Blogbijdragen Augustus 2012 (42)

vraagtekens bij geschiktheid dak

Ik twijfel of de uitkomst van de 123 test juist is. Deze kan ik niet meer inzien. De hoek waaronder de zon staat maakt dat de terugverdientijd 16 jaar bedraagt. Wordt vooraf nog gekeken of het dak geschikt is?

Toegevoegd door Rob Vos op 31 Augustus 2012 op 19.21 — 4 commentaren

wanneer aanleggen

Wij hebben onze interesse getoond in de zonnepanelen actie. Ik heb begrepen dat er iemand zou komen meten, die persoon is nog niet geweest. En verder moet ik na 3 september zo snel mogelijk reageren om nog voor subsidie in aanmerking te komen.  Kan ik vervolgens afspreken dat de zonnepanelen bijvoorbeeld pas in november worden geleverd of hoe komt dit tot stand? Wij willen in oktober namelijk eerst onze pannen vervangen.

 

Het zou fijn zijn als iemand iets hierover kan zeggen,…

Doorgaan

Toegevoegd door M.E. Overgaauw op 31 Augustus 2012 op 15.10 — 8 commentaren

Extra groep aanleggen?

Beste lezers,

Ik heb begrepen dat bij de installatie van zonnepanelen een extra groep aangelegd dient te worden. Kan iemand mij uitleggen hoe dat in zijn werk gaat? Volgens mij hebben we nog een vrije plaats in de meterkast (althans bij een van de aansluitingen staat "RES"). Maar hoe komt bedrading boven op zolder, waar de omvormer moet komen (en waar reeds de HR ketel hangt en de wasmachine + droger aangesloten zijn).

Bvd!

Niels

Toegevoegd door Niels op 31 Augustus 2012 op 9.50 — 5 commentaren

Monitoring met behulp van Sunny Beam

-Update- Inschrijving is gesloten!-

Beste Deelnemers aan Ronde 1

Op basis van deze blog is er een enquete/poll gestart waarbij we u vroegen of er behoefte is aan een collectieve aanschaf van de Sunny Beam voor deelnemers van ronde 1.

118 personen gaven aan dat zij hiervoor in aanmerking wilden komen, mits het…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 31 Augustus 2012 op 8.30 — 32 commentaren

Foutieve uitlezing Sunny Explorer.

Hallo,

Ik heb het al eerder geconstateerd, soms klopt er helemaal niets van de uitlezing van de gegevens door Sunny Explorer. Gisteren omstreeks 12.30 even gekeken en vandaag weer. Zie screendump van het resultaat van gisteren. Vanaf 12.15 een rechte lijn naar beneden. Ik heb dit ook al gemeld aan Oskomera, toen ze bij ons waren voor een kwaliteits controle. Als ik dit zie, hoe kan ik dan de overige gegevens die uitgelezen worden nog…

Doorgaan

Toegevoegd door Cornelis Oud op 30 Augustus 2012 op 13.34 — 9 commentaren

Het leed dat VEH en Oskomera heet

Vandaag eindelijk online.De installatie draait en heeft zelfs iets terug geleverd.

Mooi zou je zeggen, maar niets is minder waar.

Zal je het verhaal van vandaag vertellen en je alle ellende van de afgelopen maanden besparen.

Om 08:00 uur zouden vandaag de monteurs de panelen komen brengen en uiteraard installeren.

Dus keurig netjes om 06:30uur mijn bedje uit en alles begaanbaar gemaakt. Eten klaar gemaakt een lekker bakkie koffie erbij en wachten maar. Het…

Doorgaan

Toegevoegd door Maick Lemaier op 29 Augustus 2012 op 20.38 — 10 commentaren

Mijn huis is van 1926 en het platte dak is voor het laatst in 2003 vernieuwd. Het dak is vervangen en met isolatie platen EPS van 4 cm opgeleverd. Er is geen nieuw grind als ballast aangebracht maar …

Mijn huis is van 1926 en het platte dak is voor het laatst in 2003 vernieuwd. Het dak is vervangen en met isolatie platen EPS van 4 cm opgeleverd. Er is geen nieuw grind als ballast aangebracht maar de platen zijn met dakparkers bevestigd. Hier bovenop een twee laagse bitumen toplaag.

Kan ik hieruit afleiden dat mijn dak makkelijk het gewicht van de panelen kan dragen (immers lag er vroeger grind op en nu niet meer)?

Doorgaan

Toegevoegd door kees laros op 28 Augustus 2012 op 15.07 — Geen reacties

Innovatieve Schuco Solar Configurator eenvoudig en leuk om te doen

U ziet direct het voordeel in Euro’s dat u kunt besparen met de aanschaf van zonne-energie panelen

De aanschaf van zonne-energie panelen wordt door veel huishoudens achterwege gelaten mede omdat belangrijke informatie omtrent de aanschaf van zonnepanelen - zoals de te verkrijgen subsidies en de geschatte opbrengst en kosten - moeilijk te verkrijgen is. Dit is jammer want zonnepanelen zijn een zeer lucratieve investering en ook nog eens milieu vriendelijk. De door Schüco…

Doorgaan

Toegevoegd door Koen Wilmes op 28 Augustus 2012 op 14.37 — 1 commentaar

inmeten van het dak

Op een video van de leverancier is te zien dat met een geavanceerd  computerprogramma gekeken wordt of plaatsing van panelen mogelijk is. In de voorlichtingsvideo van 123 zonne-energie geeft mevrouw aan dat na het toesturen van de opdracht de leverancier komt inmeten. Wat gebeurt er wanneer blijkt dat een en ander toch niet past? Ik zit vooral in mijn maag met de dakkapellen die op hetzelfde gedeelte van het dak zitten daar waar ook de panelen zouden moeten komen. Ook heb ik onlangs een…

Doorgaan

Toegevoegd door Theo Schalkx op 27 Augustus 2012 op 21.19 — 2 commentaren

2e hands tegels

 Op 12 juli zijn er door Van Dorp Installatie 9 zonnepanelen geplaatst op mijn platte dak. Voor ballast zijn er gebruikte stoeptegels gebruikt. Zijn er meer mensen met deze ervaring. M.i. koop ik nieuwe materialen en geen gebruikte.

Toegevoegd door Han Heusinkveld op 27 Augustus 2012 op 15.44 — 4 commentaren

Borg nog niet terug.

Heb in april 20 % aanbetaald. Installatie staat inmiddels al 1.5 maand op mijn dak. Alles is betaald, maar .....nog steeds geen 100 euro terug van Eigen Huis. Al enkele malen gebeld. Met als antwoord:we maken er werk van. Erg vervelend voor u. Dat vind ik ook.VEH moet zich aan de afspraken houden.

Toegevoegd door Han Heusinkveld op 27 Augustus 2012 op 15.40 — Geen reacties

Slimme meter

Wij hebben nu een meter die terug draait.
Nu krijgen wij bericht dat Liander niet kan garanderen dat die meter het goed doet en ze adviseerden ons om een nieuwe meter te nemen.
Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van een nieuwe meter. .

Toegevoegd door Theo Kemper op 27 Augustus 2012 op 13.30 — 6 commentaren

Maximalisatie subsidie

Subsidie is alleen van toepassing op de aanschafprijs, het aankoopbedrag in totaal(incl. BTW en excl. arbeidskosten), dus:

Prijs Zonnepanelen (incl. BTW) + Prijs Omvormer (incl. BTW) + Prijs Bekabeling (incl. BTW)

 

Nu weet ik niet hoe prijs is/wordt opgevraagd, maar het lijkt me handig…

Doorgaan

Toegevoegd door André C. op 26 Augustus 2012 op 23.36 — 1 commentaar

Oppervlak voor offerte

Het gaat mij er vooral om of ik me nu al moet vastleggen op dat opervlak van 6, 9 of 12 panelen? Of komt er nog eerst een iemand kijken en e.e.a. exact opmeten voordat dit vast ligt voor de plaatsing? Tenslotte ben ik geen expert en ik weet ook niet precies op de decimeter nauwkeurig de maten van het dak en hoeveel ruimte er nu echt minimaal omheen moet (ook voor een dakraam?). Ik bedoel, als ik nu aangeef 12 panelen te willen en dat blijkt achteraf dan niet helemaal te passen zoals ik denk,…

Doorgaan

Toegevoegd door ImagoMaris op 26 Augustus 2012 op 19.27 — 3 commentaren

Panelen zijn eigenlijk best lelijk op je dak

Zelf zijn we al een tijdje bezig om ons te oriënteren op zonneenergie en de mogelijkheden.

Wat we wel jammer vinden is de aanblik van de panelen op de daken.

Er bestaan toch zonnepanelen die geintegreerd zijn in de vorm van dakpannen, wie weet hier meer van en zou dit ook binnen het aanbod passen van 1.2.3 zonne-energie. Of in iedergeval het onderzoeken waard....

Gr,

Arja

Toegevoegd door Arja Storm van Leeuwen op 26 Augustus 2012 op 14.08 — 3 commentaren

Aantal mogelijke panelen

Wij hebben een schuin dak, zuid-zuid-west met wat onhandige afmetingen van ca. 5,4 (4 panelen breed) x 5,6 m (3 panelen hoog) met een dakraam van ongeveer 1x1m. Naar beneden afgerond (5x5m) komen we maar op 6 panelen, en naar boven afgerond (6x6m) komen we op 12. In de praktijk schat ik dat er in ieder geval wel 11 op kunnen. Wat is nu verstandig bij de aanvraag als we er zoveel mogelijk willen plaatsen (mogelijk nog een of twee apart op het plat dak?)? Moeten we uitgaan van 6, 12 of…

Doorgaan

Toegevoegd door ImagoMaris op 26 Augustus 2012 op 13.39 — 2 commentaren

Belangrijk bericht voor deelnemers aan ronde 1

Op 2 september sluit de eerste ronde van 123zonne-energie. Dat betekent dat u tot deze datum heeft om de maatwerkofferte van Oskomera te accepteren. Als u niet wilt ingaan op de offerte, hoeft u niets te doen. De offerte verliest na 2 september automatisch haar geldigheid.

Als u de maatwerkofferte niet voor 2 september accepteert, dan heeft u geen recht op terugstorting van uw € 100,- waarborg.

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 26 Augustus 2012 op 12.13 — 4 commentaren

Afmetingen panelen

Kan iemand mij vertellen wat de afmetingen van de panelen in ronde 2 precies zijn. Ik las ergens dat het 1,6 m2 was maar wat is de exactie breedte en lengte? Dan kan ik ook nauwkeurig narekenen hoeveel er op het dak passen. 

Toegevoegd door Ekootje op 25 Augustus 2012 op 18.59 — 2 commentaren

Inschrijfgeld 123

Bloggers,

Ik ben ontstemd over de manier waarop VEH met het inschrijfgeld omgaat ( betaald 22 maart 2012) te meer als je de offerte tekent en akkoord gaat mag je verwachten dat je na 6 tot 8 weken je inschrijfgeld terug ontvangt( zoals beloofd ). 7 juni 2012 eerste betaling gedaan (20%).

Tot 3x toe mail contact gehad met VEH, teruggebeld door VEH, we zoeken het uit, maar nu 25 augustus 2012 nog niets ontvangen.

De algemeen directeur praat over daadkracht op de site, wat…

Doorgaan

Toegevoegd door Rob P op 25 Augustus 2012 op 12.13 — 5 commentaren

^Berekening geeft 6 panelen ik wil 9 op een dak van 5,5m bij 3,3m

De check berekening geeft aan dat ik 6 panelen op mijn garage dak kan plaatsen.

Afmetingen van het dak zijn 5,5m lang en 3,3m breed. Panelen zijn 1,5 bij 1m, ik wil dus 3 panelen in de lengte (4,5m, moet kunnen met 5,5m) en 3 panelen in de breedte (3m moet kunnen bij 3,3m). Toch...

Waarom geeft de check aan dat er maar 6 geplaatst kunnen worden  (3 in lengte en 2 in de breedte ??)

Hoor graag of iemand hier een antwoord op heeft....

Groeten…

Doorgaan

Toegevoegd door Maarten Helms op 25 Augustus 2012 op 12.06 — 4 commentaren

Maandarchieven

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

1999

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
Dinsdag
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Dinsdag
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden