Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera?

Hoi VEH,

Het laatste bericht rondom faillissement  Oskomera dateert alweer van 4 september j.l., als ik het goed heb.

Inmiddels leven we alweer november 2015.

Vragen die bij me opkomen als deelnemer;

- is al meer bekend?

- vreemd dat er in het VEH-blad weinig tot niets aan berichtgeving wordt gedaan? 

Zou prettig zijn om hieromtrent, bijv. na een maand steeds een voortgangsbericht van te mogen vernemen.

Mvgr Rob van der Velden

Weergaven: 1007

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Matthijs op 7 Augustus 2018 op 11.48

Ik wil het voorlopig nog positief uitleggen: Zo'n techneut wil zelf eerst constateren wat het probleem is voordat hij actie onderneemt. Maar het komt inderdaad niet vertrouwenwekkend over. De mensen die ik aan de telefoon heb gehad gaven mij de indruk precies te weten wat het probleem is. Wanneer je voor de zekerheid het systeem even nakijkt voordat je een onderdeel vervangt vind ik eigenlijk best logisch, maar zorg er dan wel voor dat je daarna het verwachte euvel meteen kunt aanpakken als dat inderdaad de boosdoener is.

Reactie van tpg op 6 Augustus 2018 op 23.49

Werken ze zo langs elkaar heen? Danielle wist heel goed uit te leggen wat er zo vaak mis gaat met deze omvormers. Dit gaat een eeuwigheid duren, en ik mijn vertrouwen dat er op korte termijn iets tastbaars is, is mede door jouw bericht weer terug naar heel laag.

Reactie van Matthijs op 6 Augustus 2018 op 23.22

Een late reactie (ben een weekend naar Zandvoort geweest, de koelte opzoeken...).

Vrijdag 10 augustus komt iemand van VEH bij mij de installatie nalopen om te bekijken of het echt mijn omvormer is die kapot is. Ik mag hopen dat die persoon dan ook alvast wel een omvormer bij zich heeft en niet dan nog een afspraak wil maken om de omvormer te vervangen, waarvan ik op 23 juli had doorgegeven dat die kapot is...

Reactie van tpg op 1 Augustus 2018 op 19.00

me too.

Reactie van tpg op 31 Juli 2018 op 15.40

Toch nog mooi. Houd me ajb op de hoogte, want ik sta op het punt om een lokale installateur er een te laten leveren. 

Reactie van Matthijs op 31 Juli 2018 op 15.29

Zojuist ben ik gebeld. Aan de hand van (nog te ontvangen) aanvullende vragen zal een specialist bekijken wat voor vervolgactie er nodig is. Er is dus nog geen oplossing, maar de dame die ik aan de telefoon had liet doorschemeren dat ze al wel een idee hebben wat er aan de hand is en dat dat een bekend euvel is van de Mastervolt-omvormers.

Wordt vervolgd...

Reactie van tpg op 30 Juli 2018 op 13.12

Wil je het laten weten of dan wel wanneer je een reactie van VEH hebt gekregen? Zijn er installateurs die reparaties uit kunnen voeren, of plaatsen ze alleen maar?

Reactie van Matthijs op 29 Juli 2018 op 22.26

Mijn omvormer is uitgevallen op 13 juli net op de dag dat ik op vakantie ging. In die tijd was het allesbehalve vochtig, dus ik denk dat het probleem bij mij niet in vocht zit. Maar dat mag een monteur uitzoeken, ik heb er geen verstand van.

Morgen hoort volgens hun toezegging VEH contact met mij op te nemen. Ook 15 panelen, dus dit geintje heeft me nu al minstens € 75 gekost.

Reactie van Pjotter hmeer op 29 Juli 2018 op 9.58

De omvormer is in dit geval een SMA sunny boy 4000TL 15 panelen

Reactie van Pjotter hmeer op 29 Juli 2018 op 9.51

Het klicken van de omvormer in de ochtend is ook mijn ervaring van een jaar geleden. Dit gebeurde in de maanden dat het nogal vochtig was bijvoorbeel door mist of veel regen. De omvormer kwam pas uren later in werking. De storing is verholpen door de monteur deze heeft de kabels gecontrolleerd van de panelen de connectoren waren na 5 jaar door vocht al aangetast en heeft deze vervangen. Door gelijk een mof te plaatsen rond de verbinding zal op lange duur vocht moeilijker doordringen. Dit was een aardige operatie wat een dag heeft geduurd. Geen storing meer gehad en de foutkodes in de omvormer zijn weer verdwenen. Deze ervaring geeft mij een beeld voor de toekomst dat velen in de toekomst hiermee te maken gaan krijgen.

de onderhoudskosten kunnen dus aardig oplopen hoop dat men in den haag hiermee rekening gaat houden met het stopzetten van salderen anders zijn zonnepanelen niet meer rendabel.

PS oode de kabelverbinding aan de omvormer kan het probleem zijn deze niet vergeten. 

Recente activiteiten

Ella is nu lid van Energie Community
15 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage 2018 wordt een schitterend panelenjaar van Pjotter hmeer
"Vandaag 100% efficientie bereikt met nog 1,5 maand te gaan. Wie o Wie heeft al eerder deze mijlpaal bereikt we praten over periode kalenderjaar 2018."
23 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Harro bedankt gaan we toevoegen. Btw vandaag de. Opbrengst efficientie 100% berijkt dus dit jaar wordt hetbeste kalenderjaar sinds 2012. groet"
23 uur geleden
H van Milgen heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Goedemorgen Pjotter, Hier zit productiejaar 6 er ook weer op.Het beste jaar ooit, met een opbrengst van 5167 kWh. Succes met het verwerken en bedankt voor de mooie overzichten! Vriendelijke groet, Harro (Zonnig160)"
Vrijdag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden