Tips om extra te besparen op de energierekening

Zelf uitgetest en het werkt een aantal handige tips om meer geld over te houden aan het einde van de maand. Energie is al duur genoeg en daarom wil ik helpen om het verbruik te verlagen. Is ook nog eens goed voor de natuur.

1. Controleer op tocht

Ik merkte op een gegeven moment een tocht in de woonkamer. Toen ben ik rond 7 uur (wintertijd), want toen was het donker een kaars gaan aansteken en ben ik met de vlam gaan zoeken naar de plekken waar de tocht vandaan kwam. Zo kwam ik er mooi en snel achter waar mijn probleempunten zaten. Heb ik de volgende dag meteen dicht gemaakt en sinds dien geen tocht meer. Scheelt ook weer in wegvloeiende warmte

2. Douchen met een timer

Ik weet het douchen is fijn, vooral als het buiten koud is, maar ik betrapte me erop dat ik over van alles ging nadenken onder de douche en daardoor veel langer aan het douchen was dan nodig. Een timer op je telefoon helpt dan om je ter herinneren om er ook weer onderuit te gaan. En als je dan toch wil blijven staan, dan doe je dat toch lekker.

3.  Deken op de bank

Mijn vrouw en ik kijken graag een filmpje of serie op de bank en dan staat de verwarming natuurlijk aan. Maar het is nog knusser onder een deken. Dan kan de verwarming zelfs een graadje lager, want onder een deken wordt het toch al snel warm. Die deken heb je toch, leg hem dan neer daar waar je hem zo kan pakken. Bij ons thuis is dat naast de krantenbak en de zitbank.

Hier vond ik nog meer tips om te besparen op energie en andere zaken. Voor diegene die het interessant vinden:

https://www.unitedconsumers.com/energie/bespaartips/index.jsp

https://www.pensioenvergelijken.net

https://www.milieucentraal.nl

https://www.eigenhuis.nl/besparen#/

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Recente activiteiten

Robbert Visser is nu lid van Energie Community
20 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-01 / 2019] van Pjotter hmeer
"Bedankt zal opbrengsten overnemen "
20 uur geleden
Vereniging Eigen Huis heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Hallo Pjotter, Nee, de oude topics zullen helaas niet worden gemigreerd naar de nieuwe community. Technisch is het niet mogelijk om de content, incl. persoonlijk account, te koppelen binnen de nieuwe software.Groet,Femke "
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
Woendag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden