruiken van een bestaande groep of het trekken van nieuwe kabels van bijvoorbeeld 4mm2.

Toegevoegd door Sander Plug op 25 Mei 2013 op 0.00 — 13 commentaren

Windmolens combineren met zonnecellen

Ik vraag mij af of de lange palen onder de molens niet bedekt kunnen worden met flexibele zonnecellen.

Enige tijd geleden was er een aktie tot behoud voor Nederland van een fabriek die deze flexibele zonnecellen maakt. Ik weet niet wat ervan gekomen is maar anders zouden ze, geloof ik, in Qatar worden gemaakt. Philips zou straatlantaarn palen uitgerust met zonnecellen maken. Weet iemand er meer over te vertellen ?

Toegevoegd door Max R. Hardeman op 24 Mei 2013 op 22.00 — Geen reacties

wat als alle beide goed is

Ik mis de keuze mogelijkheid zowel oud als nieuw is goed. Er zijn net zoveel argumenten voor als tegen nieuwe of oude windmolens. enige echte voordeel van oud is dat dit initiatief sneller realiseerbaar is met een bestaande windmolen.

enja er zijn allerlei bezwaren tegen windmolens, maar willen we dan nog steeds afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen? Ik geloof dat daar nog veel meer problemen uit voortgekomen zijn. Discussie blijft er altijd over windmolens maar daar zullen we…

Doorgaan

Toegevoegd door wilma mulder op 24 Mei 2013 op 21.30 — Geen reacties

Stukje windmolen

Ik heb zonnepanelen en heb interesse in de actie stukje windmolen. Ik heb echter `n vraag nl is dit te combineren met opwekken energie dmv zonnepanelen. Groet P Joris.

Toegevoegd door Peter Joris op 24 Mei 2013 op 16.36 — Geen reacties

Stukje windmolen

Ik heb eerder belangstelling getoond voor windenergie, maar als ik daar aan mee wilde doen dan moest ik automatisch overstappen op GREENCHOICE als energie leverancier. Ik ben tevreden met mijn huidige leverancier, maar wil wel graag gebruik gaan maken van een 'stukje' windenergie ter aanvulling op mijn zonnepanelen. Kan ik een stukje windmolen kopen zonder dat ik van energie leverancier verander?

Toegevoegd door Eddy Exmann op 24 Mei 2013 op 16.18 — 1 commentaar

veiligheid bij werkzaamheden dan wel brand

Ik heb sinds vorige week zonnepanelen. toen deze geïnstalleerd waren vroeg ik of er ook een sticker in de meterkast kwam die aangaf dat er panelen waren geplaatst. De installateur antwoordde negatief, dwz hij vertelde mij dat dit niet nodig was. Ook de monteur die de meters om kwam ruilen kon mij dat niet vertellen.

Waarom vraag ik dit?

  • hebben de panelen/omvormer tegenspanning nodig om te kunnen werken, dwz voelt de omvormer eerst of er spanning staat op het net…
Doorgaan

Toegevoegd door Rolf L op 23 Mei 2013 op 22.41 — 15 commentaren

Plugwise vervangen door...

Heeft iemand ervaringen met het vervangen (verwijderen) van de Plugwise en deze te vervangen door een goed alternatief? Bijvoorbeeld de Shinevision? Kan dit zonder tussenkomst van de installateur? Alvast dank voor reacties.

Toegevoegd door Quirijn op 23 Mei 2013 op 21.30 — 13 commentaren

zekering schakelt af

Ik heb sinds kort een Mastervolt 3.6 ES omvormer. In drie weken is die nu al 2 keer afgeschakeld. Ik heb de zekering weer aangezet en alles marcheert weer gewoon. Ik ben benieuwd of anderen dat ook hebben. Het kan niet aan het maximum vermogen van de omvormer liggen want dat is 4600 Watt. Mijn panelen gaan tot 3000 Watt. Het was ook geen extreem zonnige of warme dag. Kan zoiets ook komen doordat er in het net iets vreemds gebeurd?  Het is vooral vervelend als je op vakantie bent. Je mist dan…

Doorgaan

Toegevoegd door Eric van Zelm op 23 Mei 2013 op 15.09 — 9 commentaren

Kan ik de Shine Vision ook op andere manier uitlezen dan alleen via het LCD-scherm?

Heb de Shine vision er bij genomen. Werkt prima zonder haperingen. Mijn vraag is of ik die ook nog op een slimmere manier uitlezen dan alleen via het display? Er zit een netwerk koppeling op de achterkant...

Toegevoegd door Robert op 22 Mei 2013 op 19.50 — Geen reacties

Op (zeer) bewolkte dagen levert de Growatt 3600 MTL geen Watts. Wordt dat herkend door andere communityleden?

Vandaag 22/5/2013 om 10:00 is het redelijk bewolkt buiten. Ik zie dat mijn omvormer Growatt 3600 MTL niet 'van van start' gaat maar onder de 1W blijft. Is dat normaal? Kortom, weegt de Growatt zelf af wanneer het zinvol is te starten met energieproductie?

Toegevoegd door Robert op 22 Mei 2013 op 9.50 — 23 commentaren

Mijn Growatt 3600 MTL springt overdag zomaar op 0W

Sinds 3 weken ben ik in het bezit van zonnepanelen (13) met een Growatt 3600 MTL omvormer. Ik merk dat op sommige momenten overdag de omvormer van bijv 500 W zomaar terugsprint naar 0 W. Vervolgens bijvoorbeeld naar een uur komt de omvormer ineens weer op het oude niveau. Heb de vraag net bij Oskomera neergelegd of dit normaal is. Herkennen andere mensen dit ook?

Toegevoegd door Robert op 22 Mei 2013 op 9.00 — 13 commentaren

Plugwise voor systemen boven de 16A

In februari zijn onze panelen van in totaal 5,25Kwp door Oskomera geplaatst.
Vorige week op 14 mei is de Plugwise nageleverd . . .

Wat een sof, omdat de opnemers geschikt zijn voor maximaal 16A zijn er hier TWEE van geplaatst. Om nu te weten wat het geleverde vermogen en de geleverde energie zijn moet ik van twee opnemers de meetgegevens bij elkaar tellen.

Ik vind dit knullig en onacceptabel !

Zijn er meer die hiermee te maken hebben gehad ?

Hoor het graag

Toegevoegd door Tom Schouten op 21 Mei 2013 op 17.33 — 12 commentaren

Update Oskomera Home Solar 25-4 t/m 21-5 2013

Voor de ronde 3 deelnemers:

Er zijn op dit moment 363 deelnemers met een reeds ontvangen zonne-energiesysteem. Van de 1063 bestellingen beschikken 831 deelnemers over een installatiedatum. De rest wordt de komende week ingepland. Wij versturen de komende 2 weken de laatste 200 persoonlijke systeemspecificaties aan deelnemers die nog geen specificatie ontvangen hebben.Update Plugwise Monitoring

Storing dataverwerking

Het structurele…

Doorgaan

Toegevoegd door Oskomera Home Solar op 21 Mei 2013 op 8.21 — Geen reacties

Nagelvast

Weet iemand of zonnepanelen op een plat dak zoals dat juridisch heet "nagelvast” zijn ("alles, wat in een huis, of ander gebouw, met nagels, of spijkers, vastgemaakt is, zodat het niet, zonder alvorens losgemaakt te zijn, kan verplaatst worden") ???

Toegevoegd door Joost de Vreede op 16 Mei 2013 op 18.58 — 4 commentaren

Teruggeleverde energie wordt niet vergoed door Liander ?!

Lotgenoten gezocht die teruggeleverde energie niet vergoed krijgen...

Wat is er gebeurd / is er aan de hand:

plan voor plaatsing zonnepanelen, zowel Nuon als Liander gebeld om zeker te zijn dat ik het juiste proces volg. Liander wist zelfs te vertellen dat ik een digitale meter had met teruglever-teller (wist ik al) en dat het geen probleem zou moeten…

Doorgaan

Toegevoegd door Gert-Jan Faber op 16 Mei 2013 op 9.26 — 13 commentaren

Nachtstroom vs Dagstroom

Wanneer je zonnepanelen hebt, maakt het nog uit of je dag/nachtstroom hebt, danwel dat je altijd dezelfde prijs betaald? Ik kan me voorstellen dat het met salderen gunstiger is omdat de zonnestroom wordt opgewekt tijdens het hoge tarief.

Hoe zit dit?

Toegevoegd door Paul op 14 Mei 2013 op 18.00 — 13 commentaren

Maandarchieven

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

1999

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
Dinsdag
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Dinsdag
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden