Ik wil aan de 5 minuten LIFE data van de SMA op PVOUTPUT de slimme  meter data toevoegen. Voordat ik zelf een script ga verzinnen, toch even de vraag of iemand anders dat al heeft bedacht.

Weergaven: 221

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 4 April 2015 op 15.08

Ja graag gebruik nu SMA spot en een python script voor P1 gecombineerd is natuurlijk veel mooier.

Harry.Verjans@outlook.com

Reactie van MB512 op 4 April 2015 op 14.35

Ik gebruik een zelf aangepaste versie van smaspot op mijn raspberry om mijn SMA omvormer en de slimme meter uit te lezen en wunderground voor de temperatuur, en deze data naar pvoutput te sturen. Als je interesse hebt, kan ik je de aangepaste code geven (en wat instructies m.b.t. de extra instellingen die ik hiervoor heb toegevoegd)

Recente activiteiten

Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Zelf reageer ik niet zoveel op dit forum, om verschillende redenen. Lees meestal en vaak niet de behoefte om te reageren, en andere reden, die al eerder is genoemd, is de VEH zich vaak in zwijgen hult, ook met simpele vragen. Zou jammer zijn als…"
9 uur geleden
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Het is opgelost @Johan. Dank voor het signaleren."
Donderdag
Femke - Community Manager heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Dag Johan. ik merk dit ook. Ik ga dit even uitzoeken. bedankt!"
Donderdag
J. van Duin heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Na verder experimenteren bleek het, zoals Johan zei, dat mijn dumpfiles versleuteld zijn. Eerdere aanroep van het python decodeerscript werkte niet. Maar toen ik probeerde het python script vanaf de command line aan te roepen leek er wel een…"
Maandag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden