Blogbijdragen November 2013 (17)

Stukje windmolen

Op 1.01.2014 start de productie van de Witte Juffer. Pas op 22.05.2014 kan ik aansluiten bij Green Choise. Wat gebeurt er in de tussentijd met de productie van de door mij gekochte 4 winddelen? Wie weet hoe dat zit?

Toegevoegd door Cornelis Krijnen op 28 November 2013 op 18.05 — 2 commentaren

Europees protectionisme strookt niet met groene ambitites

Wanneer de keuze moet worden gemaakt tussen het behalen van CO2 reductiedoelen en het beschermen van Europese industriële belangen lijkt deze snel gemaakt.

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22095315/__Forse_invoerheffing_op_Chinese_zonnepanelen__.html

Nu eerst de subsidiekraan is dichtgedraaid en dan ook nog panelen door importheffingen een stuk duurder zullen…

Doorgaan

Toegevoegd door Mike op 28 November 2013 op 10.00 — 2 commentaren

BTW teruggave over aanschaf en installatie Zonnepanelen voor Particulieren

Al eerder werd het in de Blog van Ad Buiten gewag gemaakt van de mogelijkheid om BTW teruggave te krijgen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor particulieren die na 20 juni 2013 zonnepanelen hebben aangeschaft en laten installeren. Dat kan een behoorlijke post zijn als je in ronde 3 met Oskomera zonnepanelen hebt laten installeren. Volgens mij loopt dat op tot circa EUR 1350,- bij het maximale aantal van 24 panelen (zonder meerwerk). 

De reden waarom ik dit nieuws…

Doorgaan

Toegevoegd door Piethein Leune op 26 November 2013 op 18.30 — 1 commentaar

Hoe "slim" kan een slimme meter zijn?

Na plaatsing van 8 zonnepanelen werd er een jaar geleden ook een slimme meter geplaatst. Al snel bleek dat er iets niet in orde was. Op de slimme meter werden meer kWh teruggeleverd aan het net dan dat er volgens het telwerk van de omvormer aangemaakt werd. Twee maal is hiervan melding gemaakt bij de netbeheerder maar daarop is door hun geen aktie ondernomen. Sinds kort kan ik dagelijks mijn energie gebruik en teruglevering inzien via slimmemeterportal.nl. Nu blijkt dat ik zelfs in de avond en… Doorgaan

Toegevoegd door A.Hamers op 26 November 2013 op 15.34 — 2 commentaren

Slimme energiemeters

Weet iemand wat de gevolgen kunnen zijn van slimme meters op de terugverdientijd van zonnepanelen? Ik denk dat met de invoer van de slimme meter in onze meterkast de prijzen van energie bij mooi weer en in de zomer lager worden. Wij overwegen de installatie van zonnepanelen.

Toegevoegd door Gerrit op 25 November 2013 op 22.42 — 11 commentaren

jaarafrekening OXXIO

Sinds november 2012 hebben wij zonnepanelen en afgelopen mei zijn onze meterstanden opgenomen. Onze energieleverancier is OXXIO en het is hun tot op heden niet gelukt om de jaarrekening op te maken. Vanaf juni ben ik al met hun in de weer en iedere keer worden weer andere argumenten genoemd waarom zij de jaarrekening niet op kunnen maken. Inmiddels heb ik begrepen dat zij een conflict met Liander hebben dat op zich op 'directie niveau' bevindt.

Volgens mij is mijn situatie heel…

Doorgaan

Toegevoegd door Mattijs Koper op 23 November 2013 op 20.30 — 5 commentaren

Ontzorging bij energiebesparing; welke aanpak spreekt jou aan?

Een groot voordeel van het Energieakkoord is dat er (eindelijk) over energiebesparing voor huishoudens is nagedacht met consumentenorganisaties als Vereniging Eigen Huis. Op ons aandringen richt het aanbod van energiebesparende maatregelen – denk aan isolatie, energiezuinige installaties of juist energie opwekkende installaties zoals zonnepanelen -  zich dan ook voornamelijk op een betere ontzorging van consumenten.

Eén van de voorstellen is een aanbod voor het nemen van…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 22 November 2013 op 16.36 — 1 commentaar

Growatt wifi-adapter automatisch data naar PVOUTPUT laten sturen

Is het al iemand gelukt om met de Growatt wifi adapter data rechtstreeks (of ten minste geautomatiseerd) naar pvoutput.org te laten sturen?

Toegevoegd door Sander Plug op 21 November 2013 op 17.36 — 23 commentaren

Meterstanden tbv jaarafrekening (slot update van 21-11)

Bijna goed, maar nog werk aan de winkel bij de leverancier.

Ik heb nog een paar tientjes extra teruggehad en betaal nu gewoon mijn echte verbruik, alleen nog marginaal teveel energiebelasting en heffing STE door de tariefwijzigingen per October 2012 en Januari 2013 in combinatie met een verkeerde verdeling van het verbruik over 2012 en 2013.

Ik heb ze erop gewezen, maar vraag niet om opnieuw een correctie, want dat gaat om te kleine bedragen (centenwerk).

De moraal van…

Doorgaan

Toegevoegd door Mike op 21 November 2013 op 11.30 — 5 commentaren

Iemand ervaring met het uitlezen van de SMA via webconnect met Raspberry

Hoi,

Ik ben een enthousiaste newbie op gebied van het uitlezen van de prestaties van omvormer en zonnepanelen.

Op m'n dak liggen 21 Yingli's 255 Wp black gekoppeld aan een SMA Tripower 5000TL met ingebouwde webconnect. De webconnect heb ik al gekoppeld aan sunnyportal.com. Werkt heel aardig.

Maar... ik wil eigenlijk meer.

Ik wil graag de gegevens uit de SMA automatisch uitlezen middels de Raspberry en deze vervolgens uploaden bij pvoutput.

Van…

Doorgaan

Toegevoegd door Adri op 19 November 2013 op 20.23 — 3 commentaren

Hoe gevaarlijk is een omvormer?

Sommige dingen die gevaarlijk zijn worden je als kind al ingeprent. En proefondervindelijk merk je dat in de praktijk. Misschien ben ik een avonturier, ongelooflijk nieuwsgierig of wellicht een beetje dom.

Een warme kachel, midden in de kamer. Op koude dagen had een dergelijk ding met haar comfortabele warmte een geweldige aantrekkingskracht. Totdat je, ondanks de vele waarschuwingen, je hand erop legt. Een leermomentje dat vuur en hitte iets is om…

Doorgaan

Toegevoegd door Peter Paling op 18 November 2013 op 8.40 — 5 commentaren

Loopt in Duitsland de lucht uit de windenergie-industrie langzaam leeg vanwege te laat aangepaste netwerken?

Dit is een Google translate vanuit de website, deze vertaling is niet 100% maar geeft wel een duidelijke beeld hoe Noord-Duitsland er momenteel voor staat m.b.t. windenergie. Het zijn interessante artikelen die toch tot nadenken zet. Wat duidelijk in de artikelen naar voren komt is dat regionale netwerken onvoldoende aansluiten om andere Bondslanden vanwege overschot en vele windturbines daardoor niet kunnen worden aangesloten. Uitkomsten van deze artikelen zijn dat hoge…

Doorgaan

Toegevoegd door Pjotter hmeer op 12 November 2013 op 11.30 — Geen reacties

Huishoudens stappen al voor miljoen euro in eigen windmolen

Al 1.100 consumenten gaan vanaf volgend jaar een deel van de stroom die zij thuis verbruiken zelf opwekken. Dat doen zij door winddelen te kopen van ‘De Witte Juffer’, een windmolen in Culemborg. De deelnemers profiteren van de opbrengst van deze molen.Gemiddeld kochten zij 4,7 winddelen per huishouden en daarmee is inmiddels 1 miljoen euro voor de aankoop bijeen gebracht. Van de Culemborgse molen is nog een beperkt aantal winddelen te koop.

Met het initiatief…

Doorgaan

Toegevoegd door Vereniging Eigen Huis op 8 November 2013 op 10.42 — 9 commentaren

de Belastingdienst

Ik heb zojuist de site van de belastingdienst bekeken en kom daar tegen :

Als u als particulier met zonnepanelen energie levert aan uw energieleverancier, kunt u door een uitspraak van het Europese Hof worden aangemerkt als ondernemer voor de btw.

De staatssecretaris had dit al bevestigd. Hij geeft nu antwoorden op kamervragen die voor u van belang zijn als u hiermee geconfronteerd wordt.

Verder is er een…

Doorgaan

Toegevoegd door Ad Bulten op 8 November 2013 op 10.33 — 16 commentaren

Onafhankelijk van Energieleverancier?

Volgens Eigen Huis wordt de consument minder afhankelijk van deenergieleverancier door zonnepanelen en stukjes windmolens aan te schaffen. Dat getuigt van weinig realisme.Allereerst, de stroomkosten beslaan nog geen 20% van mijn totale energiekosten. Voor de meesten zaldat niet veel anders zijn. Zelfs al zou je op stroomverbruikskosten…

Doorgaan

Toegevoegd door N Bos op 6 November 2013 op 15.19 — 17 commentaren

Voor wie komt de VEH op, voorstanders of tegenstanders van windenergie?

Stel je woont in Houten, en bent bezig je huis te verkopen. Dan komt opeen dag een buurtgenoot van je op TV in het programma EenVandaag, Hij roept daar, hij vindt dat dat je huis 50.000 minder waard is, dat doet hij omdat hij zich ergert aan de 3 windmolens die verderop zijn gebouwd.

De gemeente heeft vastgesteld dat de windmolens aan alle te stellen normen voldoen. Dus wat je er ook van merkt, dat is geen overlast.

Net zoals je verkeer in de buurt kunt horen, en als het waait, ook…

Doorgaan

Toegevoegd door Henk Daalder Duurzame Brabanders op 3 November 2013 op 20.26 — 5 commentaren

Sunny beam regelmatig storingen

Wij hebben nu een jaar de sunny beam en zijn er op zich tevreden over. Toch wordt er regelmatig geen data uitgelezen. Bij gebeurtenissen staat dan dag er storing is in de communicatie. Na een aantal dagen leest die dan wel weer uit. Waar komen deze storingen vandaan en kunnen we er iets mee?

Toegevoegd door Irene op 1 November 2013 op 16.24 — 2 commentaren

Maandarchieven

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

1999

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
19 Mrt
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
19 Mrt
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
19 Mrt
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden