Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera?

Hoi VEH,

Het laatste bericht rondom faillissement  Oskomera dateert alweer van 4 september j.l., als ik het goed heb.

Inmiddels leven we alweer november 2015.

Vragen die bij me opkomen als deelnemer;

- is al meer bekend?

- vreemd dat er in het VEH-blad weinig tot niets aan berichtgeving wordt gedaan? 

Zou prettig zijn om hieromtrent, bijv. na een maand steeds een voortgangsbericht van te mogen vernemen.

Mvgr Rob van der Velden

Weergaven: 929

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Matthijs op 10 Oktober 2018 op 11.51

Gefeliciteerd. Ik heb nog niets van VEH vernomen. Ze hebben nog geen contact met mij opgenomen nadat dat in augustus was toegezegd. Op een rappel van mij hebben ze niet gereageerd.

Mijn voorschotbedrag is ook aangepast.

Reactie van tpg op 10 Oktober 2018 op 11.34

10 oktober: we draaien weer. Sinds 21 juli stilgelegen voor de somma van - geschat - 1600 KWh. In ieder geval goedkoper dan een nieuwe omvormer.  Het voorschotbedrag energie had ik inmiddels aangepast. VEH, welgemeend bedankt.

Reactie van Pjotter hmeer op 9 September 2018 op 14.36

Toch even melden dat mijn storing vorig jaar naar tevredenheid is opgelost. ook nu zijn er wat vragen over mijn systeem. Toch zijn mijn ervaringen met VEH positief te noemen. Wel kan het even duren maar storingen moeten vaak tussen de normale klussen cq installaties worden uitgevoerd daar kan wel eens wat tijd over heengaan.

Reactie van Matthijs op 6 September 2018 op 23.19

Hoezo geen valse verwachtingen wekken? Negen dagen geleden hebben ze mij gemaild dat "binnenkort" met mij contact zou worden opgenomen om mijn omvormer te vervangen. Nog steeds niets gehoord...

Deze ongein kost me een paar honderd euro. Voor dat geld had ik ook een nieuwe omvormer kunnen kopen.

Geen enkele sense of urgency en dat valt me vies tegen.

Reactie van tpg op 6 September 2018 op 17.57

Zojuist met Daniëlle Kool gesproken. Ze willen niets zeggen wanneer er iets gaat gebeuren. Geen valse verwachtingen wekken. Ondertussen lijkt er niets te gebeuren. Ik merk ook niets van een plan of planning. De aanpak komt niet zo professioneel over. Daniëlle gaat nu 2 wkn op vakantie. Het zal me verbazen als er de komende 4 weken iets gebeurt. Gaat weer voor 480 KWh de mist in, toch al gauw €120. Ik was goedkoper uit geweest als ik 5 weken geleden de omvormer zelf naar de reparateur in België gestuurd had. www.omvormerservice.be

Reactie van Matthijs op 29 Augustus 2018 op 20.57

Ik heb geen reactie gekregen op mijn vraag om een offerte voor een nieuwe omvormer. Nu het bericht er ligt voor de omruil denk ik dat een nieuwe omvormer nog langer kan gaan duren. Heb ik niet zo heel veel trek ik, dan maar een gereviseerd apparaat. Maar ik zal geen seconde aarzelen als die kapot mocht gaan. Dan komt er onmiddellijk een nieuwe omvormer.

Ik tel maar niet meer hoeveel stroom mijn panelen niet hebben geleverd. Da's voer voor een depressie...

Reactie van tpg op 29 Augustus 2018 op 13.09

Ja, het gaat in onze ogen erg traag. Ondanks de bouwvak  Ik had 4 weken geleden al contact met het Belgische bedrijf dat kennelijk als enige de Sunmaster kan repareren. Maar het gaat me toch rond de €1000 schelen. Dus ik tel de zegeningen. Ik zal trouwens blij zijn als dat tikken over is. Dat plant zich kennelijk via de muren voort en is in de huiskamer 2 verdiepingen lager te horen. Weliswaar heel zachtjes, maar toch. Een klein beetje stroom komt er met tussenpozen nog wel uit. Maar het kost me per dag zeker €6.00 aan misgelopen opbrengst. 

Dus je gaat niet voor een nieuwe omvormer? 

Reactie van Matthijs op 28 Augustus 2018 op 23.43

Vandaag een mailtje ontvangen van de VEH. Ze gaan contact met mij opnemen om mijn kapotte omvormer om te wisselen voor een gereviseerd exemplaar. Mijn omvormer zal dan ook weer worden gereviseerd en beschikbaar komen voor iemand anders. 

Onbegrijpelijk dat deze reactie pas een maand en vijf dagen na mijn storingsmelding komt. De VEH heeft de garantieverplichtingen van Oskomera overgenomen en had allang op problemen met omvormers voorbereid moeten zijn. Van relayproblemen bij de Mastervolt omvormers blijken ze al veel langer op de hoogte te zijn.

Reactie van Pascal op 25 Augustus 2018 op 17.33

VEH heeft na al die tijd nog steeds niks van zich laten horen, naar de deelnemers toe, hoe de VEH de verplichtingen gaat nakomen.

Heb zelf een mail gestuurd, en daar heeft de VEH op gereageerd met dat ze kunnen helpen met bemiddelen,maar als ik al dacht en lees hier uit de berichten hier onder, wil de VEH niet zoveel moeite doen. Ben wederom zeer teleurgesteld in de VEH en de arrogante houding die de VEH aanneemt.

Want al die garantie voorwaarden die we kregen van Oskomera blijken nu niks meer dan wat lozen letters op papier.

Hoop voor Mathijs en tpg dat het snel en netjes wordt opgelost door de VEH.

Reactie van Matthijs op 24 Augustus 2018 op 17.03

Aanpassingen zijn bij mij gelukkig niet nodig, alleen een andere omvormer plaatsen en alles zou weer tip-top moeten zijn.

Maar ja, we zijn inmiddels twee weken verder sinds de techneut is geweest. Ook op mijn verzoek om een offerte voor een nieuwe omvormer heb ik nog geen reactie gehad, zelfs geen bevestiging. Het blijft oorverdovend stil...

Recente activiteiten

Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage Zonneboiler systeem voor vloer verwarming en overcapaciteit stroom van panelen hoe kun je dit gebruiken voor warm water van Ben Baan
"Beste Ben, Wat is de reden geweest zoveel zonnepanelen aan te schaffen? Als er veel overcapaciteit is misschien een warmtepomp overwegen, mits technisch en financieel voor u haalbaar. Op zo'n manier kunt u misschien helemaal van het…"
1 uur geleden
Ben Baan posted a blog post

Zonneboiler systeem voor vloer verwarming en overcapaciteit stroom van panelen hoe kun je dit gebruiken voor warm water

Geachte energie leden,hebben net een woning gekocht en gaan 25 300 wp panelen plaatsen op het platte dak het huis bestaat uit een beneden verdieping met vloerverwarming en een 1e etage met radiatoren het huis is een rechthoek per verdieping 110 M2 totaal dus 220 M2.Om zo weinig mogelijk gas te gebruiken laten wij een inductiefornuis plaatsen en worden er 25 300WP zonnepanelen geplaatst.het huis is van beton en wij laten de vloer door Pluimers isoleren met een gespoten laag pur schuim,…See More
gisteren
Maxan heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Zaterdag
Maxan is nu lid van Energie Community
Zaterdag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden