Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera?

Hoi VEH,

Het laatste bericht rondom faillissement  Oskomera dateert alweer van 4 september j.l., als ik het goed heb.

Inmiddels leven we alweer november 2015.

Vragen die bij me opkomen als deelnemer;

- is al meer bekend?

- vreemd dat er in het VEH-blad weinig tot niets aan berichtgeving wordt gedaan? 

Zou prettig zijn om hieromtrent, bijv. na een maand steeds een voortgangsbericht van te mogen vernemen.

Mvgr Rob van der Velden

Weergaven: 495

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Sander Plug op 20 December 2017 op 11.46

Niemand van Vereniging Eigenhuis die hier op kan reageren? Het is akelig stil.

Reactie van Pascal op 2 December 2017 op 20.12

Hoi allen,

Ga een oud topic weer eens omhoog gooien, omdat ik nog steeds geen antwoord heb gehad van VEH, ondanks dat ik ze zelf ook nog eens heb geen gemaild, maar het blijft stil.

Ik weet dat het forum minder wordt bezocht, doe ik zelf ook, maar heeft iedereen hier, met een installatie van Oskomera al een brief gehad van VEH met hoe VEH het gaat oplossen? er staat niks zwart op wit, en iemand op zijn blauwe ogen geloven doe ik helaas niet meer.

Ook zie ik dat er in andere topics dat er niet of slecht wordt gereageerd door de VEH.

Denk dat de VEH eens stappen moet nemen. Wie neemt welke garantie?

Het faillissement is alweer van juni 2015.

Reactie van Pascal op 17 Juni 2016 op 21.16

Is er ondertussen al iets bekend via de VEH? Heeft iemand hier al meer informatie van het VEH ontvangen, hoe het nu verder gaat? laatste bericht is ook al van 22 februari. Raar dat ze (VEH) nog niks van hun hebben laten horen, duurt lang.

Reactie van Jeroen op 22 Februari 2016 op 20.03

Dat is in ieder geval netjes, raar dat ze dit dan niet gewoon publiek melden! Nou de rest nog. De tekst die je hebt gekregen lijkt namelijk heel erg op wat ze vrij in het begin hebben gezegd, er lijkt behalve de opmerking over de garantie niet veel nieuws in te staan verder.

Reactie van G. de veer op 22 Februari 2016 op 16.15

Op 4 januari hebben ik een vraag hierover aan de VEH gesteld en heb het volgend antwoord ontvangen:

 

Faillissement Oskomera  Group B.V.

Oskomera Group B.V. heeft faillissement aangevraagd.  De verwachting is dat de operationele B.V. Oskomera Solar Power Solutions ook in het faillissement betrokken wordt. Voor de deelnemers aan onze Collectieve Inkoop Zonne-energie 2011 t/m 2013, waarbij Oskomera Solar Power Solutions (of voorheen Home Solar) de installatie heeft uitgevoerd, onderzoeken wij  hoe de garantstellingen, klachtenafhandeling en operationele zaken kunnen worden opgelost. Uiteraard zorgen we dat onze leden zo min mogelijk last hebben van deze -voor alle partijen- vervelende situatie. Totdat wij een passende oplossing hebben gevonden, dragen wij de zorg van de garantie. Wanneer u een storing ervaart, kunt u contact opnemen met onze ledenservice.

 Tot slot

Als u nog andere vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met de ledenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur via (033) 450 77 50.

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

 Olaf Teunissen

Medewerker Ledenservice

Totdat wij een passende oplossing hebben gevonden, dragen wij de zorg van de garantie.

Dit is dus door de VEH gegarandeerd tot er een passende oplossing is gevonden.

Reactie van Jeroen op 18 Februari 2016 op 15.01

Wat we hier ook allemaal zeggen en denken enz maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Waarom neemt iemand die klant was in een van de rondes met Oskomera, niet eens contact op met VEH en eist geïnformeerd te worden? De vraag is eenvoudig:

- Wat is precies de rol en verantwoordelijkheid van VEH/123: draagt VEH/123 zorg voor de taken die Oskomera niet meer zal uitvoeren zoals de controle en schoonmaak na 10 jaar, garanties zowel op arbeid als de produkten, etc?
- Op welke wijze werkt de waarborg waarover gesproken is bij de voorlichting voor het geval er iets met de leverancier zou gebeuren? Waar is dit terug te lezen?

Antwoorden graag zwart op wit / email / publicatie op website / ....

Of wacht iedereen liever vol vertrouwen af op wat er komen gaat? Is er nog niet lang genoeg gewacht?

Reactie van Pjotter hmeer op 18 Februari 2016 op 14.38

Jeroen,

Als je het jaarverslag van VEH  leest is het weer een heel ander verhaal en ik wil hierbij de opmerking maken dat een uitspraak aan de leden over garantie / ontzorgen bij een verkoop voor velen bepalend is geweest om in zee te gaan met VEH om een zonne-systeem aan te schaffen. Het doet niet ter zaken welke inkomsten door deze aktie zijn binnengekomen. Als achteraf nu blijkt dat men deze garantie die toentertijd vanuit de vereniging werd uitgesproken niet kan waarmaken moet men hiervan leren en bij nieuwe acties heel duidelijk zijn.

Maar bij 1e en 2e ronde is men uitgegaan dat zonne-energie een opkomende markt was en de kans op faillissementen zeer  klein werd geacht. Met dank aan minister Kamp en Brussel heeft men deze markt twee jaar geleden om zeep geholpen door China een importverbod te geven. Dit was een van de redenen waarom Oskomera is omgevallen er zijn er meer maar deze was wel doorslaggevend. Daarom is het belangrijk dat VEH hierover duidelijkheid schept over hoe nu verder.

Het onderzoek van Sander onderstreept dit geheel. 

Reactie van Jeroen op 18 Februari 2016 op 10.35

Ik lees overigens op https://www.123zonne-energie.nl/page/faq/ het volgende (zie hieronder). Je zou hieruit kunnen opmaken dat VEH gezien het gemiddeld ontvangen bedrag (grote én kleine installaties) geen kosten kan dragen voor een controle en reinigingsbeurt na 10 jaar, laat staan voor garantie op arbeidsloon.

Reactie van Jeroen op 18 Februari 2016 op 8.03

@Sander - was die eerste betaling niet laag en meer bedoeld als een soort zekerheid dat men niet aan het werk was voor niet-serieuze kandidaten? Er staat me iets bij dat dat bedrag terug kwam of in mindering werd gebracht als de order werd verstrekt of zo, maar ik kan me vergissen.

Vwb je tweede punt - zeker interessant iets van VEH te horen erover. Maar volgens mij gaat VEH via dit forum niet veel doen; ze hebben eerder al gepost dat ze zich niet op de community mengen in discussies aangezien hier zoveel experts zijn en ze die graag met elkaar van gedachten laten wisselen - of een bla-bla-bla verhaal van gelijke strekking waarmee ze zich even heel gemakkelijk van enige rol in de community discussies ontdoen.

Het stoort me eerlijk gezegd dat VEH deze community niet serieus lijkt te nemen, geen standpunten publiek deelt, geen openheid geeft, en dan nu ook die formele tekst publiceert waar iedereen het dan maar mee moet doen en waar je nul aan hebt. Inderdaad, wat je al zegt - hetgeen ze noemen in de tekst die ze hebben geplaatst is waar ieder lid ook zonder deze actie recht op heeft, dus ook zo'n leeg nikszeggende post. Of misschien zegt het juist wel heel veel.

Het lijkt mij dat het wachten is op iemand die de juridische bijstand van diens rechtsbijstand verzekering inroept. Je weet wel, zo'n brief oid waarin je een termijn stelt waarbinnen je antwoord wilt hebben op de vraag wat op dit moment de stand van zaken is, waar je op dit moment als klant van 123 recht op hebt vanuit, wat de rol is en verplichtingen zijn van VEH in het 123 verhaal, en wat VEH doet als belangenbehartiger aan de ontstane situatie plus binnen welke termijn zij verwacht hierover te kunnen berichten.

Het is soms een waarheid dat hoe langer je wacht, hoe minder kansen je hebt iets te krijgen waar je wat aan hebt. Zonder enige concrete informatie moet je misschien niet op blauwe ogen af gaan maar gezond wantrouwig zijn en achter de waarheid aan gaan ipv passief af te wachten.

Reactie van Sander Plug op 17 Februari 2016 op 19.49

@Jeroen, vwb

"Ergens logisch omdat zij ook niet de betaling hebben ontvangen voor de installatie en de materialen, alleen een bepaalde kick-back voor de opdrachten die Oskomera kreeg. Dus ze hebben ook niet het vermogen om dan de dingen te realiseren die Oskomera normaal gesproken zou regelen."

Twee punten:

1) De eerste betaling om uberhaupt mee te kunnen doen aan deze collectieve aktie is rechtstreeks betaald aan VEH. Daarna is het eerste en tweede deel inderdaad betaald aan Oskomera.

2) Tijdens de informatiebijeenkomst heeft VEH/123zonne-energie aangegeven dat er voorzieningen zijn getroffen in het geval Oskomera failliet zou gaan. Die vraag werd immers toen al gesteld.

Verder heb je als lid van VEH heb je sowiezo recht of juridische hulp, los van het feit dat je aan 123zonne-energie hebt meegedaan.

Wat ik nu wel zou willen weten is of en zo ja welke voorzieningen er zijn getroffen zoals op de informatie avond werd voorgespiegeld.

Recente activiteiten

R.Groen heeft gereageerd op blogbijdrage Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen van Community Beheerder
"Ben in bezit van en hetelucht-installatiei, woon er vanaf 1973 in . Overal praat men over vervangen van een CV-Ketel NERGENS OVER mijn type verwarming. Komt nog bij dat ik in een patiowoning leef waar grote luchtverwarmingsbuizen onder de…"
16 Apr
R.Groen is nu lid van Energie Community
16 Apr
ProfielpictogramBertil rebergen en Eric Mulder zijn lid geworden van Energie Community
12 Apr
Jos Wassink is nu lid van Energie Community
11 Apr

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden