Zonneboiler systeem voor vloer verwarming en overcapaciteit stroom van panelen hoe kun je dit gebruiken voor warm water

Geachte energie leden,

hebben net een woning gekocht en gaan 25 300 wp panelen plaatsen op het platte dak het huis bestaat uit een beneden verdieping met vloerverwarming en een 1e etage met radiatoren het huis is een rechthoek per verdieping 110 M2 totaal dus 220 M2.

Om zo weinig mogelijk gas te gebruiken laten wij een inductiefornuis plaatsen en worden er 25 300WP zonnepanelen geplaatst.

het huis is van beton en wij laten de vloer door Pluimers isoleren met een gespoten laag pur schuim, spouwmuren zijn geïsoleerd, het platte dak daar weet ik het niet van.\

Wij hebben er zelf geen bal verstand van en horen van iedereen verschillende antwoorden en zien door het bos de bomen niet meer.

Omdat wij overcapaciteit hebben van stroom dachten wij aan een grote elektrische boiler voor warm water en een zonneboiler systeem voor de vloerverwarming, er is ook een openhaard die wij in willen laten bouwen met een palletkachel of een elektrische openhaard ( weet iemand daar wat van ) is er iemand die ervaring heeft met dit.

Bij voorbaat dank.

Groet uit Waddinxveen     

Weergaven: 116

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Paul op 17 Oktober 2018 op 19.04

@Jan:

Ja, eens. Ik begreep uit het verhaal van TS dat hij / zij het overschot aan stroom wilde gebruiken om dingen te verwarmen met elektriciteit maar wellicht heb ik dat verkeerd. 

En inderdaad, zoals ik al jaren betoog, terugverdientijd is een non-issue. Niemand praat over de terugverdientijd van een gasketel of een auto, maar als je een warmtepomp of zonnepanelen installeert dan is dat ineens wel een ding.

Uiteindelijk gaat die hele energietransitie ons waarschijnlijk niet eens zo gek veel kosten. Duurzame elektriciteit en dito verwarming in goed geïsoleerde huizen is tenslotte goedkoper, zowel in echte euro's als in vermeden milieuschade / opwarming. De enige beer die ik op de weg zie is dat burgers de hele omschakeling voor bedrijven mogen gaan betalen. Want o,oh, concurrentie met het buitenland en zo. De voortekenen daarvan zijn niet heel gunstig als ik het geleuter aan die klimaattafels beluister.

 Paul

Reactie van Paul op 17 Oktober 2018 op 10.04

- Vergeet niet dat alle vormen van elektrische verwarming (warmtepompen, IR panelen) veel elektriciteit verbruiken op het moment (winter) dat je panelen geen bal opleveren. Dat maakt je erg afhankelijk van een ruime salderingsregeling. En die bestaat niet lang meer.

En om je huis met hout te verwarmen, ik weet het niet. In 2,5 kg (droog, 15% vocht) hout zit evenveel energie als in een kuub aardgas, 10kWh. Om mijn huis te verwarmen zou ik dan elk jaar 6500 kilo hout moeten verslepen. Ik vind aardgas echt véél makkelijker. Beter voor mijn rug. En het levert ook een stuk minder uitstoot (fijnstof) op. YMMV

Paul

Recente activiteiten

Jan Theeuwes heeft een status geplaatst
"uitlezen sunny beam met windows xp of raspberry pi, hoe doe je dat?"
Dinsdag
Jan Theeuwes heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
Dinsdag
Jan Theeuwes is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Лиля Губина posted blog posts
17 Mrt

© 2019   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden