Dag Allemaal;

Mijn rpi was vanslag, dus sinds 19-02-2018 geen uploads meer naar PVOutput.org.
Vakantietijd... en te warm buiten... dus vandaag mij rpi weer up&running, nu met smaspot v3.5.0.
Hij draait weer en vanaf vandaag 3-08 weer keurig uploads. Maar.... hoe de oude data te verkrijgen en eenmalig te uploaden? Hints welkom!

Weergaven: 85

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Gerke Grashuis op 7 Augustus 2018 op 9.47

Uploaden van historische data valt onder wat PVoutput Bulk Loading, CSV Loader noemt (https://pvoutput.org/help.html#load). Daarbij is het mogelijk data van jaren her te uploaden en is het niet nodig donateur te zijn. Enige restrictie is 200 regels per CSV file en de CSV file dient dagtotalen te bevatten. Perfect voor Harry.

Reactie van Johan Vromans op 7 Augustus 2018 op 8.27

Is het niet zo dat je langer terug kunt uploaden als je donateur van PVoutput bent? Volgens mij heb ik dat destijds in het begin ook gedaan om alle achterstallige data te uploaden. Het is overigens aan te bevelen om te doneren.

Spelen met de date setting op een live systeem is altijd vragen om problemen -- niet doen, dus.

Reactie van Johan Vromans op 7 Augustus 2018 op 8.26

Ik weet niet hoe smaspot werkt, maar een aanpak die de data ook lokaal opslaat is altijd prettig.

Mijn Growatt server proxy bewaart de readings op de rpi, en die kopieer ik regelmatig naar een NAS server. Zo heb ik alle readings vanaf het begin bij de hand, en eveneens van de SmartMeter.

Reactie van Pjotter hmeer op 6 Augustus 2018 op 15.35

Harry, data ouder dan 90 dagen kun je vergeten. Indien problemen op voorhand elke maand een csv file exporteren naar je pc en deze bewaren. Het is achteraf makkelijk praten maar voor iedereen denk ik een goede tip. 

Groetjes

Reactie van Gerke Grashuis op 6 Augustus 2018 op 11.32
Voorzover ik weet bewaart een SMA Sunny Boy 90 dagen aan opbrengst historie. Ik vrees dat je de exacte dagopbrengsten tusen genoemde dagen dus kwijt bent. Niet getreurt, het verschil tussen de totaalstand op de SMA omvormer, en de totaalstand bij PVoutput geeft aan hoeveel KWh er tussen 19-02 en 1-06 opgewekt is.
Deel die opbrengst door het aantal dagen verlopen tussen 19-02 en 1-06 en je weet wat er gemiddeld per dag opgewekt is. Plak die gemiddelde dagopbrengsten in een CSV file en upload dat naar PVoutput. Klopt in ieder geval je PVoutput totaalstand weer met je omvormer. Op de PVoutput site staat een keurige verhandeling hoe zo'n CSV file er uit moet zien. Ik meen mij te herinneren dat er per CSV file max. 200 dagen ge-upload mogen worden maar dat is in jouw geval niet een issue. Hoe je het op je RPI weer goed kan krijgen heb ik geen verstand van, ik gebruik voor mijn SMA uploads een Android app genaamd Felix Solar PV Log.
Reactie van Harry Witlox op 3 Augustus 2018 op 21.20

Update: het is me gelukt om de cvs files vanaf 1-06-2018 naar de rpi te krijgen.
(1) Weet iemand of de eerdere (19-02 t/m 1-06) met een truuck ook te verkrijgen zijn, of staan die gewoonweg niet meer in de SMA?
(2) Uploaden naar PVoutput gaat tot max. 14dg terug. dus 3-08 t/m 22-07. Om eerder terug te kunnen uploaden moet je met de datum gaan spelen lees ik. Maar: in rpi doet date --date=20180722 het eenmalig, maar de datum springt vlot weer terug naar de huidige. Ongetwijfeld NTP die daar roet in het eten gooit? Hoe stop je dat? sudo service ntp stop is hem niet. Mogelijk elders verstopt bij het laatste OS van 26-06?

Recente activiteiten

Robbert Visser is nu lid van Energie Community
20 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-01 / 2019] van Pjotter hmeer
"Bedankt zal opbrengsten overnemen "
20 uur geleden
Vereniging Eigen Huis heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Hallo Pjotter, Nee, de oude topics zullen helaas niet worden gemigreerd naar de nieuwe community. Technisch is het niet mogelijk om de content, incl. persoonlijk account, te koppelen binnen de nieuwe software.Groet,Femke "
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
Woendag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden