Onlangs een energiescan laten maken van mijn huis. Een vrijstaande woning, geisoleerd maar uit 1936 dus per saldo niet energiezuinig. Ook heb ik al 5 jaar 16 zonnepanelen en een warmteboiler

Het voorstel is een nieuwe cv ketel met een hybride warmtepomp. Je gaat dan wel veel gas besparen maar een warmtepomp gebuikt veel energie. Om dit te compenseren heb je weer een hele serie zonnepanelen nodig. Per saldo een investering van wel € 10.000.

Ik vraag me dan af wanneer verdien je dit terug? Moet je niet wachten tot er een veel zuiniger warmtepomp op de markt komt?

Weergaven: 105

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Arntz op 8 Juli 2018 op 11.14

In duitsland heeft men al 10 jaar ervaring met infra rood panelen.

Zonne panelen op het dak.Electric opslaan met batterijtechnologie -Lithium-lonen techniek.

Niet terug leveren aan electric  leverancier.

O  op de meter mogelijk.SUBSIDIE ?????? in Nederland.

Reactie van Cor op 7 Juli 2018 op 20.43

Wachten op een beter ontwerp is hetzelfde als wachten op de auto van volgend jaar; ook het daarop volgende jaar heeft een betere...   Hybride is niet meer als een tussenoplossing omdat er uiteindelijk geen gas meer ui tde leiding komt. maar het gekke is dat je niets hoort over de maatregelen van buurlanden op het gasprobleem. Of maken die er geen prbleem van?

Er zijn wel voorbeelden van mensen die hun huis aan de buitenkant isoleren, maar veel gemeenten willen daar niet zo aan. Heb je daar naar geinformeerd?

Reactie van Jan Workum op 14 Juni 2018 op 22.32

Waarom moet zoiets terugverdiend worden is mijn vraag? Heb vooral niet de illusie dat de energietransitie een huishouden geen geld gaat kosten. Andere opmerking: in veel gevallen is een warmtepomp geen optie. Dat kan zijn doordat de woning niet voldoende is geïsoleerd of dat de te treffen maatregelen extreme kosten met zich meebrengen. Persoonlijk zie ik niets in een hybride warmtepomp. Het is geen oplossing en je hebt zo twee verwarmingssystemen in de woning. Uiteindelijk moet het toch vervangen worden om geheel van gas los te komen, eigenlijk dus weggegooid geld. Mijn eigen situatie betreft een jaren '30 woning. Voor het toepassen van een warmtepomp moet het hele huis over de kop. Alle vloeren op de b.g eruit, alle cv leidingen en radiatoren vervangen en vloerverwarming aanleggen. Op de verdiepingen zijn elektrische radiatoren nodig waarbij het maar de vraag is òf het huis nog warm te stoken is, kortom eigenlijk geen optie. Hierdoor is mijn keuze gevallen op een pellet gestookte ketel met geïntegreerde zonneboiler die voor zowel verwarming als warm tapwater zorgt. Omdat mijn keuze is gevallen op een beproefd topmerk (Ökofen) is de investering fors (tussen de 15 en 20k) maar er zijn geen extra zonnepanelen nodig om het stroomverbruik te compenseren. Mijn advies is dus: kijk ook eens naar andere opties dan alleen naar warmtepompen. Helaas wordt daar teveel de nadruk op gelegd en ook veel te makkelijk over gedaan.

Recente activiteiten

Willem posted a blog post

Ervaring met infrarood panelen in de badkamer?

Besten,Heeft iemand ervaring met infrarood panelen in de badkamer?Omdat onze badkamer centraal in het huis ligt staat de centrale verwarming daar in de winter minimaal aan.Mijn idee is om de radiator bij de komende verbouwing weg te halen en te vervangen door een infrarood paneel aan de muur of het plafond. Het paneel hoeft alleen aan als je gebruikt maakt van douche of bad. Misschien is het nodig om het paneel iets eerder aan te zetten.De badkamer is ongeveer 6m2 dus volgens mij is 200~300…See More
Zondag
Willem is nu lid van Energie Community
Zondag
bosco1971 posted a blog post

Kwaliteit Martervolt Sunmaster omvormer

Nadat bij mij in dec 2012 zonnepanelen zijn geplaatst met een ES3.6TL sunmaster omvormer, is deze na 2,5 jaar dienst door mastervolt onder garantie vervangen door een ES4.6TL omvormer.Het probleem "relay fail" zou volgens hun veroorzaakt kunnen zijn omdat de omvormer net te klein was voor de 16 panelen.Wat schets mijn verbazing:Nu na weer 2,5 jaar hetzelfde probleem??Moet nu weer mastervolt aan gaan schrijven, maar ben benieuwd of er nog meer leden zijn die kwaliteit problemen ondervinden bij…See More
Zaterdag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Het wordt nog leuker... Desgevraagd werd mij verteld dat de reden dat er is gekozen om het aantal uitleesmomenten te verhogen (naar 1x in de maand) ligt in het aangenomen Energieakkoord [...] Hierin zijn landelijk een aantal afspraken…"
11 Sept

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden