Check site van Omroeproep Brabant(zuidoost); deze meld een faillisement van Gevelbouwer Oskomera.

Aan VEH: heeft dit gevolgen voor mijn garantie etc, n.a.v. Eerdere deelname aan 123 energie zonnepanelen??

Bij benieuwd naar uw reactie.

Bvd,

Mvgr RobV

Weergaven: 3028

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Jeroen op 14 April 2016 op 10.35

@Lucy : balen is dat zeg, het ontzorgen klinkt mooier dan het vooralsnog is. Maar, ik moet zeggen dat het wel een meevaller is dat VEH de vervanging van de panelen op zich al geregeld heeft, dus het lijkt nu vooral te gaan om de afwikkeling, wat op zich goed nieuws is voor je. Al is het teveel gedoe natuurlijk allemaal.

Reactie van Lucy op 13 April 2016 op 20.00

@jeroen : dacht ik dat het panelen issue was opgelost, kreeg ik eerst de plugwise die niet meer werkte. Dat is door plugwise overigens heel netjes opgelost en ik heb nu weer een werkende stretch. Zie ik tot mijn verbazing dat de ene string vandaag 6.318 watt heeft opgeleverd en de andere string 10.263 watt. Schokkend, want voorheen had ik missen een verschil tot maximaal 20 watt. Nu 4.000 watt. Dus toch maar weer VEH aangeschreven, dat ik allereerst nog zit te wachten op de afwikkeling van het verlies van zonne-energie en dus nog steeds een issue heb. Balen en maar proberen geduldig te blijven.

Reactie van Freek de Kruijf op 4 Maart 2016 op 21.27

Via de laatste gaat het meer direct. In mijn link ontbreekt een dubbelepunt achter http.

Reactie van Snowmiss op 4 Maart 2016 op 19.55

Er gaat iets mis met je link Freek,

Bedoelde je deze? of deze?

Reactie van Freek de Kruijf op 4 Maart 2016 op 18.17

In mijn blog is te lezen hoe je de gegevens uit de Plugwise kunt uploaden naar PVoutput.org m.b.v van een Raspberry Pi.

Reactie van Snowmiss op 4 Maart 2016 op 13.07

Afhankelijk van het type omvormer is uitlezen mbv bijvoorbeeld een raspberry pi mogelijk en dan je data vangen in een leuk grafiekje zoals op je eigen site of op pvoutput.

Leesvoer hiervoor: Datalogging PV systeem

En ik zag net gauw even dat je een SMAomvormer hebt, dus kijk ook even hier: SBFspot

Reactie van Lucy op 4 Maart 2016 op 12.05

@freek, ik ga eventjes een mailtje sturen, wellicht is het met een nieuwe voeding opgelost, want dit zou wel eens het probleem kunnen zijn.

Reactie van Freek de Kruijf op 4 Maart 2016 op 11.44

Ik had onlangs een kapotte voeding van het Plugwise systeem. Na een telefoontje aan Plugwise moest ik een e-mail sturen. Kreeg geen antwoord per e-mail, maar wel twee dagen later zonder betaling een nieuwe voeding toegestuurd. Mijn installatie is nu bijna 3 jaar oud.

Reactie van Lucy op 4 Maart 2016 op 11.25

@ jeroen : het is gelukt. Vandaag zijn eindelijk de twee panelen vervangen en is de installatie weer volledig in werking. Nu nog de afwikkeling van het geleden verlies aan energie maar daarop ga ik vertrouwen. Wel weer een ander probleem, want mijn plugwise is ermee gestopt. Lees op de site van plugwise dat er een garantietermijn is van 2 jaar en die termijn is natuurlijk net met een paar maanden verlopen. Was alles op tijd gerepareerd, dan was dat nog binnen die termijn gevallen. Pech. Wat te doen? De plugwise vervangen of is er een betere oplossing? Ik zie toch graag iedere dag wat de installatie heeft opgebracht en dat is 's avonds op het scherm niet meer mogelijk.

Reactie van Lucy op 16 Februari 2016 op 16.23

@jeroen: het is ontstaan tijdens een storm. Daardoor zijn twee panelen omgewaaid. Dat is uiteraard gemeld bij de verzekeraar. Echter die durfde geen reparateur in te schakelen, omdat zij geen verstand van zonnepanelen hebben. Ik heb daarom contact opgenomen met Oskomera (in overleg verzekeraar). Zij hebben een reparateur ingeschakeld om alles plat te leggen! (1 april) en zouden een week later een reparateur sturen. Dat duurde en duurde maar voort. Na heel veel contact is eindelijk op 30 april een offerte gestuurd. Daarop heeft mijn verzekeraar direct een akkoord gegeven. Dan begint het veto van Oskomera. Bij nader inzien zijn de vervangende panelen niet correct. Voor de garantie eist Oskomera dat dezelfde panelen worden geinstalleerd. Die moeten zij dan gaan leveren. Ze kunnen geen panelen vinden. Dan wordt besloten dat alle 9 panelen in de string vervangen moeten worden. De 7 extra panelen zijn garantie. De kosten daarvan (installatie en panelen) weigert de verzekering te betalen (logisch is geen stormschade). VEH steunt ons hierin en heeft ook contact met Oskomera. Oskomera (veh) zegt die kosten voor haar rekening te nemen, daarnaast krijg ik de toezegging dat zij het eigen risico van de stormschade vergoeden (geen goede/juiste montage panelen en te weinig balast) en het verlies van energie ivm de onnodige vertraging.  Op 12 juni wordt er eindelijk een afspraak gemaakt. Helaas die wordt de volgende dag per email door oskomera afgezegd. Oskomera gaat failliet!!! VEH neemt de claim over. Dan begint het afwachten, want er wordt eerst gezocht naar een partij die de garantie en dergelijke gaat overnemen. Dan wordt er gezocht naar dezelfde panelen. Ik moet steeds zelf contact zoeken. Uiteindelijk resulteert dat er in dat vandaag 16 februari een reparateur is geweest. Die heeft de 16 panelen aangesloten en moet helaas nog terugkomen om de twee kapotte panelen te vervangen.Ik neem aan dat de verzekeraar nog  steeds de oorspronkelijke offerte toe te schrijven aan de stormschade zal vergoeden. Ik heb een deel gehad maar moet nog de factuur voor het andere deel insturen. (die verwacht ik te krijgen).  Echter niet de extra gemaakte kosten ivm extra ballast en nee ook niet de gederfde inkomsten want die zijn voornamelijk te wijten aan de vertragende factor Oskomera en later VEH. Ik heb bij mijn verzekeraar gemeld dat het heel lang gaat duren ivm faillissement Oskomera maar dat ik er op terug ga komen.Zij zijn niet betrokken bij deze installateur. Deze komt vanuit inschakeling VEH, omdat ik wel graag een beroep wil blijven kunnen doen op de toegezegde garantie. Dit is mij door de verzekeraar ook zeer zeker aangeraden.

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
19 Mrt
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
19 Mrt
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
19 Mrt
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden