Met stijgende verbazing lees ik hoe enthousiast de VEH de miljarden kostende energietransitie steunt. Dit terwijl de prijs van gas voor de consument dan sterk omhoog gaat, de salderingsregeling voor zonnepanelen wordt afgeschaft, leden de btw bij aanschaf van zonnepanelen niet meer terug ontvangen, de overheid weer onbetrouwbaar is gebleken door de salderingsregeling 3 jaar eerder af te schaffen maar zeer vaag blijft over de ‘leveringssubsidie’. Maw: waarom zou ik nu 5000 euro uitgeven als de overheid waarschijnlijk al na een jaar ‘leveringssubsidie’ daarmee stopt. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd. De VEH stelde als eis dat het nooit ten nadele van consumenten/leden mag komen. Daar is de overheid bewust vaag/onbetrouwbaar over. Maar VEH omarmt toch de linkse ideologische/fanatieke/kortzichtige milieuclubs en grootverdieners aan die energietransitie. Mijn gezin KOST het dadelijk alleen maar geld ipv dat het oplevert: duurder gas maar vage woorden over wel/geen rendement van een grote investering in zonnepanelen, oa met dank aan de VEH. Ik was voornemens veel zonnepanelen te laten plaatsen. Maar nu wacht ik dus tot volstrekt duidelijk is wat het gaat worden. Dat lees ik dan wel online in de krant, niet bij VEH...die is helaas niet meer te vertrouwen.

Weergaven: 163

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Gert-Jan Faber op 12 Augustus 2018 op 9.57

Waarom spendeer je die 5k nu niet en krijg je nog belasting terug zolang deze BTW-regeling geldt?

In het regeerakkoord staat het als volgt beschreven. Als vervanging van de huidige salderingsregeling wordt er vanaf 2020 een terugleversubsidie ingevoerd. Deze biedt de zonnepanelen bezitter een vergelijkbare financiële uitkomst als de huidige salderingsregeling. Kortom, de overheid zal de zonnepanelenbezitter blijven ondersteunen qua financiële zekerheid van hun investering.

bron: https://www.zonnepanelen.net/terugleversubsidie-zonnepanelen/

Reactie van André op 22 Juli 2018 op 9.39

Jan, ik ben het volledig met je eens. Vage beloftes en we zullen het zien in de toekomst. Ik ben bang, dat we weer het kind van de rekening worden.

Waarom Paul op deze manier reageert is mij niet helemaal duidelijk, de feiten spreken toch voor zich? en waarom je dan ineens volledig door moet slaan om die 5k moet investeren in een dure vakantie en een SUV. Electrisch rijden is toch ook een mooie optie?

Droom maar lekker verder hoor Paul, misschien word je ooit nog een keer wakker!

Reactie van Paul op 21 Juli 2018 op 21.10

Nee joh, ik zou die 5k gewoon lekker uitgeven aan een leuke vliegvakantie met het gezinnetje naar Verweggistan en een aanbetaling op een SUV. Kan jou het wat schelen, dat hele klimaat. Als je er van die onbetrouwbare overheid niet eens geld aan kan verdienen, wat heb je er dan aan? Zonnepanelen, windmolens, warmtepompen, gasbelasting, allemaal linkse hobbies van de hoge heren in Den haag. Alsof het geen lekker weer is buiten. Niet dan? 

Droom lekker verder!

Paul

Recente activiteiten

Ella is nu lid van Energie Community
15 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage 2018 wordt een schitterend panelenjaar van Pjotter hmeer
"Vandaag 100% efficientie bereikt met nog 1,5 maand te gaan. Wie o Wie heeft al eerder deze mijlpaal bereikt we praten over periode kalenderjaar 2018."
23 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Harro bedankt gaan we toevoegen. Btw vandaag de. Opbrengst efficientie 100% berijkt dus dit jaar wordt hetbeste kalenderjaar sinds 2012. groet"
23 uur geleden
H van Milgen heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-36 / 2018] van Pjotter hmeer
"Goedemorgen Pjotter, Hier zit productiejaar 6 er ook weer op.Het beste jaar ooit, met een opbrengst van 5167 kWh. Succes met het verwerken en bedankt voor de mooie overzichten! Vriendelijke groet, Harro (Zonnig160)"
Vrijdag

© 2018   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden