Honeywell Evo Home CV regeling Comfort en besparen

Afgelopen week heb ik een nieuwe CV ketel laten installeren in combinatie met het Evo Home regelsysteem van Honeywell. Dit wil ik even met de community delen.

Het Evo Home systeem kan je temperatuur per ruimte regelen. Als modern systeem kun je Evo Home ook met je tablet of smartphone bedienen ook vanaf een andere locatie. Er zijn meer systemen waar je de temperatuur met je smartphone kunt bedienen bijna alle merken hebben wel wat mogelijkheden zoals bijvoorbeeld bij Toon.
Evo Home heeft het voordeel dat je de temperatuur per ruimte kunst instellen, je kunt voor elke ruimte een separate temperatuur instellingen maken. De ketel wordt niet alleen gestart door de kamerthermostaat maar ook elke radiator kan zorgen dat de ketel warm water gaat leveren zodat die ruimte wordt warm gestookt. Ideaal om er voor te zorgen dat studeer- of werkkamers warmte krijgt ook al heeft de woonkamer zijn ingestelde temperatuur al bereikt.
Ook voor mensen met een kachel in de kamer is het nu mogelijk om de andere vertrekken met de CV de gewenste temperatuur te laten krijgen. Mijn huidige gasverbruik is 2400 m3 per jaar, volgens mijn installateur ga ik met dit systeem 700 m3 gas besparen. Evo Home is niet goedkoop, maar in drie tot vier jaar kun je het terugverdienen, zonnepanelen duurt langer, ik ga het hopelijk meemaken.
Ik heb niet veel tijd gehad om onderzoek te doen, een defecte CV ketel/boiler is wel lastig, misschien zijn er nog andere systemen, maar Honeywell is in ieder geval een gevestigd merk.

Weergaven: 360

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van AJS op 18 Mei 2015 op 23.02

Ik gebruik inmiddels ca. 3 jaar het Evohome systeem en kan bevestigen dat dit systeem een aantoonbare bijdrage levert aan het comfort in het gehele huis. De genoemde besparing is een "verkooppraatje" en is geheel afhankelijk van het huidige stookgedrag en het nieuwe stookgedrag. Ik heb zelf met Evohome ca. 8% besparing gerealiseerd (rekening houdend met graaddagen).

Voor de geïnteresseerden is er uitgebreide gebruikerservaring beschikbaar op het FOKforum.

Reactie van Paul op 18 Mei 2015 op 15.36

Prachtig systeem! Die besparing lijkt me erg rooskleurig, want afhankelijk van je stookgedrag tot nu toe, maar in comfort ga je het zeker merken!

Reactie van Marcel op 16 Mei 2015 op 19.17
Ik denk dat 30% besparing ambitieus is als je al een enegie zuinige wonig hebt, maar met een verbruik van 2400 m3 zou het best wel haalbaar kunnen zijn. Ik denk dat het Honeywell Evohome systeem op dit moment de mooiste oplossing is.

Recente activiteiten

Robbert Visser is nu lid van Energie Community
3 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-01 / 2019] van Pjotter hmeer
"Bedankt zal opbrengsten overnemen "
3 uur geleden
Vereniging Eigen Huis heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Hallo Pjotter, Nee, de oude topics zullen helaas niet worden gemigreerd naar de nieuwe community. Technisch is het niet mogelijk om de content, incl. persoonlijk account, te koppelen binnen de nieuwe software.Groet,Femke "
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
gisteren

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden