Zoals u wellicht weet maakt Vereniging Eigen Huis zich al jaren sterk voor het verlagen van de energierekening. Niet voor niks hebben er al ruim 150.000 mensen besloten om over te stappen van energieleverancier via de Collectieve Inkoop Energie. Dankzij deze zogenaamde CIE besparen zij gemiddeld € 200,- per jaar op hun energierekening.

Een grote groep deelnemers geeft aan dat ze naast financieel voordeel ook andere factoren van groot belang vinden, zoals duurzaamheid of servicegerichtheid van het aanbod. Wij zijn het daar absoluut mee eens. Vandaar dat we voor de negende Collectieve Inkoop Energie een belangrijke aanscherping voorstellen.

We gaan 3 extra kwalitatieve wegingsfactoren toevoegen die, naast de financiële factor, bijdragen aan een duurzamere en servicegerichtere keuze. Wij vinden uw mening hierover erg waardevol. Want wat vindt u belangrijker; groene energie, reputatie van de leverancier of goede service?

Beslis mee en klik hiernaast om je stem uit te brengen. Op deze wijze gaan we rekening houden met de door u gewenste kwaliteitsfactoren.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor de Collectieve Inkoop Energie? Klik dan hier.

Weergaven: 16295

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pjotter hmeer op 3 Februari 2015 op 23.59
Arty, De info is redelijk vaag en gaat meer richting sluikreklame voor Greenchoice maar deze beslissing laat ik graag aan de beheerder over.
Reactie van Arty Farty Farm op 3 Februari 2015 op 22.02

Hi Pjotter, alle cijfers (kosten, rekensommen, etc.) staan in het bericht waar ik naartoe linkte:
http://www.artyfartyfarm.com/?page=Prijzenknaller-De-allergoedkoops...

Reactie van Pjotter hmeer op 3 Februari 2015 op 21.39
@Arty, ik begrijp uit jouw verhaal dat de opbrengst van deze molen zich in 2,5 jaar heeft terugverdiend en de afschrijving 2,5jr reeds nul is? Dit zijn bijzondere cijfers. Ik denk dat velen hier op de community wat meer informatie willen hebben kun je jouw cijfers iets meer onderbouwen. Kosten molen, capaciteit, kosten onderhoud en hoeveel heeft de molen aan energie opgewekt in 2014. Vast bedankt.
Reactie van Arty Farty Farm op 3 Februari 2015 op 20.41

Nee, het is een apart initiatief waarbij Greenchoice heeft georganiseerd dat ruim 200 particulieren gezamenlijk de aankoop van één windmolen hebben aangekocht bij wijze van crowdfunding (ieder koopt een aantal aandelen, zodat de toren aangekocht en onderhouden kan worden).

Reactie van Pjotter hmeer op 3 Februari 2015 op 15.39

Arty Farty Farm, Zijn dit winddelen van de windcentrale?

Reactie van Arty Farty Farm op 3 Februari 2015 op 14.50

Afgelopen jaar investeerden mijn vriend en ik in WindDelen van Greenchoice. Zo kochten wij 5 aandelen in een collectief ingekochte windmolen. Hiermee gaan we veel meer besparen dan €200 op jaarbasis. Dit jaar verwachten we (gezien het aantal draaiuren van de molen van het afgelopen jaar, die keurig worden bijgehouden in de DeelDeWind app) dat we zo'n €700 besparen. Onze totale investering van ongeveer €2000 hebben we er naar verwachting binnen 2,5 jaar uit. En de totale levensduur van de molen bedraagt rond de 15 jaar.
Ik heb een blogbericht geschreven met mijn berekeningen en met meer informatie over dit initiatief: De allergoedkoopste energie is duurzaam

Ik grinnik daarom altijd wat in mijn vuistje als energie-aanbieders menen dat je ''wel €200 per jaar kan besparen''. Dan denk ik: 'Zo weinig?'' Maar het gaat niet alleen om geld (mijn vriend en ik zijn beiden kunstenaars, dus rijk zullen we hoogstwaarschijnlijk toch niet worden). Het gaat er om dat er al lang meer duurzame en slimmere alternatieven zijn voor het reguliere energie-aanbod, maar nog altijd veel te weinig.

Reactie van Piet Houben op 9 November 2012 op 23.43

Ik vind de prijs van de energie belangrijk, maar ook de duurzaamheid. Hiervoor wil ik best wat minder besparen op de energieprijs (ca. 12,5%).

Reactie van Richard Simonis op 4 November 2012 op 9.51
Ik ben nu drie keer overgestapt altijd via VEH. En altijd zonder problemen. Ben wel benieuwd wat het aanbod doet omdat volgend jaar een verlaging van de energie prijzen aangekondigd is.
Reactie van Snowmiss op 2 November 2012 op 11.32

@Niels; gewoon even op hier klikken, dan zie je vanzelf vanaf en tot wanneer mensen kunnen deelnemen met een huidige contract. Je kan natuurlijk sowieso meedoen, maar als je contract datum buiten het bereik ligt, zal je een afkoopboete moeten betalen bij vervroegd weggaan.

Reactie van Niels op 2 November 2012 op 7.13
Mijn jaarcontract bij huidige leverancier loopt af begin april 2013. Kan ik nu al meedoen met CIE?

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
19 Mrt
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
19 Mrt
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
19 Mrt
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden