Blogbijdragen Augustus 2013 (27)

Oskomera helaas oneerlijk...

Bij mij zijn twee maal op de dag van installatie door Oksomera de zonnepanelen niet geleverd. Ook de installateur baalde want drie dagen komen ipv één. Twee keer door mij en installateur bij veel bellen te horen gekregen dat er "planningsfouten"waren, excuus. Ik heb drie vrije dagen genomen ipv één en gevraagd of er geen compensatie volgt. Bij annulering door klant op dag van installatie rekent met bijna 70 euro per uur boete namelijk. Nu krijg ik een mail dat het overmacht was door…

Doorgaan

Toegevoegd door tj op 28 Augustus 2013 op 20.35 — 2 commentaren

RaspBerry & Corrupte SD Card

Op dit moment heb ik twee corrupte SD Cards liggen waarmee de RaspBerry niet meer wil starten,

Met de RaspBerry is niets mis nieuwe SD Card image er op en werkt perfect.

Heb al van alles geprobeerd inclusief DiskWipe, Flashnull maar een nieuw image kan ik er wel op zetten met Win32DiskImager maar de RaspBerry wil niet booten van die SD Card.

SD Card werkt prima als gewoon opslag medium, dus in het fototoestel wel te gebruiken maar voor de RaspBerry dus niet meer. Iemand…

Doorgaan

Toegevoegd door SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 27 Augustus 2013 op 21.34 — 26 commentaren

Aanpassingen aan zonnesysteem

Geachte heer/mevrouw,

Wij verheugen ons te zien dat er veel berichten worden geplaatst op de Blog van VEH door fanatieke zonnestroom liefhebbers. Veel berichten bestaan uit ervaringen, mededelingen en het oplossen van storingen. Het is goed om deze ervaringen te delen, maar we zien helaas ook dat sommige klanten zelf systeem aanpassingen verrichten indien er zich een storing voordoet.

Hierbij willen wij u er dan ook op wijzen dat u nooit ZELF aanpassing moet verrichten aan uw…

Doorgaan

Toegevoegd door Oskomera Home Solar op 26 Augustus 2013 op 12.42 — 2 commentaren

Jeanne&Dora stralen. Zo heten onze moeders.

De installatie heb ik zelf in 14 dagen tijd bij elkaar gezocht en laten plaatsen, Kijk met een tennisarm thuis zitten kan ook voordelen hebben... Onze moeders nalatenschap heeft voor de financiering gezorgd van dit gebeuren. Wij hebben t.b.v. de zogenaamde monitoring een wifi-verbinding op de Omniksol 3K-TL zitten en kijken via de Omnik-website op de computer wat er zo al gebeurd. Het grappige is dat mijn zuster in Rijswijk het zelfde gedaan heeft en nu bellen wij elkaar regelmatig op om…

Doorgaan

Toegevoegd door Hans Streng op 25 Augustus 2013 op 17.10 — 2 commentaren

Ervaringen slimme-meter

Beste allemaal,

Ik denk erover om een slimme-meter aan te vragen.

Graag hoor ik jullie ervaringen hiermee. Zowel positief als negatief zodat ik n goede keuze kan maken.

Toegevoegd door Siem op 24 Augustus 2013 op 13.25 — 6 commentaren

Plugwise desktop - nieuwe update presteert onvoldoende

Ik heb hier nu al een paar weken dat ik op een PC en op mijn Samsung S3, een melding krijg dat er een nieuwe app versie is. Na herhaaldelijk alle adviezen opgevolgd te hebben; downloaden, installeren, etc. eindig ik met een applicatie die data weergeeft tot 4 juli 2013, en niets meer erna. Ook krijg ik steeds weer de melding dat er een update beschikbaar is. 

Dit vind ik een rare gang van zaken. Het plugwise programma blijft onvoldoende presteren. 

Als ik kon wisselen…

Doorgaan

Toegevoegd door Edgar op 23 Augustus 2013 op 13.29 — 5 commentaren

Status stukje windmolen

Hallo,

Heeft iemand een idee wat nu de status is van 'stukje windmolen'?

Ik krijg wel af en toe een nieuwsbrief, met laatst o.a. info dat ik daarvoor zou moeten overstappen naar GreenChoice, maar ik heb geen idee van wanneer het nu gaat starten, wat het precies gaat kosten (alleen indicatie) e.d., nergens een mogelijkheid om je echt in te schrijven o.i.d.  Naar mijn idee nog wel wat vaag dus en voor mij nog geen reden om over te stappen. Kan het zijn dat ik ergens informatie…

Doorgaan

Toegevoegd door Harreld Kuiper op 22 Augustus 2013 op 21.20 — 3 commentaren

Zonneenergie

Nieuws:

Er komen zonnepanelen op de markt die tot wel 75% meer energie opleveren. De techniek zou vergelijkbaar zijn met die wordt toegepast in een magnetron.

De panelen kunnen zelfs meedraaien met de zon. Gemonteerd op een soort rail. Dus nog meer opbrengst!!

Daarbij zou de energie opgeslagen kunnen worden in een soort accu! Dus geen extra transport. Eerst de eigen behoefte vullen.

Wie o wie heeft hier al van vernomen. Wanneer zou het beschikbaar…

Doorgaan

Toegevoegd door John Houtman op 22 Augustus 2013 op 18.29 — 6 commentaren

Levensduur windmolen vs deelnemer

Een prachtig mooi plan om mede eigenaar te worden van een windmolen, echter, is het eigendom overdraagbaar bij overlijden?

Toegevoegd door JanCW Vermeulen op 22 Augustus 2013 op 18.28 — 2 commentaren

Electrischvermogen opwekken doormiddel van waterstof en brandstofcellen

Mischien is  het mogelijk om over een tijdje energie te gaan opwekken thuis doormiddel van eerder genoemde methode

Er komen over een tijdje waterstof auto's op de markt die zelfde systemen kunnen worden gebruikt om aan het net te koppelen volgens  mij zo kan iederhuis een kleine centrale worden.

is daar al eens over nagedacht ik heb geen idee

 

Grot  frtis Veerman

 

 

 

 

Toegevoegd door Frits Veerman op 22 Augustus 2013 op 17.18 — 2 commentaren

PVoutput

Sinds een week ben ik live op PVoutput.org

De laatste dagen kan ik echter geen contact meer krijgen. Zijn er meer die daar problemen mee hebben?

Gewoon de site PVoutput.org krijg ik al niet te pakken, maar ik krijg wel een mail van ze dat mijn systeem geen updates meer stuurt??

Your system 'WitteOlifant' has stopped uploading live data.See your current system status -…Doorgaan

Toegevoegd door Kees Bukman op 20 Augustus 2013 op 17.02 — 3 commentaren

Afrekenen teruglevering

In november 2012 zijn mijn zonnepanelen geïnstalleerd. Na enkele malen navragen heb ik afgelopen week van NUON mijn eerste creditnota gehad over de terug geleverde stroom. Let wel dit was over de periode november tot maart. Een bedrag van 29 euro. De opbrengst van deze zomer moet ik dan kennelijk nog een jaar op wachten. Werkt dat bij alle leveranciers zo hopeloos? Waarom wordt de terug geleverde energie niet meegenomen in de normale jaarrekening en de maandelijkse termijnen. Dit zal ik NUON…

Doorgaan

Toegevoegd door Ekootje op 18 Augustus 2013 op 21.28 — 6 commentaren

Overstappen van Energieleverancier (kies het juiste moment)

Even een TIP voor mensen die willen overstappen naar een andere energieleverancier.

Als je zonnepanelen hebt en je stapt in de zomermaanden of direct na de zomer over naar een andere leverancier dan kan dat mogelijk nadelig zijn in de saldering. In de zomer produceer je vaak meer dan je nodig hebt.

Voorbeeld:

Voor een kennis van mij was de laatste jaarnota op 28 april.

Sinds april wordt er meer geproduceerd dan gebruikt.

Als je dan in september overstapt heb je…

Doorgaan

Toegevoegd door SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 18 Augustus 2013 op 10.57 — Geen reacties

Energiegebruik

Al enig tijd blijkt dat mijn energiegebruik niet klopt. Ik woon met mijn gezin (6 personen) in een boerderij(reeds 22 jaar) en betaal maandelijks € 700,-! Voorheen hadden wij bedrijf aan huis, maar sinds 2 jaar niet meer. Deze ruimte (1/3 van mijn huis) word niet meer gebruikt : minimaal verwarmd, geen pc's of ander electronica  e.d. Afgelopen jaar hebben wij zowel de ketel (15 jaar oud) vervangen, en alsmede al ons huishoudelijk apparatuur. Maar er is geen verschil. Ilander en Nuon…

Doorgaan

Toegevoegd door marieke op 16 Augustus 2013 op 11.37 — 6 commentaren

Ook een pv installatie.

Gisteren 14 aug, zijn bij ons 15 panelen (Csun 250-60p) geplaatst met een Growatt 3600MTL omvormer erbij. Heb nog een ouderwetse  analoge Ferraris-meter.

De installatie begon rond 8 uur en rond half vier waren de 3 monteurs klaar en werdt het systeem opgeleverd. De monteurs deden precies wat ze moesten doen en uitleg extra was niet mogelijk. Ook het overleg ging moeizaam. Het leek of de monteurs er niet echt veel zin hadden. Ze hebben keurig een extra groep bij geplaatst in de…

Doorgaan

Toegevoegd door Pascal op 15 Augustus 2013 op 12.30 — 4 commentaren

In de lucht

Vandaag in de lucht met 6 (zwarte) panelen (1,5kW piek). De opbrengst vandaag schommelde tussen 600W en 1.000 als ik keek tenminste, ik moet de ruzie met de PlugWise software nog bijleggen, ik krijg geen overzicht te zien over langere tijd.

Toegevoegd door Jack op 14 Augustus 2013 op 21.59 — 2 commentaren

Geen gegevens meer uit convertor SB 2500

Sinds 6 augustus geeft de convertor geen opbrengst gegevens meer door aan Sunny Explorer. De blauwe staafgrafiek stopt abrupt op 6 augustus. Inmiddels SE een update gegevens naar 1.06.16, maar dit heeft geen resultaat.

Verbinding, wachtwoord is ok.

Iemand een suggestie?

Toegevoegd door Schuurstroom op 14 Augustus 2013 op 9.17 — 2 commentaren

Geen gegevens meer uit convertor SB 2500

Sinds 6 augustus geeft de convertor geen opbrengst gegevens meer door aan Sunny Explorer. De blauwe staafgrafiek stopt abrupt op 6 augustus. Inmiddels SE een update gegevens naar 1.06.16, maar dit heeft geen resultaat.

Verbinding, wachtwoord is ok.

Iemand een suggestie?

Toegevoegd door Schuurstroom op 14 Augustus 2013 op 9.17 — Geen reacties

Omvormer GROWATT 4400TL

Op mijn Growatt 4400TL omvormer zijn 2 strings van 8 panelen aangesloten. Op het display wordt het dagelijks opgewekte vermogen bij E-today aangegeven. Nu is het echter zo dat zowel de plugwise app als het telwerk ( 2.8.1 + 2.82 ) van de slimme meter hiervan de helft aangeven.

Mijn vraag is de volgende: Kan het zo zijn dat deze omvormer slechts het vermogen van een enkele string doorgeeft aan het net?

met vr groet E.Krikke  

Toegevoegd door E.Krikke op 12 Augustus 2013 op 19.00 — 6 commentaren

Plugwise desktop werkt van geen kante!!!!!!

Ik heb nog heel veel problemen met plugwise ook na de laatste update van donderdag. Helaas laat ook Oskomera niets meer van zich horen hoe gaan we nu verder met dit ..... systeem???

Hebben er meer personen problemen?  Aub laat iemand eens ingrijpen dit geklungel met dit programma gaat alle grenzen te buiten

Toegevoegd door Nico op 11 Augustus 2013 op 20.14 — 24 commentaren

Maandarchieven

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

1999

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
Dinsdag
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Dinsdag
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden