Blogbijdragen Oktober 2012 (52)

onvermelde meerkosten golfplaatdak

In de omschrijving stond dat er alleen meerkosten zouden zijn voor golfplaatconstructies met stalen gordingen. Wij hebben een carport gedekt met golfplaten met hieronder alleen maar hout dus.....

Kregen op de offerte een meerprijs van 180 euro voor golfplaten ?? Persoonlijk zou ik eerder aan een minderprijs denken, het is geen werk op hoogte en je hoeft niet door (slaap)kamers / vloeren en weet ik wat heen. Met een keukentrap kom je al een heel eind. Antwoord van Oskomera was dat het…

Doorgaan

Toegevoegd door Gerard op 31 Oktober 2012 op 20.20 — 1 commentaar

WOZ-waarde bij zonnepanelen

Een twitterbericht vanochtend van VEH_EnergieNL: "Nog een voordeel: het energielabel van je huis stijgt wat ook weer voor een betere marktwaarde van je woning zorgt!"

Maar als de marktwaarde van je huis stijgt dan stijgt meestal de OZB-waarde mee. In je kosten/baten-analyse, die de meesten wel maken voor ze aan zonnepanelen beginnen, zou je dit eigenlijk mee moeten nemen. Als je op het punt staat je huis te verkopen begin je niet aan zonnepanelen. Dus hebben de meesten meer last van…

Doorgaan

Toegevoegd door Erik van K op 31 Oktober 2012 op 14.07 — 3 commentaren

Nog steeds geen omvormer

Afgelopen week weer gebeld met installateur waar de omvormer blijft.

Wat schetst mijn verbazing, het wordt een SMA 3600 ipv een 4000. En helaas is ook de 3600 NIET leverbaar.

Panelen liggen nu al een maand op het dak, niks te doen.

Oskomera, misschien toch maar naar een leverancier van een ander merk overstappen, die wel kan leveren.

Wat ik ook erg vreemd vind is dat in de offerte steeds gesproken werd van een SMA 4000 en er nu een 3600 geleverd gaat worden.Ik… Doorgaan

Toegevoegd door Robbert Schouwenaar op 31 Oktober 2012 op 12.00 — 5 commentaren

energie besparen is rekening verlagen

Zoals mensen nu met zonnepanelen bij de hand worden genomen zou ook met zonneboilersystemen de VEH het voortouw kunnen (of moeten) nemen om de verschillende systemen (vlakke plaat, buiscollector, antivries of terugloopsysteem zonder millieuonvriendelijk antivries) naast elkaar te zetten, de beste (leverancier en systeem) gemotiveerd voor te dragen en een inschrijving te organiseren waarbij mogelijk in één keer in korte tijd het beste systeem met garantie en nazorg bij een groot aantal leden…

Doorgaan

Toegevoegd door M.A. Poot op 30 Oktober 2012 op 23.22 — 4 commentaren

Meer besparen...opties voor toekomstige veilingen

Ik ben zeer geinteresseerd in zonneboilers.  Ik doe al mee met de zonne-panelen actie maar verwacht dat er ook forse bezuinigingen te bereiken zijn met zonneboilers. Heb begrepen dat hiermee de was en vaatwas machine voorzien kunnen worden met warm water. Schonere was is het resultaat voor minder geld. ipv electra, iets gas verbruiken levert wellicht ook besparing op de energietax. Wie heeft hiermee ervaring en zijn alle apparaten hiervoor geschikt?

 

Toegevoegd door Rob Wesselius op 30 Oktober 2012 op 22.02 — Geen reacties

Ervaring met Oskamera

Een week geleden gebeld door een medewerker van Oskamera met de mededeling dat plaatsing van de 6 panalen niet mogelijk was op mijn platte dak. Er konden volgens hun maar maximaal 3 panelen geplaatst worden. 

Om goed inzicht te krijgen in de aanbieding van VEH had ik in september reeds een offerte laten maken bij een leverancier in de buurt van mijn woonplaats. Deze leverancier is zelf komen meten op mijn platte dak en kwam tot de conclusie, dat er 12 panelen geplaatst konden worden.…

Doorgaan

Toegevoegd door Fons op 30 Oktober 2012 op 21.30 — 1 commentaar

ZIjn er al panelen van de tweede ronde geplaatst?

Zoals ik in de titel al aangeef: zijn er al panelen van de tweede ronde geplaatst? Na een moeizame bepaling van wat het best op mijn dak geplaatst kan worden en een snelle bestelling blijft het volledig stil....heb ik dat alleen?

Toegevoegd door Andre de Jong op 30 Oktober 2012 op 19.53 — 8 commentaren

Windparken op het land zijn noodzakelijk, en gaan ook komen. De Staat sluit burgers buiten van voordeel en invloed.

Windparken gaan komen in ons landschap, net zoals de afgelopen 50 jaar heel veel wegen gebouwd zijn, zullen er ook in elke regio windparken gebouwd worden.

Burgers die hier in investeren, krijgen het voordele en de regie.

Ergens in 2006 was er ook een kabinet met de PvdA, toen was rechts nog niet zo dominant, en dat kabinet besloot dat in 2020 6000 MW windpark op het land gebouwd moest zijn, en 6000 MW op zee.

Dat was 2006, sinds die tijd is er wel  wat gebeurd, maar er…

Doorgaan

Toegevoegd door Henk Daalder Duurzame Brabanders op 30 Oktober 2012 op 19.00 — 1 commentaar

Sunny Boy - Wifi - PC

Onlangs zijn mijn panelen geplaatst en resultaten zijn op de display van de Sunny Boy 1600TL zichtbaar.
In de voolichting is gesproken over het ook zichtbaar maken van de resultaten via Wifi op een PC en het daarna kunnen bewerken.
Op mijn PC heb ik Wifi.
Over hoe, met welk programma, enz. is mij niets bekend gemaakt.
Wie kan mij helpen?

Bvd
Cor

Toegevoegd door Cor Steman op 30 Oktober 2012 op 16.54 — 9 commentaren

opvolging/vertraging???

Waarde mede leden/deelnemers 2e tranch 123.

 

Begin oktober ingeschreven, aan alles voldaan, incl inschrijving.

Nu eind oktober geen steek verder.

Wordt benaderd door allerlei wat kleinere installateurs om e.e.a. gelijk te komen installeeren. Prijstechnisch allemaal redelijk tot goed. Dus vergelijkbaar, maar start vrijwel gelijk.

Nu waar blijft Sokumera???? men de V.V.E.

Hoor niets, zie niets.

Sokumera wordt niet onze installateur maar…

Doorgaan

Toegevoegd door Jaap Jonkers op 30 Oktober 2012 op 16.38 — 2 commentaren

Hulp bij keuze maken

Ik zou wel eens hulp willen hebben hier aan huis over welke besparingen en investeringen het beste bij mijn gezin en soort huis passén zelfs Nuon doet dat niet! Jammer het is een doolhof met mogelijkheden en instanties

Toegevoegd door jpcc braat op 30 Oktober 2012 op 15.29 — Geen reacties

Vrije energie

Naast de van zonne energie afhankelijke stroom opbrengsten is er geleidelijk aan echt continu beschikbare vrije energie beschikbaar aan het komen. Deze energievorm lijkt mogelijk een fictie, maar de praktijk wijst al anders uit.

Een investering in een free energie systeem levert veel sneller en zekerder rendement op terwijl de energie levering continu geschied in licht en duister.

Voor de Vereniging Eigen Huis dus de vraag om deze energievorm meer aandacht te gaan…

Doorgaan

Toegevoegd door A.van Hulst op 30 Oktober 2012 op 15.21 — 7 commentaren

monitoring

ik heb twee vragen over de monitoring van het systeem: vraag 1 gaat over de registratie van het opgewekte vermogen. Deze geeft op de sunny boy een hoger aantal kilowatts door dan wat de slimme meter registreerd. Hoe kan dit?

Vraag twee gaat over de monitoring middels bleutooth. Mijn laptop en de omvormer maken wel contact met elkaar maar als ik sunny explorer start zegt dit programma dat hij de omvormer niet kan vinden. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Toegevoegd door hans bezemer op 27 Oktober 2012 op 20.37 — 5 commentaren

installatieproblemen zonnepanelen (via Oskumera)

Wie heeft er inmiddels ervaring met de installatie van de zonnepanelen door Oskumera (waaraan de VEH de installatie heeft uitbesteed)?

 

Wij hebben 15 panelen laten installeren op een schuin dak en we hebben negatieve ervaringen. Allereerst beweert Oskumera dat er geen check hoeft te worden gedaan op de dakconstructie. Met 15 panelen (gewicht ongeveer 1000kg) moet dat wel!  We hebben dit via de architect van ons huis dus laten controleren (en een constructieberekening laten…

Doorgaan

Toegevoegd door Jan van Kats op 27 Oktober 2012 op 14.50 — 14 commentaren

Boete of korting

Volgens contract moet de klant indien de afspraak niet wordt nagekomen aan Oskomera een boete of vergoeding betalen.

Hoe zit het als Oskomera zelf de afspraak niet of niet tijdig nakomt ?

Mag de klant van Oskomera dan ook een vergoeding verwachten i.v.m. gemaakte kosten c.q. opgenomen vrije uren!

Toegevoegd door Thomas op 27 Oktober 2012 op 14.02 — Geen reacties

Zonnepanelen in het dak

Montage van zonnepanelen op het dak is natuurlijk eenvoudig, echter ik wil zonnepanelen in het dak ter vervanging van de dakpannen. Wie heeft dat al eens gedaan en wat was de ervaring ? 

Toegevoegd door Jan Ettema op 26 Oktober 2012 op 20.46 — 2 commentaren

geen omvormer

Op 8 oktober was de eerste afspraak voor het instaleren van de zonnepanelen.

Op 20 september een nieuwe afspraak  dat werdt 26 oktober 12.00 uur.

Maar vandaag  26 oktober om 8.45 uur waren ze er al ik moest weg wel op kunnen lossen maar was niet de afspraak.

Jammer maar de omvormer was er niet dus kunnen we wel de panelen leggen en een andere keer terug komen maar dat moest bij meerdere klanten.

Als je een offerte maakt en opdracht krijgt dan weet je van te voren…

Doorgaan

Toegevoegd door Thomas op 26 Oktober 2012 op 15.10 — 1 commentaar

Selectiviteit bij hoofdzekering 3x25A en omvormer op groep van 20 of 25A.

Ik heb belangstelling voor een systeem met 21 of 24 panelen en daarbij kom ik in de problemen met de selectiviteit omdat ik een 3x25A hoofdaansluiting heb.

De door Oskomera aangeboden omvormers vragen om een groep van 20 of 25A. Volgens het Model Aansluitvoorwaarden Elektriciteit 1996 van Energiened en natuurlijk de NEN 1010 dient de installatie selectief te zijn. Om selectief te zijn zal een afgaande groep bij een hoofdaansluiting van 25A niet hoger mogen zijn dan 16A omdat er altijd…

Doorgaan

Toegevoegd door Roel Steffens op 25 Oktober 2012 op 20.30 — 10 commentaren

Plaatsing panelen

Doe mee met de 2e ronde en tot nu toe loopt alles al verwacht en kan me niet altijd vinden in de neg reacties t.o.v. Oskomera. Als het goed is worden ze op 13 dec geplaatst door Invaria te Naaldwijk. Heeft iemand overigens ervaringen met dit bedrijf?

Toegevoegd door bosco1971 op 24 Oktober 2012 op 8.24 — 3 commentaren

Subsidie 2013 blijft

in tegenstelling tot een eerder bericht op een v .d blogs blijkt dat de subsidie, welke voor 2013 vervallen zou zijn, toch gehandhhaafd blijft.

onderstaande komt van de site van greenem.nl:

Na een langzame periode (door de zomervakantie?) lijken steeds meer mensen alsnog het subsidiepotje op zonnepanelen te kunnen vinden. Een andere reden zou kunnen zijn…

Doorgaan

Toegevoegd door Richard Simonis op 23 Oktober 2012 op 19.09 — Geen reacties

Maandarchieven

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

1999

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
19 Mrt
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
19 Mrt
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
19 Mrt
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden