Mijn Raspberry Pi doet al een weekje geen uploads naar PVOutput. Geen ramp, de SD card heeft wel eens een herinstall nodig. Een herinstall gaat vlotjes totdat ik met wget de SMASpot wil downloaden. De handleiding spreekt van v206, ik had al eerder eens v211 ontdekt, maar nu is deze verplaatst. Ik zie wel een v245 bij SBFspot staan die ik met mijn windows PC kan downloaden, maar wat is de juiste wget regel vanaf de pi om die daarop te ontvangen? Iemand hints?

Weergaven: 243

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Snowmiss op 9 Augustus 2018 op 21.56

Ik weet ze niet uit mijn hoofd, maar er zijn commando's om sbfspot oude data uit je omvormer te laten halen. Waarschijnlijk te vinden op https://github.com/SBFspot/SBFspot/

Was volgens mij iets van /sbfspot -d30 .......  dus 30 dagen terug of misschien in maanden met -m2 of zoiets, is wat je kunt zoeken.

Dan weet ik ook niet uit mijn hoofd hoe up te laden naar PVOutput, maar dat moet ergens op hun site te vinden zijn

Reactie van Harry Witlox op 3 Augustus 2018 op 17.29

Dag allemaal; Mij RPI was sinds februari vanslag; dus sinds die tijd geen upload naar PVoutput meer gehad. Inmiddels de SD hersteld en smaspot v3.5.0 erop, en werkend vanaf vandaag.
Maar... hoe kan ik de data van 19-02 t/m 02-08 uit de SMA krijgen en uploaden (eenmalig) naar PVOutput?
Hints?

Reactie van Snowmiss op 17 Juli 2014 op 22.01

Fijn dat het is opgelost!

Reactie van SBF op 14 Juli 2014 op 11.05

wget lukt niet meer sinds we bij codeplex zitten...

in dit topic staat beschreven hoe je het wel kan doen. Ik zal de doc aanpassen, want ik moest ook even zoeken om het terug te vinden

Reactie van Harry Witlox op 13 Juli 2014 op 11.43

Tja, gewoon ff verder zoeken... Als je de file download naar de windows PC, kun je hem natuurlijk ook met WinSCP op de Pi plaatsen. Het leven is soms zo simpel...

Recente activiteiten

Matthijs heeft gereageerd op blogbijdrage Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera? van RobV
"En inderdaad. Het probleem werd niet meteen verholpen door een nieuwe omvormer te plaatsen. De techneut heeft foto's gemaakt (die ik al had gemaild...) en heeft d.m.v. een meting geconstateerd dat mijn zonnepanelen het wel goed doen, daar zit…"
Maandag
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Eigen Huis komt niet op voor leden van Jan
"Waarom spendeer je die 5k nu niet en krijg je nog belasting terug zolang deze BTW-regeling geldt? In het regeerakkoord staat het als volgt beschreven. Als vervanging van de huidige salderingsregeling wordt er vanaf 2020 een terugleversubsidie…"
Zondag
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-28 / 2018] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Ook ons 6e jaar is voltooid, voor het 6e jaar is de opbrengst: Gert-Jan Faber I > 1930 kWh Gert-Jan Faber II > 4787 kWh Met zoveel zonne-uren kon het niet uitblijven: een nieuw record."
Zondag
Snowmiss heeft gereageerd op blogbijdrage SMASpot op Pi van Harry Witlox
"Ik weet ze niet uit mijn hoofd, maar er zijn commando's om sbfspot oude data uit je omvormer te laten halen. Waarschijnlijk te vinden op https://github.com/SBFspot/SBFspot/ Was volgens mij iets van /sbfspot -d30 .......  dus 30 dagen terug…"
9 Aug

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden