Huiseigenaren die in het verleden zonnepanelen hebben gekocht, kunnen betaalde btw over panelen en installatie terugkrijgen, ongeacht het jaar van aankoop. Dat heeft staatssecretaris Snel besloten als reactie op een dringende oproep daartoe van Vereniging Eigen Huis.

Ook wordt de procedure voor mensen die alsnog btw terugvragen veel eenvoudiger: zij hoeven slechts één keer aangifte te doen in plaats van over alle verstreken jaren.

Lees de exacte uitleg van de regeling of bekijk ons vernieuwde stappenplan 'btw terugvragen zonnepanelen’.

Weergaven: 131

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van N.M. Kuipers op 5 Juli 2018 op 20.47

Ik heb inmiddels mijn BTW van 2012 teruggekregen. Aangezien ik maar niets hoorde heb ik met de belastingdienst gebeld. Gaat erg lastig, wanneer er een wachtrij is van meer dan 15 min. wordt het gesprek eenzijdig beëindigd. Het bleek dat de aanvraag die ik via een tussenpersoon eind december had gedaan nog maar net binnen was? Men gaf aan dat ik dus achteraan moest sluiten. Drie weken na dit telefoontje toch de BTW terug gehad, overigens geen specificatie oid ontvangen.

Reactie van Peter V op 29 Juni 2018 op 15.21

In reactie op de vraag van N.M. Kuipers,

Ik heb na meer dan 7 maanden uiteindelijk mijn btw teruggekregen. Bij mij was er een extra moeilijkheid daar ik in 2013 al een btw teruggaven heb gehad over de aangeschafte panelen van het jaar 2013. Ook was ik daarbij ontheven van de administratieve lasten. na tig keer gebeld te hebben en tig verschillende behandelaars te hebben gesproken, welke allemaal een ander idee hadden hoe het zou moeten gaan. Uiteindelijk is er vandaag een brief aangekomen die deze kwestie afrond.

Groet Peter 

Reactie van Hermi op 24 Mei 2018 op 7.02

Zie ook ander blog over de btw-teruggave. Wij hebben ook nog niets gehoord, ondanks dat de belastinginspecteur in maart zei dat zodra de regeling in kannen en kruiken was wij zo snel mogelijk behandeld zouden worden. Zodra ik weer terug ben in Nederland toch maar eens even bellen met de inspecteur hoe het met onze aanvraag zit. 

Reactie van N.M. Kuipers op 18 Mei 2018 op 14.34

Is er al iemand die over 2012 zijn btw heeft teruggekregen? Heb me in december 2017 nog hiervoor aangemeld en vervolgens mijn banknummer doorgegeven en ontheffing voor vervolgaangiften btw. Maar verder nog niets gehoord.

Reactie van R.Groen op 16 April 2018 op 11.47

Ben in bezit van en hetelucht-installatiei, woon er vanaf 1973 in . Overal praat men over vervangen van een CV-Ketel NERGENS OVER mijn type verwarming. Komt nog bij dat ik in een patiowoning leef waar grote luchtverwarmingsbuizen onder de woonvloer  zijn aangelegd, wat tijdens de bouw is gerealiseerd.  .Een groot probleem::  in bepaalde woonruimten zijn deze buizen NIET niet meer bereikbaar, of de woning moet erg worden afgebroken. >>>> Krijg nu mijn woning als er geen gas meer wordt aangeboden, wat door Leander geschiedt , bij de gemeente ( Heerhugowaard)  voor de huidige waarde vergoedt???

Vindt de niet meer gas levering een waanzinnige oplossing: wel n ker per jaar lange vliegreizen maken , wat veel CO2 vergt, maar gas blijven leveren HO MAAR. InHnheerhugowaard gaat men gebruik maken van de vuilnisfariek in Alkmaar, waar regelmatig de smerigste materialen verbrand worden en bepaalt niet schonen nlucht opleveren.. Volgens mij is de installatie door Chinese handelslui opgekocht en daar worden wij afhankelijkm van: te dol voor woorden. Het vergt eneorme kapitalen om de hete lucht buizen bij de woningen te krijgen: nu wellicht goedkope leningen, maar vergeten wordt dat de aanleg kapitalen vergen . >>>> Nog erger: men praat NIET over de techniek om van waterstof gebruik te maken. De aanleg dus van warme lucht kanalen vergt enorme gelden en vernietigen straten - wegen  en huizen. Wasikmmaar jong: vertrok direct naar australie of New Zeeland. , waar het goed uit te houden is en blijft. Arme kleinkinderen die een prooi i worden van de bedrijven die alle gaan aanleggen, ten koste van het welzijn. Reken maar minimaal 5 euro extra voor alle bestelauto,s die nu de straten onveilig maken om dagelijks goederen aan luie personen af te leveren.   . 

Reactie van Jdb1986 op 5 April 2018 op 23.13

Beste VEH, is er nog een mogelijkheid om de originele factuur van de eerste ronde collectieve inkoop (met Oskomera Home Solar) te bemachtigen? Als ik het goed heb is de betreffende firma inmiddels failliet en mijn e-mail blijkt niet zo ver terug te gaan met archieven. Ik hoor het graag.

Recente activiteiten

Willem posted a blog post

Ervaring met infrarood panelen in de badkamer?

Besten,Heeft iemand ervaring met infrarood panelen in de badkamer?Omdat onze badkamer centraal in het huis ligt staat de centrale verwarming daar in de winter minimaal aan.Mijn idee is om de radiator bij de komende verbouwing weg te halen en te vervangen door een infrarood paneel aan de muur of het plafond. Het paneel hoeft alleen aan als je gebruikt maakt van douche of bad. Misschien is het nodig om het paneel iets eerder aan te zetten.De badkamer is ongeveer 6m2 dus volgens mij is 200~300…See More
Zondag
Willem is nu lid van Energie Community
Zondag
bosco1971 posted a blog post

Kwaliteit Martervolt Sunmaster omvormer

Nadat bij mij in dec 2012 zonnepanelen zijn geplaatst met een ES3.6TL sunmaster omvormer, is deze na 2,5 jaar dienst door mastervolt onder garantie vervangen door een ES4.6TL omvormer.Het probleem "relay fail" zou volgens hun veroorzaakt kunnen zijn omdat de omvormer net te klein was voor de 16 panelen.Wat schets mijn verbazing:Nu na weer 2,5 jaar hetzelfde probleem??Moet nu weer mastervolt aan gaan schrijven, maar ben benieuwd of er nog meer leden zijn die kwaliteit problemen ondervinden bij…See More
Zaterdag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Het wordt nog leuker... Desgevraagd werd mij verteld dat de reden dat er is gekozen om het aantal uitleesmomenten te verhogen (naar 1x in de maand) ligt in het aangenomen Energieakkoord [...] Hierin zijn landelijk een aantal afspraken…"
11 Sept

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden