Van welke energieleverancier heeft u het meest positieve beeld?

Bij de eerste poll geven veel deelnemers aan dat ze service erg belangrijk vinden, Daarna volgt reputatie. De reputatie van een energiebedrijf wordt gevormd op basis van een aantal aspecten. Voor één van deze aspecten vragen wij voor de laatste keer uw medewerking.

Van welke 3 energieleveranciers heeft u het meest positieve beeld?

Stemmen kan hier!

Nog niet aangemeld voor de Collectieve Inkoop Energie? Klik dan hier

Nogmaals hartelijk dank voor uw betrokkenheid. Dankzij uw stemmen en opmerkingen kunnen we een goede afweging maken en zijn we klaar voor de veiling voor energieleveranciers.

 

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 13148

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pjotter hmeer op 13 Juli 2014 op 18.59
Jaarrekening 1 juli bij energie direkt overschot ruim 500 kWh. Alles terug gekregen net als vorig jaar. 0,21cnt dus belasting en btw ik blijf netjes zitten. 3jr verlengd en een deel van welkomspremie gekregen. Ik ga dus niet hoppen en blijf zitten zolang er 21cnt wordt uitbetaald. Voorschot is nu voor gas 55 euro.
Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 13 Juli 2014 op 18.02

@Cornelis, als ik het goed lees heb jij dus een negatief saldo en heb je de 589 kWh vergoed gekregen van Budget Energie. Maar tegen welk tarief is dit verrekend is dit inclusief energiebelasting en BTW of de kale energieprijs? Ik ben trouwens maar een keer collectief overgestapt via VEH en nu stap ik altijd over via een site zoals EasySwith, Gaslicht.com of PrizeWize dat is eigenlijk altijd beter dan de aanbiedingen van VEH Consumentenbond etc, dus die veilingen leveren niet echt een top aanbod op.

Reactie van Cornelis Oud op 13 Juli 2014 op 15.09

Ik heb al een paar keer meegedaan met de Collectieve inkoop van de VEH, echter nog nooit op zo'n voostel ingegaan. Via www.gaslicht.com vind ik altijd een goedkopere. Ik switch sinds dat mogelijk is ieder jaar, dus ondertussen ervaring met : Nuon, Oxxio, Nederlandse Energie Maatschappij, Budget Energie en nu dan Qurrent. Ik neem altijd maar een contract van 1 jaar. En tegen het einde van het jaar neem ik zelf contact op over de verlenging. Ze zijn NOOIT bereid om de prijs van de goedkoopste concurent te benaderen, dus switch ik dan maar weer om de "Welkomst" premie te scoren. Het kostte deze keer wel erg veel moeite om mijn voorschot op orde te brengen, Qurrent wilde de factuur van mijn nieuwe kachel, de factuur van mijn zonnepanelen en een uitdraai van alle meterstanden per maand van het afgelopen jaar hebben. Omdat hun "eigen" jaarcijfers niet klopten (en die van Liander ook niet). Met Budget Energie heb ik goede ervaring, korte email berichten heen en weer en de teruggave (neagtief jaarverbruik -589 kWh) werd snel geregeld.

Reactie van Ad Bulten op 30 Oktober 2013 op 18.10

Ook ik ben "zoekende" en kom een aantal tegenstrijdige dingen tegen.

Welkompremie is altijd achteraf, van waar die naam is mij onduidelijk. Ik hanteer "en nu nog de oprotpremie' en hup naar de volgende jaarleverancier.

Vast recht is een "recht" waarmee ontzettend veel gesjoemeld word. Voor vast recht bestaat geen norm of afspraak. Het zou niet vermeld mogen worden op de nota's, het is nu een verkapt middel om een andere prijs te krijgen, Er is leverancier die de helft van het totale vastrecht op jaarbasis als entree op eist, de rest wordt verrekend per voorschot. Zijn welkomstpremie krijg je wel achteraf. Gesjoemel.

Ik doe mee met het collectief van VEH, ben benieuwd wat het verschil is en hoe hoog de "oprotpremie" is. Heb elders nog geen keus kunnen maken. Merk wel dat info vragen over: en hoe gaan jullie om met mijn zonnepanelen en mijn terugdraaimeter, niet goed begrepen wordt door het ingehuurde callcenter (niet ter zake deskundig, snelle jongens snel geld)

Reactie van Bijsterbosch op 11 Februari 2013 op 19.02

Ja je doet nu weer mee met deze collectieve inkoop, een goede zaak om het collectief te doen. Ik was bij Essent geen problemen gehad ook niet toen ik overging.   Toen Energie direct de vorige leverancier, ook geen problemen tot ik onlangs werd gebeld waarom ik wel niet bij hun weg was gegaan (dat was dus bij de vorige collectieve inkoop) bla bla bla een overheersend persoontje die ik weg moest serveren. De huidige leverancier Nederlandse Energie Maatschappij hier wordt je doodziek van van hun gebel verkeerde voorstelling van zaken geven en daarna krijg je mail op mail langzamerhand voelt dit als terreur.  Ja  je gaat voor de prijs maar ik overweeg om eventueel weer naar Essent te gaan waar ik nooit geen gezeur had ook niet bij de overstap.

 

Reactie van J. Hermsen op 9 Februari 2013 op 19.34

Ja hoor: hoppa! de derde "aanbieding" om de binnenkort (oktober!!!!) te verlopen contract te verlengen is binnen. Nu met een 1 of 3 jarige looptijd. De tarieven zijn wat gezakt, maar toch nog altijd 22 en 18% hoger dan wat ik nu betaal.

Ik heb er sterk vermoeden dat de maatschappijen de veilingen van VEH, ANWB, Consumentenbond en ga maar door, onderling verdelen en het verlies op 50-100.000 contracten voor lief nemen. Als de levering pas 3 à 4 maanden loopt, maken ze je al lekker door de verlenging alvast "aan te bieden". Degene die daar in stinken hebben zij dan vastgezet voor 1, 3 of 5 jaar. En op dié figuren maken ze dan hun winst!!! Dus nogmaals: schrijf je in voor een veiling en neem een 1-jaars levering af. Volgend jaar zien we dan wel weer verder.

En "stemmen" (?) op andere zaken dan euro's is kolder. Een veiling gaat over centen en stemmen doe je een piano. Wij burgers kunnen alleen kiezen. Dus kiezen wij voor de laagste prijs! Basta!

Reactie van Teus Brinkgreve op 9 Februari 2013 op 14.03

Krankzinnige vraagstelling van een onervarene.

Als ik tot nu toe met slechts 2 te maken heb gehad kan ik de 3 ’beste’ uiteraard niet benoemen.

De prijs is helaas het enige dat 100% controleerbaar is.

Daarom Dubio Conclusio:

De Prijs en nog eens De Prijs!

Grijs als Groen verkopen is makkelijker dan Knollen voor Citroenen.

Iedere groenfetisjist zou zich dan ook eens flink achter de oren dienen te krabben.

Deze planeet is trouwens so-wie-so niet meer te redden.  

Reactie van Jean Guillaume Geerdink op 9 Februari 2013 op 12.07

Wij vinden het geen goede zaak dat er telkenmale zoveel mensen overstappen naar een andere leverancier; en dan de verschrikkelijk "agressieve wijze" van benaderen en weer opnieuw benaderen. Wanneer wordt alles nu eens veel doorzichtiger en kunnen de klanten "werkelijk kiezen"? Het voortdurend shoppen moet niet nodig zijn. Bundeling van maatschappijen is misschien een nieuwe mogelijkheid? Maar ja, eenieder meent natuurlijk de beste aanbieder te zijn?! En ....... dat is echt niet waar. Tenslotte merken wij op dat bij mogelijke overstap naar een andere leverancier plotsklaps  een gunstige aanbieding van de huidige leverancier wordt ontvangen. Het is dus allemaal aan elkaar gekoppeld. En als je tevreden bent over de huidige leverancier, blijf daar dan bij!

Reactie van Linda op 9 Februari 2013 op 10.59
Als het gaat om het beeld wat aangeboden wordt via de media, dan zou ik in mijn geval zeggen Nuon, Eneco en Oxxio. Als het gaat om eigen ervaringen, dan wordt het lastig als je niet vaak veranderd bent van leverancier vanwege de service of de prijs of om een andere reden. Over andere leveranciers kan ik niet oordelen omdat daar geen ervaringen mee heb.
Reactie van ad vd doelen op 8 Februari 2013 op 21.12

Ik ben vorig jaar overgestapt naar de winnaar van de consumentenbond. nu heb ik al 2 keer een bod gehad om het 1 - 3 -5 jaar vast te zetten met dezelfde meter prijs. maar als ik kijk op de site van de nieuwe inschrijving ben ik € 300 duurder uit. na een telefonische benadering van NLE hebben ze mij geadviseerd om jaarlijks over te stappen naar een ander leverancier en zo ieder jaar van de nieuwe welkoms bonus te profiteren. e.e.a. is niet transparant!

 

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
19 Mrt
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
19 Mrt
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
19 Mrt
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden