Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen

Huiseigenaren die in het verleden zonnepanelen hebben gekocht, kunnen betaalde btw over panelen en installatie terugkrijgen, ongeacht het jaar van aankoop. Dat heeft staatssecretaris Snel besloten als reactie op een dringende oproep daartoe van Vereniging Eigen Huis.

Ook wordt de procedure voor mensen die alsnog btw terugvragen veel eenvoudiger: zij hoeven slechts één keer aangifte te doen in plaats van over alle verstreken jaren.

Lees de exacte uitleg van de regeling of bekijk ons vernieuwde stappenplan 'btw terugvragen zonnepanelen’.

Weergaven: 85

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Hermi op donderdag

Zie ook ander blog over de btw-teruggave. Wij hebben ook nog niets gehoord, ondanks dat de belastinginspecteur in maart zei dat zodra de regeling in kannen en kruiken was wij zo snel mogelijk behandeld zouden worden. Zodra ik weer terug ben in Nederland toch maar eens even bellen met de inspecteur hoe het met onze aanvraag zit. 

Reactie van N.M. Kuipers op 18 Mei 2018 op 14.34

Is er al iemand die over 2012 zijn btw heeft teruggekregen? Heb me in december 2017 nog hiervoor aangemeld en vervolgens mijn banknummer doorgegeven en ontheffing voor vervolgaangiften btw. Maar verder nog niets gehoord.

Reactie van R.Groen op 16 April 2018 op 11.47

Ben in bezit van en hetelucht-installatiei, woon er vanaf 1973 in . Overal praat men over vervangen van een CV-Ketel NERGENS OVER mijn type verwarming. Komt nog bij dat ik in een patiowoning leef waar grote luchtverwarmingsbuizen onder de woonvloer  zijn aangelegd, wat tijdens de bouw is gerealiseerd.  .Een groot probleem::  in bepaalde woonruimten zijn deze buizen NIET niet meer bereikbaar, of de woning moet erg worden afgebroken. >>>> Krijg nu mijn woning als er geen gas meer wordt aangeboden, wat door Leander geschiedt , bij de gemeente ( Heerhugowaard)  voor de huidige waarde vergoedt???

Vindt de niet meer gas levering een waanzinnige oplossing: wel n ker per jaar lange vliegreizen maken , wat veel CO2 vergt, maar gas blijven leveren HO MAAR. InHnheerhugowaard gaat men gebruik maken van de vuilnisfariek in Alkmaar, waar regelmatig de smerigste materialen verbrand worden en bepaalt niet schonen nlucht opleveren.. Volgens mij is de installatie door Chinese handelslui opgekocht en daar worden wij afhankelijkm van: te dol voor woorden. Het vergt eneorme kapitalen om de hete lucht buizen bij de woningen te krijgen: nu wellicht goedkope leningen, maar vergeten wordt dat de aanleg kapitalen vergen . >>>> Nog erger: men praat NIET over de techniek om van waterstof gebruik te maken. De aanleg dus van warme lucht kanalen vergt enorme gelden en vernietigen straten - wegen  en huizen. Wasikmmaar jong: vertrok direct naar australie of New Zeeland. , waar het goed uit te houden is en blijft. Arme kleinkinderen die een prooi i worden van de bedrijven die alle gaan aanleggen, ten koste van het welzijn. Reken maar minimaal 5 euro extra voor alle bestelauto,s die nu de straten onveilig maken om dagelijks goederen aan luie personen af te leveren.   . 

Reactie van Jdb1986 op 5 April 2018 op 23.13

Beste VEH, is er nog een mogelijkheid om de originele factuur van de eerste ronde collectieve inkoop (met Oskomera Home Solar) te bemachtigen? Als ik het goed heb is de betreffende firma inmiddels failliet en mijn e-mail blijkt niet zo ver terug te gaan met archieven. Ik hoor het graag.

Recente activiteiten

Jacques Soesbergen heeft gereageerd op blogbijdrage De onbetrouwbare overheid van John de Groot
"Ik weet niet wie u heeft wijs gemaakt dat het energielabel maar 6 maanden geldig is. Dit is nog steeds 10 jaar. Het voorlopige label dat door de overheid is uitgereikt, kunt u voor €10,00 omzetten naar een defenitief label. Door fotos of…"
1 uur geleden
ProfielpictogramJacques Soesbergen en Corine zijn lid geworden van Energie Community
1 uur geleden
Hermi heeft gereageerd op blogbijdrage Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen van Community Beheerder
"Zie ook ander blog over de btw-teruggave. Wij hebben ook nog niets gehoord, ondanks dat de belastinginspecteur in maart zei dat zodra de regeling in kannen en kruiken was wij zo snel mogelijk behandeld zouden worden. Zodra ik weer terug ben in…"
Donderdag
Ubepuut posted a blog post

kernenergie

Waarom hoor ik in de discussies over de energietransitie niets over kernenergie voor de toekomst?See More
Dinsdag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden