Zonneboiler systeem voor vloer verwarming en overcapaciteit stroom van panelen hoe kun je dit gebruiken voor warm water

Geachte energie leden,

hebben net een woning gekocht en gaan 25 300 wp panelen plaatsen op het platte dak het huis bestaat uit een beneden verdieping met vloerverwarming en een 1e etage met radiatoren het huis is een rechthoek per verdieping 110 M2 totaal dus 220 M2.

Om zo weinig mogelijk gas te gebruiken laten wij een inductiefornuis plaatsen en worden er 25 300WP zonnepanelen geplaatst.

het huis is van beton en wij laten de vloer door Pluimers isoleren met een gespoten laag pur schuim, spouwmuren zijn geïsoleerd, het platte dak daar weet ik het niet van.\

Wij hebben er zelf geen bal verstand van en horen van iedereen verschillende antwoorden en zien door het bos de bomen niet meer.

Omdat wij overcapaciteit hebben van stroom dachten wij aan een grote elektrische boiler voor warm water en een zonneboiler systeem voor de vloerverwarming, er is ook een openhaard die wij in willen laten bouwen met een palletkachel of een elektrische openhaard ( weet iemand daar wat van ) is er iemand die ervaring heeft met dit.

Bij voorbaat dank.

Groet uit Waddinxveen     

Weergaven: 105

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Paul op 17 Oktober 2018 op 19.04

@Jan:

Ja, eens. Ik begreep uit het verhaal van TS dat hij / zij het overschot aan stroom wilde gebruiken om dingen te verwarmen met elektriciteit maar wellicht heb ik dat verkeerd. 

En inderdaad, zoals ik al jaren betoog, terugverdientijd is een non-issue. Niemand praat over de terugverdientijd van een gasketel of een auto, maar als je een warmtepomp of zonnepanelen installeert dan is dat ineens wel een ding.

Uiteindelijk gaat die hele energietransitie ons waarschijnlijk niet eens zo gek veel kosten. Duurzame elektriciteit en dito verwarming in goed geïsoleerde huizen is tenslotte goedkoper, zowel in echte euro's als in vermeden milieuschade / opwarming. De enige beer die ik op de weg zie is dat burgers de hele omschakeling voor bedrijven mogen gaan betalen. Want o,oh, concurrentie met het buitenland en zo. De voortekenen daarvan zijn niet heel gunstig als ik het geleuter aan die klimaattafels beluister.

 Paul

Reactie van Paul op 17 Oktober 2018 op 10.04

- Vergeet niet dat alle vormen van elektrische verwarming (warmtepompen, IR panelen) veel elektriciteit verbruiken op het moment (winter) dat je panelen geen bal opleveren. Dat maakt je erg afhankelijk van een ruime salderingsregeling. En die bestaat niet lang meer.

En om je huis met hout te verwarmen, ik weet het niet. In 2,5 kg (droog, 15% vocht) hout zit evenveel energie als in een kuub aardgas, 10kWh. Om mijn huis te verwarmen zou ik dan elk jaar 6500 kilo hout moeten verslepen. Ik vind aardgas echt véél makkelijker. Beter voor mijn rug. En het levert ook een stuk minder uitstoot (fijnstof) op. YMMV

Paul

Recente activiteiten

Robbert Visser is nu lid van Energie Community
20 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-01 / 2019] van Pjotter hmeer
"Bedankt zal opbrengsten overnemen "
20 uur geleden
Vereniging Eigen Huis heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Hallo Pjotter, Nee, de oude topics zullen helaas niet worden gemigreerd naar de nieuwe community. Technisch is het niet mogelijk om de content, incl. persoonlijk account, te koppelen binnen de nieuwe software.Groet,Femke "
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Binnenkort gaat onze nieuwe community live! van Vereniging Eigen Huis
"Vraag; informatie en blogs uit het verleden worden deze meegenomen naar het nieuwe platform? vindt er migratie plaats oud naar nieuw? Bedankt"
Woendag

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden