Onlangs een energiescan laten maken van mijn huis. Een vrijstaande woning, geisoleerd maar uit 1936 dus per saldo niet energiezuinig. Ook heb ik al 5 jaar 16 zonnepanelen en een warmteboiler

Het voorstel is een nieuwe cv ketel met een hybride warmtepomp. Je gaat dan wel veel gas besparen maar een warmtepomp gebuikt veel energie. Om dit te compenseren heb je weer een hele serie zonnepanelen nodig. Per saldo een investering van wel € 10.000.

Ik vraag me dan af wanneer verdien je dit terug? Moet je niet wachten tot er een veel zuiniger warmtepomp op de markt komt?

Weergaven: 130

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Arntz op 8 Juli 2018 op 11.14

In duitsland heeft men al 10 jaar ervaring met infra rood panelen.

Zonne panelen op het dak.Electric opslaan met batterijtechnologie -Lithium-lonen techniek.

Niet terug leveren aan electric  leverancier.

O  op de meter mogelijk.SUBSIDIE ?????? in Nederland.

Reactie van Cor op 7 Juli 2018 op 20.43

Wachten op een beter ontwerp is hetzelfde als wachten op de auto van volgend jaar; ook het daarop volgende jaar heeft een betere...   Hybride is niet meer als een tussenoplossing omdat er uiteindelijk geen gas meer ui tde leiding komt. maar het gekke is dat je niets hoort over de maatregelen van buurlanden op het gasprobleem. Of maken die er geen prbleem van?

Er zijn wel voorbeelden van mensen die hun huis aan de buitenkant isoleren, maar veel gemeenten willen daar niet zo aan. Heb je daar naar geinformeerd?

Reactie van Jan Workum op 14 Juni 2018 op 22.32

Waarom moet zoiets terugverdiend worden is mijn vraag? Heb vooral niet de illusie dat de energietransitie een huishouden geen geld gaat kosten. Andere opmerking: in veel gevallen is een warmtepomp geen optie. Dat kan zijn doordat de woning niet voldoende is geïsoleerd of dat de te treffen maatregelen extreme kosten met zich meebrengen. Persoonlijk zie ik niets in een hybride warmtepomp. Het is geen oplossing en je hebt zo twee verwarmingssystemen in de woning. Uiteindelijk moet het toch vervangen worden om geheel van gas los te komen, eigenlijk dus weggegooid geld. Mijn eigen situatie betreft een jaren '30 woning. Voor het toepassen van een warmtepomp moet het hele huis over de kop. Alle vloeren op de b.g eruit, alle cv leidingen en radiatoren vervangen en vloerverwarming aanleggen. Op de verdiepingen zijn elektrische radiatoren nodig waarbij het maar de vraag is òf het huis nog warm te stoken is, kortom eigenlijk geen optie. Hierdoor is mijn keuze gevallen op een pellet gestookte ketel met geïntegreerde zonneboiler die voor zowel verwarming als warm tapwater zorgt. Omdat mijn keuze is gevallen op een beproefd topmerk (Ökofen) is de investering fors (tussen de 15 en 20k) maar er zijn geen extra zonnepanelen nodig om het stroomverbruik te compenseren. Mijn advies is dus: kijk ook eens naar andere opties dan alleen naar warmtepompen. Helaas wordt daar teveel de nadruk op gelegd en ook veel te makkelijk over gedaan.

Recente activiteiten

Maxan heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Zaterdag
Maxan is nu lid van Energie Community
Zaterdag
Matthijs heeft gereageerd op blogbijdrage Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera? van RobV
"Gefeliciteerd. Ik heb nog niets van VEH vernomen. Ze hebben nog geen contact met mij opgenomen nadat dat in augustus was toegezegd. Op een rappel van mij hebben ze niet gereageerd. Mijn voorschotbedrag is ook aangepast."
Woendag
tpg heeft gereageerd op blogbijdrage Status voortgang n.a.v. faillisement Oskomera? van RobV
"10 oktober: we draaien weer. Sinds 21 juli stilgelegen voor de somma van - geschat - 1600 KWh. In ieder geval goedkoper dan een nieuwe omvormer.  Het voorschotbedrag energie had ik inmiddels aangepast. VEH, welgemeend bedankt."
Woendag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden