Van welke energieleverancier heeft u het meest positieve beeld?

Op basis van de blog “Belangrijkste kwaliteitsonderdelen bij Collectieve Inkoop Energie” vindt meer dan de helft dat naast prijs, de kwaliteit een rol moet spelen.

Op basis van de uitkomsten van de meest recente poll blijkt dat 41% een maximaal besparing wenst, terwijl 59% minimaal 15 euro wil inleveren bij  een gemiddelde besparing van € 200,-

Wij willen jullie hartelijk danken voor jullie stembereidheid. We nemen de uitkomsten van de poll, en de reacties op de community mee in het beoordelen van het aanbod van de leveranciers die zich inschrijven voor de veiling op 27 november.

Bij de eerste poll hebben de deelnemers aangegeven dat ze service het meest belangrijks vinden, op de voet gevolgd door reputatie. De reputatie van een energiebedrijf wordt gevormd door een aantal aspecten. Voor één van deze aspecten vragen wij voor de laatste keer uw medewerking.

Van welke 3 energieleveranciers heeft u het meest positieve beeld?

Stemmen kan wederom aan de rechterzijde van deze blog.

Al bijna 50.000 deelnemers hebben zich aangemeld voor de Collectieve Inkoop Energie? U nog niet? Klik dan hier

Nogmaals hartelijk dank dank voor de betrokkenheid. Dankzij uw stemmen en opmerkingen kunnen we een goede afweging maken en zijn we klaar voor de veiling voor energieleveranciers op 27 november!

 

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 12250

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Arty Farty Farm op 3 Februari 2015 op 14.51

Afgelopen jaar investeerden mijn vriend en ik in WindDelen van Greenchoice. Zo kochten wij 5 aandelen in een collectief ingekochte windmolen. Hiermee gaan we veel meer besparen dan €200 op jaarbasis. Dit jaar verwachten we (gezien het aantal draaiuren van de molen van het afgelopen jaar, die keurig worden bijgehouden in de DeelDeWind app) dat we zo'n €700 besparen. Onze totale investering van ongeveer €2000 hebben we er naar verwachting binnen 2,5 jaar uit. En de totale levensduur van de molen bedraagt rond de 15 jaar.
Ik heb een blogbericht geschreven met mijn berekeningen en met meer informatie over dit initiatief: De allergoedkoopste energie is duurzaam

Ik grinnik daarom altijd wat in mijn vuistje als energie-aanbieders menen dat je ''wel €200 per jaar kan besparen''. Dan denk ik: 'Zo weinig?'' Maar het gaat niet alleen om geld (mijn vriend en ik zijn beiden kunstenaars, dus rijk zullen we hoogstwaarschijnlijk toch niet worden). Het gaat er om dat er al lang meer duurzame en slimmere alternatieven zijn voor het reguliere energie-aanbod, maar nog altijd veel te weinig.

Reactie van Rz op 18 November 2012 op 12.13
Ik vind onderstaande negatieve commentaren wel wat jammer. Als je niet bereid bent om mee te denken, doe dan ook niet meee.
Reactie van jojofraja op 17 November 2012 op 16.51

Ik heb voor mezelf eens nagegaan wat op dit moment voor mij de beste aanbieding is. Via EasySwitch.com kom ik uit bij een 1-jarige vast tarief voor stroom en gas - maakt niet uit welke kleur - bij Essent. Op basis van mijn jaarverbruik zou het nieuwe maandtarief uitkomen op € 178.05. Bij de Nederlandse Energie Maatschappij - vorig jaar winnaar van de collectieve aanbieding vanm VEH, betaal ik nu € 199 per maand. Toch wel even € 250 per jaar minder. Ben benieuwd wie er over enkele dagen uit de nieuwe actie van VEH rolt.

Reactie van Pecunia non olet op 17 November 2012 op 16.08

Sluit me volledig aan bij Den Haan en sympathisanten. VEH stop met polls en enquêteren, dit voegt niks toe. Wens niet dat mijn e-mailadres daar voor wordt misbruikt. Ik wil gewoon:

1) energie geleverd krijgen;

2) tegen laagste mogelijke prijs;

3) tegen contractuele voorwaarden die niet als een strop om je nek gaat zitten.

Kan mij wat schelen wie de leverancier is. Hier hoeft u toch geen energiewetenschappen voor gestudeerd te hebben!

Mijn lampies branden er niet minder van. De was draait er niet schoner op. En mijn couscous zal op het gasfornuis echt niet in hutspot veranderen. VEH stop met die flauwekul vragen. Zeg VEH...... wees eerlijk hoeveel krijgt u van de energieleveranciers betaald om die polls aan uw leden voor te leggen?

VEH moet voor haar leden staan en gaan of zichzelf opheffen.

Basta!

Reactie van Prions op 17 November 2012 op 13.40

Ik heb het wel gehad met energiedirect. wanneer je ze belt en uiteindelijk het geluk hebt ze aan de lijn te krijgen wordt je gedurende het hele gesprek aangesproken met  Je , Jij en Jou.

wie zijn zij nu wel? ik heb niet met ze op school gezeten en ik ken ze ook niet persoonlijk. Dit is disrespect naar je klanten. Ik zoek wel een leverancier die weet hoe het hoort.

Reactie van Den Haan op 17 November 2012 op 13.40

Stop! met dit soort " onzin" vragen.

Als een leverancier: a) gewoon de overeenkomst nakomt. b) nooit behoeft te worden gemaild en/of gebeld. dan vind ik dat positief en heb ik dus een positief oordeel. Als een leverancier hiervan afwijkt, hoe gering ook, dan ervaar ik dat als negatief. 

De kwaliteit van het product kan ik niet beoordelen. Nog nooit is mijn licht helderder gaan schijnen na een leverancierswisseling. Over een controle op de calorische waarde van geleverd gas zullen we het maar helemaal niet hebben. Als er iets mis kan gaan is dat m.i. alleen bij het after-sales gebeuren van een leverancier. 

Wat een uitgestelde jaarrekening betreft. Ook de maximale termijn voor het leveren van de eindafrekening, kan in de onderhandelingen worden meegenomen en in de overeenkomst worden vastgelegd. Daarbij dient dan wel een sanctie op overschrijding van de overeengekomen termijn te staan. Een enigszins "vriendelijke" sanctie kan bijvoorbeeld zijn, dat contractant bij overschrijding van de overeengekomen termijn, bij een volgend tender, een redelijke, nader overeen te komen, boeteclausule accepteert.

Beter is op dergelijke overtredingen, in voorliggende aanbesteding al het recht op een redelijke boete (dictaat)  te bedingen  Een  potentiële leverancier, die zijn organisatie op orde heeft, zal daar geen enkele moeite mee hebben. Het recht om te boete al dan niet te vorderen, er kunnen zich omstandigheden  voordoen, waarbij ieder weldenkend mens invordering als onredelijk zou beschouwen,  dient de VEH toe te komen. Het recht dient daarom NIIET  de individuele leden toe te komen.  Ook zal het boetebedrag  niet aan de individuele leden behoeven  te worden toegerekend, maar kan bijvoorbeeld  de Vereniging toekomen. Het doel van het boetebeding is immers de deelnemers er van te verzekeren de eindafrekening op tijd te ontvangen en niet om er financieel voordeel van te willen hebben 

Reactie van S. Rugebregt op 17 November 2012 op 12.46

ben het helemaal eens met de voorgaande opmerkingen. een onzinnige poll!

Reactie van Jan op 17 November 2012 op 11.51

De jaarafrekening van Energiedirect.nl is al enkele malen uitgesteld. De laatste mededeling is dat die nu deze maand november echt zal komen. Waarom dat uitstel? Een eindoordeel is pas mogelijk als je die jaarafrekening hebt ontvangen.

Reactie van jojofraja op 17 November 2012 op 11.01

Ik ben het met Piet eens: stop met dat gepoll!. Ik wil de laagste prijs, een vlotte en correcte afhandeling van de overgang en aan het eind van het jaar z.s.m. de eindafrekening zodat ik kan zien of de beloofde korting ook is gerealiseerd. Daar gaat het toch om mensen!. Voor de beoordelaars van VEH een tip: vergelijk de aanbiedingen  in de nieuwe ronde ook eens met de tarieven die via andere sites worden geboden: Gaslicht.com, Energieprijzen.nl, PrizeWize.nl, en anderen. Als het goed is moeten de tarieven die via VEH worden aangeboden boven in deze vergelijkingssites eindigen!!! 

Reactie van Niels op 17 November 2012 op 9.26
"Positief beeld"? Wat is dat en wat doet het er toe?!?!

De service moet gewoon goed zijn. Zo niet, dan zouden ze niet aan de veiling mee mogen doen. Consumentenorganisaties zoals VEH zouden hier op moeten toezien!

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
Dinsdag
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Dinsdag
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden