De onbetrouwbare overheid.

In 2015 hebben wij duizenden euro's gespendeerd aan energielabels en -indexen. Die zouden 10 jaar geldig zijn.

Dit jaar willen we gebruik maken van de energielabels en dan wordt gesteld dat zij niet ouder mogen zijn dan 6 maanden, dus kunnen we opnieuw duizenden euro's gaan "investeren" (lees: onnodig wegsmijten)

En dan is men nog verbaasd dat steeds meer burgers en ondernemers het gezeur over milieu vreselijk zat worden

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Jacques Soesbergen op 26 Mei 2018 op 16.36

Beste Pjotter klik op de link

 https://www.zoekuwenergielabel.nl/energielabel-checker/ geef uw postcode en huisnummer op en check uw energielabel. Vink aan het energielabel van mijn woning.

Nu wordt het huidige label zichtbaar, en kunt u eventueel verder naar de volgende stap.

https://www.energielabelvoorwoningen.nl/?cookieCheck=true 

Hier kunt u d.m.v uw digit code inloggen en uw wijzegingen doorgeven, u ziet dan uw nieuwe label en maar hem dan pas defenitief als u deze nodig heeft.

Succes

Reactie van Pjotter hmeer op 26 Mei 2018 op 16.08

Mevrouw Soesbergen, kunt U in het kort hier de procedure aan de community uileggen onze woning is door de zonnepanelen van energielabel B naar A gegaan. Het is voor ons dus informatief om even een update of link te krijgen. Bedankt alvast

Reactie van Jacques Soesbergen op 26 Mei 2018 op 6.27

Ik weet niet wie u heeft wijs gemaakt dat het energielabel maar 6 maanden geldig is. Dit is nog steeds 10 jaar.

Het voorlopige label dat door de overheid is uitgereikt, kunt u voor €10,00 omzetten naar een defenitief label. Door fotos of rekeningen bij te vroegen van energie besparende maatregelen kunt u heel simpel het label opwaarderen.

Reactie van Cor op 6 April 2018 op 9.33

Je hebt gelijk!

Wij zijn al jaren bezig met isoleren en energie opvangen van het dak. toch wist dezelfde overheid die daar subsidie voor gegeven had ineens niet meer dat ze betaald hadden. Dus hebben wij het voorlopig label G. Volgens de EPA is dat B. Maar na de laatste aanpassingen A. Omdat we er geen geld tegenaan willen gooien om een label te laten maken door weer een adviseur. hebben wij dus geen label. Dat is ook niet nodig, zolang je blijft zitten waar je zit. En bij verkoop is de boete goedkoper als de labelwinst.

succes Cor

Recente activiteiten

Willem posted a blog post

Ervaring met infrarood panelen in de badkamer?

Besten,Heeft iemand ervaring met infrarood panelen in de badkamer?Omdat onze badkamer centraal in het huis ligt staat de centrale verwarming daar in de winter minimaal aan.Mijn idee is om de radiator bij de komende verbouwing weg te halen en te vervangen door een infrarood paneel aan de muur of het plafond. Het paneel hoeft alleen aan als je gebruikt maakt van douche of bad. Misschien is het nodig om het paneel iets eerder aan te zetten.De badkamer is ongeveer 6m2 dus volgens mij is 200~300…See More
Zondag
Willem is nu lid van Energie Community
Zondag
bosco1971 posted a blog post

Kwaliteit Martervolt Sunmaster omvormer

Nadat bij mij in dec 2012 zonnepanelen zijn geplaatst met een ES3.6TL sunmaster omvormer, is deze na 2,5 jaar dienst door mastervolt onder garantie vervangen door een ES4.6TL omvormer.Het probleem "relay fail" zou volgens hun veroorzaakt kunnen zijn omdat de omvormer net te klein was voor de 16 panelen.Wat schets mijn verbazing:Nu na weer 2,5 jaar hetzelfde probleem??Moet nu weer mastervolt aan gaan schrijven, maar ben benieuwd of er nog meer leden zijn die kwaliteit problemen ondervinden bij…See More
Zaterdag
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Wijziging uitlezen smartmeter van Johan Vromans
"Het wordt nog leuker... Desgevraagd werd mij verteld dat de reden dat er is gekozen om het aantal uitleesmomenten te verhogen (naar 1x in de maand) ligt in het aangenomen Energieakkoord [...] Hierin zijn landelijk een aantal afspraken…"
11 Sept

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden